I vanlig stil opretter jeg denne tråd, for at dele en masse inspiration til dette års nytårsmenu - men også for selv at få, gennem den gode dialog.
Igen i år er jeg selv vært med en nytårsmenu, men indtil videre er der kun styr på forretten, så vores menu er pt:
- Charcuterie med udskæringer fra Røgeri Hindsholm (her kommer jeg til at dulle det hele en del op med olier, saucer, oste og lignende)
- Ganerenser
- Hovedret (bliver noget steg af en art med tilbehør)
- Dessert - Overvejer en frisk kage af en art - gerne med passionsfrugt
- Kransekage
Herunder har jeg samlet de opskrifter, som jeg mener er nytårsrelevante. Inden for kort tid får jeg lige opdateret med de nye opskrifter, der er kommet til i løbet af dette år, som kunne være interessante. De nye opskrifter vil, når de er tilføjet, blive markeret med (Ny).
Hvad står menuen på hjemme hos PN?
Forretter
- Caviar en surprise - https://madsvin.com/caviar-en-surprise-en-fortolkning-af-soelleroed-kro-klassikeren/ (min fortolkning af en Søllerød Kro ret)
- Blomkålssuppe med rygeost, mandler og olivenolie - https://madsvin.com/blomkaalssuppe-opskrift-intens-velsmag/ (en af min bedste nyere opskrifter)
- Brandade - https://madsvin.com/brandade-asparges-stenbiderrogn/ (udskift stenbiderrogn med caviar eller andre fiskeæg, og servér med glaskål i stedet for asparges
- Rejebisque - https://madsvin.com/rejebisque-imponer-gaesterne/
- Røget kammusling og skum på fjordrejer - https://madsvin.com/roeget-kammusling-hvide-asparges-nye-kartofler/ (udskift asparges med anden let grøntsag)
- Fransk løgsuppe - https://madsvin.com/fransk-logsuppe-en-klassiker/Boller i selleri (lav en lille portion)
- Hummerbisque - https://madsvin.com/hummerbisque-skummende-og-flamberet/ (den er let at lave og ser virkelig skarp ud)
- Laks og jordskokker (en opskrift fra et af de bedre spisesteder i Odense) https://madsvin.com/laksen-opskrift-fra-mmoks/
- Ostesuppe (en ret jeg har vundet en opskriftskonkurrence med, som imponerer alle gæster) - https://madsvin.com/ostemad-som-suppe/
- Jordskokkesuppe med espresso og trøffel - https://madsvin.com/jordskokkesuppe-espresso-troeffelolie/
- Pocheret og friteret hønseæg med svampebouillon og trøffel - https://madsvin.com/sproedt-aeg-troeffel-svampebouillon/ (den klart sværeste af forretterne)
- Skaldyrssuppe med ingefær og citrongræs (ny) - https://madsvin.com/skaldyrssuppe-med-ingefaer-og-citrongraes/
- Tærte med karamelliserede porrer, fennikel og rygeost (ny) - https://madsvin.com/taerte-med-karamelliserede-porrer-fennikel-og-rygeost/ (kør den som snack til nytårstalen med bobler til, lav den eventuelt som minitærter)
- Tunsalat med cornichoner og kapers (ny) - https://madsvin.com/tunsalat-opskrift/ - Kør som snack oven på sprøde chips, sprødt rugbrød eller lign.
Hovedretter
- Confiteret svin - https://madsvin.com/confiteret-svinebryst-langtidstilberedning-af-kvalitetskoed/
- Côte de Boeuf - https://madsvin.com/cote-de-boeuf-bedste-udskaering-boef/
- Spidsbryst i sous vide - https://madsvin.com/spidsbryst-i-sous-vide-intenst-og-moert/
- Kalvehaler og vintertrøffel - https://madsvin.com/kalvehaler-vintertroeffel/
- Nyretapper - https://madsvin.com/nyretapper-oksekodets-grimme-aelling/ (kombinér det med noget lækkert tilbehør og en bearnaise)
- Boeuf Bourguignon - https://madsvin.com/boeuf-bourguignon-fransk-nar-det-er-bedst/ (fremragende ret, men skal nok dulles lidt op, for at være nytårs-festlig)
- Coq au vin - https://madsvin.com/coq-au-vin-pa-aegte-fransk-maner/ (også fremragende, skal igen dulles lidt op)
- Langtidsstegt lammekølle - https://madsvin.com/langtidsstegt-lammekolle/ (skift asparges ud med noget andet garniture)
- Braiserede svinekæber og selleri på fire måder - https://madsvin.com/braiserede-svinekaeber-selleri-fire-maader/
- Roastbeef fyldt med svampe - https://madsvin.com/roastbeef-i-ovn-fyldt-med-svampe/ (nok mit bedste forslag til en nytårssteg til jer)
- Langtidsstegt flæskesteg - https://madsvin.com/langtidsstegt-flaeskesteg-opskrift-sproed-svaer/ (hvis du kan spise mere juleagtigt)
- Provencalsk lammegryde med trøffel - https://madsvin.com/provencalsk-lammegryde/ (dul anretningen op - glasér kødet på en pande i smør og fond)
- Svinekæber i cider med salvie-gremolata (ny) - https://madsvin.com/svinekaeber-i-cider/ - (som med de andre simreretter, dul det lige lidt ekstra op til anledningen - men det er en SINDSSYGT velsmagende ret det her!)
Tilbehør
- Pommes Anna - https://madsvin.com/pommes-anna-kartofler-bagt-i-lag-med-smoer/
- Hjemmelavede pommes frites - https://madsvin.com/hjemmelavede-pommes-frites-ovnens-mirakel/ (meget populær opskrift - oplagt til den rustikke menu)
- Hasselback kartofler - https://madsvin.com/hasselback-kartofler-opskrift-sproede-og-moere/
- Bagte rodfrugter - https://madsvin.com/bagte-rodfrugter-opskrift-bedste-rodfrugter-i-ovn/ (er du ekstra sej glaserer du dem lige i smør og fond inden servering, men laver så mindre af dem)
- Luftig kartoffelmos - https://madsvin.com/kartoffelmos-opskrift-luftig-og-laekker/ (den er altså bedre end den gennemsnitlige mos, promise)
- Flødekartofler - https://madsvin.com/floedekartofler-verdens-bedste/ (det smager jo godt, det ved alle)
Saucer og dressing
- Hjemmelavet bearnaise sauce - https://madsvin.com/hjemmelavet-bearnaise-sauce-ultimative-sauce/
- Whiskysauce - https://madsvin.com/whiskysauce-den-bedste-til-boffen/
- Kantarelsauce - https://madsvin.com/kantarelsauce-sauce-himlen/ (opblød tørrede kantareller, og ellers som opskriften)
- Thousand Island - https://madsvin.com/thousand-island-dressing-opskrift/ (i hjemmelavet variant smager det vidunderligt til en fiskeforret)
Desserter
- Tarte au citron / Citrontærte - https://madsvin.com/citrontaerte-opskrift/ (god at lave på forhånd, og smager som en million)
- Brownie - https://madsvin.com/brownie-opskrift-verdens-bedste/ (servér med en kugle god is)
- Chokolademousse - https://madsvin.com/chokolademousse-opskrift-bedste-luftige-mousse/
- Appelsinsuppe - https://madsvin.com/appelsinsuppe-laeskende-dessert-med-appelsin/
- Koldskålsis - https://madsvin.com/koldskalsis-med-jordbaer/ (skift jordbær ud med hindbær eller lignende)
- Creme brulee - https://madsvin.com/creme-brulee-sa-nemt-er-det/ (let at lave, og så kan den laves i forvejen)
- Luftig cheesecake med hindbær - https://madsvin.com/cheesecake-hindbaer-let-og-laekker/ (den er vanvittigt god)
- Gateau Marcel - https://madsvin.com/gateau-marcel-bedste-chokoladekage/ (verdens bedste "chokoladekage")