Også i det herrens år 2020 vil nytårsaften opstå - heldigvis.
Rammerne er givetvis anderledes, end de plejer, men det gode måltid kan man jo stadig få lov at nyde.
Som de seneste år opretter jeg også i år en tråd, hvor vi alle kan drage inspiration fra hinanden - og jeg starter selv ud med en temmelig tung liste af opskrifter fra eget medie, som forhåbentligt kan hjælpe dig med at vælge en ret eller to, hvis menuen stadig mangler.
Jeg er selv blot gæst i år, så jeg har ikke planlagt det store, udover vinmenuen, som jeg har fået lov til at stå for med vine fra min egen import.
Hvad består din nytårsmenu af i år?
Og hvad hældes der i glassene?
Forretter
- Caviar en surprise - https://madsvin.com/caviar-en-surprise-en-fortolkning-af-soelleroed-kro-klassikeren/ (min fortolkning af en Søllerød Kro ret)
- Blomkålssuppe med rygeost, mandler og olivenolie - https://madsvin.com/blomkaalssuppe-opskrift-intens-velsmag/ (en af min bedste nyere opskrifter)
- Brandade - https://madsvin.com/brandade-asparges-stenbiderrogn/ (udskift stenbiderrogn med caviar eller andre fiskeæg, og servér med glaskål i stedet for asparges
- Rejebisque - https://madsvin.com/rejebisque-imponer-gaesterne/
- Røget kammusling og skum på fjordrejer - https://madsvin.com/roeget-kammusling-hvide-asparges-nye-kartofler/ (udskift asparges med anden let grøntsag)
- Fransk løgsuppe - https://madsvin.com/fransk-logsuppe-en-klassiker/
- Hummerbisque - https://madsvin.com/hummerbisque-skummende-og-flamberet/ (den er let at lave og ser virkelig skarp ud)
- Laks og jordskokker (en opskrift fra et af de bedre spisesteder i Odense) https://madsvin.com/laksen-opskrift-fra-mmoks/
- Ostesuppe (en ret jeg har vundet en opskriftskonkurrence med, som imponerer alle gæster) - https://madsvin.com/ostemad-som-
- suppe/Jordskokkesuppe med espresso og trøffel - https://madsvin.com/jordskokkesuppe-espresso-troeffelolie/
- Pocheret og friteret hønseæg med svampebouillon og trøffel - https://madsvin.com/sproedt-aeg-troeffel-svampebouillon/ (den klart sværeste af forretterne)
- Skaldyrssuppe med ingefær og citrongræs - https://madsvin.com/skaldyrssuppe-med-ingefaer-og-citrongraes/
- Tærte med karamelliserede porrer, fennikel og rygeost - https://madsvin.com/taerte-med-karamelliserede-porrer-fennikel-og-rygeost/ (kør den som snack til nytårstalen med bobler til, lav den eventuelt som minitærter)
- Tunsalat med cornichoner og kapers - https://madsvin.com/tunsalat-opskrift/ - Kør som snack oven på sprøde chips, sprødt rugbrød eller lign.
- Åben ravioli med Grana og trøffel (ny) - https://madsvin.com/aaben-ravioli-med-grana-padano-og-troeffel/
- Fiskesuppe (ny) - Røget torskebisque med sellericreme - https://madsvin.com/fiskesuppe/ (hamrende god fiskesuppe, promise!)
- Burrata, ansjoser og stegt squash (ny) - https://madsvin.com/burrata-ansjoser-og-stegt-squash/
- Rørt tatar med skaldyr, dild og æggeblomme (ny) - https://madsvin.com/roert-tatar/ (i opskriften bruger jeg stenbiderrogn, udskift med hummer, jomfruhummer, caviar eller löjrom - som alle er til at få nu)
Hovedretter
- Confiteret svin - https://madsvin.com/confiteret-svinebryst-langtidstilberedning-af-kvalitetskoed/
- Côte de Boeuf - https://madsvin.com/cote-de-boeuf-bedste-udskaering-boef/
- Spidsbryst i sous vide - https://madsvin.com/spidsbryst-i-sous-vide-intenst-og-moert/
- Kalvehaler og vintertrøffel - https://madsvin.com/kalvehaler-vintertroeffel/
- Nyretapper - https://madsvin.com/nyretapper-oksekodets-grimme-aelling/ (kombinér det med noget lækkert tilbehør og en bearnaise)
- Boeuf Bourguignon - https://madsvin.com/boeuf-bourguignon-fransk-nar-det-er-bedst/ (fremragende ret, men skal nok dulles lidt op, for at være nytårs-festlig)
- Coq au vin - https://madsvin.com/coq-au-vin-pa-aegte-fransk-maner/ (også fremragende, skal igen dulles lidt op)
- Langtidsstegt lammekølle - https://madsvin.com/langtidsstegt-lammekolle/ (skift asparges ud med noget andet garniture)
- Braiserede svinekæber og selleri på fire måder - https://madsvin.com/braiserede-svinekaeber-selleri-fire-maader/
- Roastbeef fyldt med svampe - https://madsvin.com/roastbeef-i-ovn-fyldt-med-svampe/ (nok mit bedste forslag til en nytårssteg til jer)
- Langtidsstegt flæskesteg - https://madsvin.com/langtidsstegt-flaeskesteg-opskrift-sproed-svaer/ (hvis du kan spise mere juleagtigt)
- Provencalsk lammegryde med trøffel - https://madsvin.com/provencalsk-lammegryde/ (dul anretningen op - glasér kødet på en pande i smør og fond)
- Svinekæber i cider med salvie-gremolata - https://madsvin.com/svinekaeber-i-cider/ - (som med de andre simreretter, dul det lige lidt ekstra op til anledningen - men det er en SINDSSYGT velsmagende ret det her!)
Tilbehør
- Pommes Anna - https://madsvin.com/pommes-anna-kartofler-bagt-i-lag-med-smoer/
- Hjemmelavede pommes frites - https://madsvin.com/hjemmelavede-pommes-frites-ovnens-mirakel/ (meget populær opskrift - oplagt til den rustikke menu)
- Hasselback kartofler - https://madsvin.com/hasselback-kartofler-opskrift-sproede-og-moere/
- Bagte rodfrugter - https://madsvin.com/bagte-rodfrugter-opskrift-bedste-rodfrugter-i-ovn/ (er du ekstra sej glaserer du dem lige i smør og fond inden servering, men laver så mindre af dem)
- Luftig kartoffelmos - https://madsvin.com/kartoffelmos-opskrift-luftig-og-laekker/ (den er altså bedre end den gennemsnitlige mos, promise)
- Flødekartofler - https://madsvin.com/floedekartofler-verdens-bedste/ (det smager jo godt, det ved alle)
- Grillet squash med sennep og citron (ny) - https://madsvin.com/grillet-squash/ (kan let laves på en pande)
- Verdens nemmeste grydebrød (ny) - https://madsvin.com/verdens-nemmeste-grydebroed/ (hvis der skal et godt og nemt brød til)
Saucer og dressing
- Hjemmelavet bearnaise sauce - https://madsvin.com/hjemmelavet-bearnaise-sauce-ultimative-sauce/
- Whiskysauce - https://madsvin.com/whiskysauce-den-bedste-til-boffen/
- Kantarelsauce - https://madsvin.com/kantarelsauce-sauce-himlen/ (opblød tørrede kantareller, og ellers som opskriften)
- Thousand Island - https://madsvin.com/thousand-island-dressing-opskrift/ (i hjemmelavet variant smager det vidunderligt til en fiskeforret)
Desserter
- Tarte au citron / Citrontærte - https://madsvin.com/citrontaerte-opskrift/ (god at lave på forhånd, og smager som en million)
- Brownie - https://madsvin.com/brownie-opskrift-verdens-bedste/ (servér med en kugle god is)
- Chokolademousse - https://madsvin.com/chokolademousse-opskrift-bedste-luftige-mousse/
- Appelsinsuppe - https://madsvin.com/appelsinsuppe-laeskende-dessert-med-appelsin/
- Koldskålsis - https://madsvin.com/koldskalsis-med-jordbaer/ (skift jordbær ud med hindbær eller lignende)
- Creme brulee - https://madsvin.com/creme-brulee-sa-nemt-er-det/ (let at lave, og så kan den laves i forvejen)
- Luftig cheesecake med hindbær - https://madsvin.com/cheesecake-hindbaer-let-og-laekker/ (den er vanvittigt god)
- Gateau Marcel - https://madsvin.com/gateau-marcel-bedste-chokoladekage/ (verdens bedste "chokoladekage")