Nytårsmiddagen 2021 - Få masser af inspiration

#1| 20

2021 går snart på hæld, og traditionen (kan man vel godt kalde det efterhånden?) tro poster jeg dette indlæg med en masse inspiration - naturligvis opdateret med de nyeste opskrifter, der måtte passe ind. Som noget nyt er der også kommet en cocktail-sektion - de fleste af disse cocktailopskrifter er lavet af to af landets dygtigste bartendere, som arbejder på Bar Visit i Odense.

 

Udover at lave og skrive en masse om mad, er jeg også medejer af en vinimport, der specialiserer sig i vine fra små og uafhængige vinbønder - det er høj kvalitet til fornuftige penge, hvis man spørger mig. Den hedder Vinifikant - og i kraft af den viden jeg har derfra, rådgiver jeg også gerne om inputs til vinmenu til din nytårsaften i denne tråd.

 

Hvad skal du selv have på tallerkenen og i glasset?

 

Forretter

Hovedretter

Tilbehør


Saucer og dressing

Desserter

Cocktails


          Redigeret af xitaah d. 27-12-2021 16:51
          26-12-2021 23:24 #2| 1

          Kunne godt spise flere af de retter ! Du kunne måske lege lidt med en Whiskey Sour cocktail. Den er på indtog her i byen =)

          26-12-2021 23:26 #3| 0
          OP
          aLETman skrev:

          Kunne godt spise flere af de retter ! Du kunne måske lege lidt med en Whiskey Sour cocktail. Den er på indtog her i byen =)

           

           Jeg har den faktisk liggende i mit Drev - har bare ikke haft tid til at skrive den endnu :)

          Fremragende cocktail, i min optik er tricket lidt angostura bitter i både cocktail og på skummet.

          27-12-2021 10:10 #4| 0

          En god idé til forret der kan laves dagen før og kræver meget lidt tid på selve dagen?

          27-12-2021 10:17 #5| 0
          kris_rem skrev:

          En god idé til forret der kan laves dagen før og kræver meget lidt tid på selve dagen?

           

           Hummerbisque

          27-12-2021 11:26 #6| 0
          hermod skrev:

           


           Hummerbisque




          Var også umiddelbart mit eget valg 🙂 dog stadig åben for alternativer..
          27-12-2021 13:42 #7| 0
          OP
          kris_rem skrev:

          En god idé til forret der kan laves dagen før og kræver meget lidt tid på selve dagen?

           

           Alle supperne er perfekte til dagen før.

          Brandade er også, og det imponerer altid gæsterne.

          Caviar en Surprise hvis der skal splashes lidt overskud på god caviar :)

          27-12-2021 16:28 #8| 0

          Fejl i linket til fransk løgsuppe.

          27-12-2021 16:51 #9| 0
          OP
          Allan skrev:

          Fejl i linket til fransk løgsuppe.

           

           Rettet. Tak! :)

          27-12-2021 17:20 #10| 0
          kris_rem skrev:


          Var også umiddelbart mit eget valg


          Lakseroulade, tunmouse
          27-12-2021 17:58 #11| 1
          Moderator

          Jeg har lagt mig fast på en Wellington. Sært nok, har jeg aldrig lavet en selv. Måske med pommes Duchess og en rødvinsglace. Og lidt andet godt på siden.

           

          Og så nogle gode kammuslinger til at starte på. Jeg overvejer om det skal være sammen med en cremet broccolisuppe.

           

          Vinen bliver lidt alternativt, da jeg vil gå efter udelukkende danske vine.

          27-12-2021 18:27 #12| 1

          Har du nogle bud på en vegetarisk hovedret?

          Fantastiske bud indtil videre..

          27-12-2021 18:52 #13| 0
          NanoQ skrev:

          Jeg har lagt mig fast på en Wellington. Sært nok, har jeg aldrig lavet en selv. Måske med pommes Duchess og en rødvinsglace. Og lidt andet godt på siden.

           

          Og så nogle gode kammuslinger til at starte på. Jeg overvejer om det skal være sammen med en cremet broccolisuppe.

           

          Vinen bliver lidt alternativt, da jeg vil gå efter udelukkende danske vine.

          Tip: 

          Tjek Gordon Ramseys video 

          Lav evt. steg og den første "indrulning" dagen før

          Nåt du tror svampene har afgivet nok væde så giv det lige et par ekstra omgang - synes i øvrigt der skal flere svampe til end der står i opskrifter

          Og det giver næsten sig selv, men brug kun chateaubriand - resten af kødet kan bare smides på frys til en god oksekødssalat

          27-12-2021 18:56 #14| 0
          Moderator
          prangstar skrev:

          Tip: 

          Tjek Gordon Ramseys video 

          Lav evt. steg og den første "indrulning" dagen før

          Nåt du tror svampene har afgivet nok væde så giv det lige et par ekstra omgang - synes i øvrigt der skal flere svampe til end der står i opskrifter

          Og det giver næsten sig selv, men brug kun chateaubriand - resten af kødet kan bare smides på frys til en god oksekødssalat

           

           Det er den, jeg lægger mig op ad. 🙂

           

          Og jeg er helt enig mht. svampe. Jeg kan godt lide, at det er rigeligt.

           

          Jeg har ikke tidligere fået det med kantareller. Men min tanke er at bruge dem, da jeg en en sækfuld på frys. Tanker om det?


          27-12-2021 19:10 #15| 0
          NanoQ skrev:

           

           Det er den, jeg lægger mig op ad.

           

           Tror jeg ville blande kantareller med andre svampe som ikke har helt så meget smag, men det er nok et temperamentsspørgsmål.

          27-12-2021 21:41 #16| 0
          prangstar skrev:

          Tip: 

          Tjek Gordon Ramseys video 

          Lav evt. steg og den første "indrulning" dagen før

          Nåt du tror svampene har afgivet nok væde så giv det lige et par ekstra omgang - synes i øvrigt der skal flere svampe til end der står i opskrifter

          Og det giver næsten sig selv, men brug kun chateaubriand - resten af kødet kan bare smides på frys til en god oksekødssalat

           Vi kører nok også Wellington, og enig med Ramsays video, og noten om svampe. Har fulgt den fremgangsmåde flere gange, og siddet skabet hver gang. 

           

          27-12-2021 22:52 #17| 0

          Først: tak for både god post og generelt gode opskrifter xitaah. Jeg har brugt Madsvinet flere gange til stor glæde for venner og den lille familie!


          dernæst: beklager evt rookie spøegsmål, men kan du uddybe ‘er du ekstra sej glaserer du dem lige i smør og fond inden servering’? Er det bare at koge en fond ind, smide smør i, og vende rodfrugterne i?

          28-12-2021 14:15 #18| 0
          OP
          MacPhersson skrev:

          Først: tak for både god post og generelt gode opskrifter xitaah. Jeg har brugt Madsvinet flere gange til stor glæde for venner og den lille familie!


          dernæst: beklager evt rookie spøegsmål, men kan du uddybe ‘er du ekstra sej glaserer du dem lige i smør og fond inden servering’? Er det bare at koge en fond ind, smide smør i, og vende rodfrugterne i?

           

           Det er faktisk "bare" at smide rodfrugterne på en pande, en lille smule god fond og så et par klatter smør og så koge det op hvor det meget hurtigt vil reducere og dernæst glasere dine rodfrugter.

          Det er pænt frækt! :)

          28-12-2021 17:47 #19| 2

          Tror den står på østers og hummer her samt en dessert. Muligvis også rødt kød, men erfaringen siger mig at vi er rigeligt mætte uden.


          Champagne og hvid bourgogne til det.

          28-12-2021 18:45 #20| 1
          aLETman skrev:

          Kunne godt spise flere af de retter ! Du kunne måske lege lidt med en Whiskey Sour cocktail. Den er på indtog her i byen =)




          “På indtog”.. Whiskey Sour var stor da alle cocktailbarerne åbnede for 14 år siden ;)

          Klassisk Old fashioned slår den med længder :)
          28-12-2021 19:13 #21| 1
          OP
          Ipeemypants skrev:

          “På indtog”.. Whiskey Sour var stor da alle cocktailbarerne åbnede for 14 år siden ;)

          Klassisk Old fashioned slår den med længder :)

           

           Ikke til min smag. Der vinder Whisky Sour 10/10 gange ;)

          28-12-2021 19:14 #22| 0
          Ipeemypants skrev:

          “På indtog”.. Whiskey Sour var stor da alle cocktailbarerne åbnede for 14 år siden ;)

          Klassisk Old fashioned slår den med længder :)

           

           Det har du helt ret i, men trender kommer og går over tid sjovt nok. Og nu er jeg ikke lige en person der frekventere cocktailbars så ofte, at jeg ved hvad der er hipt..... En øl og et par G&T

           

          Men tænker lidt, at når 3 kvindelige bartender her i Miami, tager mig med på slæb til en fancy cocktailbar, og de mener vi skal begynde med en Whiskey Sour, så tænker jeg den stadigvæk er valid :p 

           

          Nu skal jeg på bar igen i morgen, hvis jeg kommer forbi et cocktailsted så vil jeg da prøve at spørge efter en Classic Old fashioned.

          29-12-2021 13:26 #23| 1
          Moderator

          Jeg har lagt mig fast på Madsvins appelsinsuppe til dessert. Efter en forholdsvis tung forret og hovedret, tror jeg en frisk, let dessert vil være godt.

           

          Senere er der så alt godt i ost 🙂



          29-12-2021 15:25 #24| 0

          Vi prøver også Madsvins appelsinsuppe til dessert.

           

          Forret: Skagen cheesecake (rugbrødsbund + flødeost rørt med stenbiderrogn og rejer, som der også bliver pyntet med + ærteskud)

          Hovedret: Culottesteg med knuste kartofler, drysset med parmesan ost, sous vide gulerødder, svampemiks og hjemmelavet whiskysovs

          29-12-2021 15:36 #25| 12

          Gæt selv hvad vi skal have...

          Redigeret af tuznelda d. 29-12-2021 15:36
          29-12-2021 16:47 #26| 0
          Moderator
          Eskeman skrev:

          Vi prøver også Madsvins appelsinsuppe til dessert.

           

          Forret: Skagen cheesecake (rugbrødsbund + flødeost rørt med stenbiderrogn og rejer, som der også bliver pyntet med + ærteskud)

          Hovedret: Culottesteg med knuste kartofler, drysset med parmesan ost, sous vide gulerødder, svampemiks og hjemmelavet whiskysovs

           

           Jeg er lidt i tvivl om, hvad der skal i glasset til desserten.

           

          Jeg overvejer Brandbygegaards æblepagne, som jeg har liggende. Men jeg ved ikke, om det bliver lige syrligt nok?

          29-12-2021 20:36 #27| 0
          NanoQ skrev:

           

           Jeg er lidt i tvivl om, hvad der skal i glasset til desserten.

           

          Jeg overvejer Brandbygegaards æblepagne, som jeg har liggende. Men jeg ved ikke, om det bliver lige syrligt nok?

           

           Må tilstå, at lige her, der har vi ikke lige de store planer, der er tænkt mere over drikkevarerne til forret/hovedret. Vores gæster sætter ikke pris på det, så vi kører valget imellem noget Asti/Hvid portvin. Det er sikkert HELT væk, men det er faktisk også lidt svært, når man ikke selv har prøvet retten før.

          29-12-2021 23:03 #28| 0

          @xitaah

          kan du måske være behjælpelig om disse drikkevare passer til følgende menu?

          Forret er vi på en ceviche torsk i en marinade af ingefær, chili, mynte og lime som ligger på en bund af avocado. Her tænker vi en semi tør hvidvin (vi er ikke kendere overhovedet).

          Hovedret er vi på højrebs bøffer med Hasselbalch kartofler, whiskey sauce og en bønne salat. Tanken er en chateauneuf du pape 2015(les Olivers), vil denne kunne fungere?

          Desert er en hindbær mousse med brownie, og her er jeg på helt bar bund, hvad vi drikker til det udover kaffe .

          Håber du kan hjælpe, og fedt arbejde med madsvin!

           

           

          30-12-2021 01:57 #29| 0
          mafmaf skrev:

          @xitaah

          kan du måske være behjælpelig om disse drikkevare passer til følgende menu?

          Forret er vi på en ceviche torsk i en marinade af ingefær, chili, mynte og lime som ligger på en bund af avocado. Her tænker vi en semi tør hvidvin (vi er ikke kendere overhovedet).

          Hovedret er vi på højrebs bøffer med Hasselbalch kartofler, whiskey sauce og en bønne salat. Tanken er en chateauneuf du pape 2015(les Olivers), vil denne kunne fungere?

          Desert er en hindbær mousse med brownie, og her er jeg på helt bar bund, hvad vi drikker til det udover kaffe .

          Håber du kan hjælpe, og fedt arbejde med madsvin!

           

           

           Til en ceviche der minder meget om din plejer vi at drikke denne Grüner Veltliner. Spiller så godt at jeg ikke længere overvejer alternativer.


          https://www.bichel.dk/gruner-veltliner-steinsetz-2020-schloss-gobelsburg


          Til hovedretten ville jeg ikke have Chateauneuf du Pape øverst på listen. Bordeaux, Barolo, Barbaresco eller en spansk (PSI, Aalto eller QS) ville jeg vælge. Aalto den foretrukne af de spanske hvis du vil have den bedste af de tre vine.


           

          30-12-2021 08:47 #30| 0
          Jensen skrev:

           Til en ceviche der minder meget om din plejer vi at drikke denne Grüner Veltliner. Spiller så godt at jeg ikke længere overvejer alternativer.


          https://www.bichel.dk/gruner-veltliner-steinsetz-2020-schloss-gobelsburg


          Til hovedretten ville jeg ikke have Chateauneuf du Pape øverst på listen. Bordeaux, Barolo, Barbaresco eller en spansk (PSI, Aalto eller QS) ville jeg vælge. Aalto den foretrukne af de spanske hvis du vil have den bedste af de tre vine.


           

           

           Tusind tak for svar Jensen. Der bliver ringet til vinmanden 🙂

          Rigtig godt nytår!

          30-12-2021 13:16 #31| 0
          OP
          mafmaf skrev:

          @xitaah

          kan du måske være behjælpelig om disse drikkevare passer til følgende menu?

          Forret er vi på en ceviche torsk i en marinade af ingefær, chili, mynte og lime som ligger på en bund af avocado. Her tænker vi en semi tør hvidvin (vi er ikke kendere overhovedet).

          Hovedret er vi på højrebs bøffer med Hasselbalch kartofler, whiskey sauce og en bønne salat. Tanken er en chateauneuf du pape 2015(les Olivers), vil denne kunne fungere?

          Desert er en hindbær mousse med brownie, og her er jeg på helt bar bund, hvad vi drikker til det udover kaffe .

          Håber du kan hjælpe, og fedt arbejde med madsvin!

           

           

           

           Jeg synes faktisk Jensen kommer med nogle fair bud. Personligt kan jeg ikke super godt lide Grüner Veltliner, og så er vi generelt mere glade for at parre Grauburgunder når vi bevæger os over i bl.a. ingefær. Du har helt ret i at det skal være semitørt, og det må ikke have fadbrug (eller tydelig fadbrug) - det skal være rank vin.

          Hovedretten skal der noget powerful vin til, noget neuf lyder ganske fornuftigt. Nordrhone med lidt power ligeså - var det mig selv ville jeg kigge på noget frugtfuld Lemberger/Blaufrankisch - det har lidt samme træk som Neuf, men med mindre alkohol - hvilket jeg ret godt kan lide.

          Dessert aner jeg desværre ikke så meget om medmindre det er ost :)

          30-12-2021 16:45 #32| 0
          xitaah skrev:

           

           Jeg synes faktisk Jensen kommer med nogle fair bud. Personligt kan jeg ikke super godt lide Grüner Veltliner, og så er vi generelt mere glade for at parre Grauburgunder når vi bevæger os over i bl.a. ingefær. Du har helt ret i at det skal være semitørt, og det må ikke have fadbrug (eller tydelig fadbrug) - det skal være rank vin.

          Hovedretten skal der noget powerful vin til, noget neuf lyder ganske fornuftigt. Nordrhone med lidt power ligeså - var det mig selv ville jeg kigge på noget frugtfuld Lemberger/Blaufrankisch - det har lidt samme træk som Neuf, men med mindre alkohol - hvilket jeg ret godt kan lide.

          Dessert aner jeg desværre ikke så meget om medmindre det er ost :)

           

           Kunne måske være sjovt med samme producent til forret og dessert. Noget riesling i feinherb/halbtrocken til forret og auslese eller TBA til dessert. Vigtigt at det er en drue med masser af syre til hindbær mousse'en.

          Det er jo næsten to desserter i en så det kommer lidt an på hvor choko tung brownien er.

          30-12-2021 18:03 #33| 0

          Min favorit dessertvin. Sidst jeg smagte den smagte den lidt af hemgemt pære, men den udvikler sig med tiden. Sælges hos Bruce Wine i bl.a. Sydhavnen kbh.

           

          https://shop.brucewine.dk/vare/passito-natural/

          Redigeret af prangstar d. 30-12-2021 18:05
          30-12-2021 18:05 #34| 0
          Moderator

          Hurtigt opråb!

           

          Bedste portvin der kan fåes i almindelige dagligvarekæder (i morgen).

           

          Reference: min yndlingsport er Kopke Colheita 2001.

           

          Pris er underordnet.






          30-12-2021 18:16 #35| 0
          xitaah skrev:

           

           Det er faktisk "bare" at smide rodfrugterne på en pande, en lille smule god fond og så et par klatter smør og så koge det op hvor det meget hurtigt vil reducere og dernæst glasere dine rodfrugter.

          Det er pænt frækt! :)

           

           Tak for dette fif


          jeg har lavet din jordskokkesuppe til i morgen 

          Synes dog den virker lidt tynd?

          Kan jeg gøre den mere cremet/tyk eller skal den være tynd?

          30-12-2021 18:43 #36| 0
          NanoQ skrev:

          Hurtigt opråb!

           

          Bedste portvin der kan fåes i almindelige dagligvarekæder (i morgen).

           

          Reference: min yndlingsport er Kopke Colheita 2001.

           

          Pris er underordnet.

           

           

           

           

           

           

           Er portvinsbrugsen i Give en mulighed?

           

          Hvis ikke så 20 års Ferreira

          30-12-2021 22:46 #37| 1

          Egentlig var planen at droppe forretten i år, fordi vi bliver 9 voksne,  hvoraf 4 ikke spiser fisk, skaldyr,  kylling eller suppe...

           

          Og selvom vi bliver 5 voksne, som meget gerne spiser fisk osv, så er det bare ikke så hyggeligt at sidde 5 personer og spise forret mens 4 andre sidder og kigger på mens de krummer lidt med et stykke flutes.

           

          MEN... så blev jeg ramt af inspiration,  og fandt på en forret alle kan spise. 

           

          Så nu blev menuen: 

          Forret: Blinis med valgfri topping af cremefraiche,  hakkede rødløg,  dild, purløg, finthakket agurk, fintstrimlet radise, varmrøget laks m. Peber, koldrøget laks, rejer, lakserogn, sprøde bacontern, baconristet tern af svinemørbrad, baconristet tern af kyllingeinderfilet ... (der må sgu' da være noget alle kan lide)

           

          Hovedret: Grillet Oksefilet,  de obligatoriske hasselback kartofler, "salatbar", flutes og både bearnaisesauce (den fra K-salat) og rødvinsauce (den bikser jeg lige selv sammen)

           

          Dessert: forskellige is fra Carte D'or, vaffelrør og chokoladesauce.  

           

          Til midnat: hjemmebagt kransekage, som jeg går i gang med lige om lidt...for hvorfor være i god tid, når man kan være i sidste øjeblik..

          Redigeret af tuznelda d. 30-12-2021 22:47
          30-12-2021 23:00 #38| 0
          tuznelda skrev:

          Egentlig var planen at droppe forretten i år, fordi vi bliver 9 voksne,  hvoraf 4 ikke spiser fisk, skaldyr,  kylling eller suppe...


           

           Hej Tuz, 
          Nu ved jeg godt du nogen gange oplever at folk er efter dig. Vil bare lige understrege at det ikke er tilfældet her. Men er nødt til at spørge, om det er 4 der enten ikke spiser ovenstående, eller de samme 4 ikke spiser noget af ovenstående. De tre ingredienser er 'forståelige' (omend kylling overraskende), men suppe er altså et ret vildt begreb ikke at kunne lide :-) Så er nødt til at spørge om de 4 alle ikke kan lide suppe? :-P

          30-12-2021 23:54 #39| 0
          Turbofluen skrev:

           

           Hej Tuz, 
          Nu ved jeg godt du nogen gange oplever at folk er efter dig. Vil bare lige understrege at det ikke er tilfældet her. Men er nødt til at spørge, om det er 4 der enten ikke spiser ovenstående, eller de samme 4 ikke spiser noget af ovenstående. De tre ingredienser er 'forståelige' (omend kylling overraskende), men suppe er altså et ret vildt begreb ikke at kunne lide :-) Så er nødt til at spørge om de 4 alle ikke kan lide suppe? :-P

           

           3 af de 4 spiser ikke fisk eller skaldyr. 

          1 af de 4 spiser panelet fiskefilet,  men ikke skaldyr. 

           

          Én af de 4 spiser ikke kylling eller suppe på nogen måder,  én anden af de 4 spiser ikke kold kylling,  og kan kun lide klar suppe uden ret meget fyld i,  og én anden af de 4 spiser helst ikke noget der er "blandet for meget sammen" (pga. autisme)

           

          og én af de 4 spiser gerne en kyllingsalat, men er så småtspisende,  at hun helst ikke spiser forret fordi hun så ikke kan spise hovedret. 

           

          Så det er muligvis verdens 4 mest "besværlige mennesker" at lave "ekstra festlig" mad til, men de er jo skønne at være sammen med alligevel,  så pyt med at maden er lidt stramt afgrænset

          Redigeret af tuznelda d. 30-12-2021 23:54
          31-12-2021 00:11 #40| 0
          tuznelda skrev:

           

           3 af de 4 spiser ikke fisk eller skaldyr. 

          1 af de 4 spiser panelet fiskefilet,  men ikke skaldyr. 

           

          Én af de 4 spiser ikke kylling eller suppe på nogen måder,  én anden af de 4 spiser ikke kold kylling,  og kan kun lide klar suppe uden ret meget fyld i,  og én anden af de 4 spiser helst ikke noget der er "blandet for meget sammen" (pga. autisme)

           

          og én af de 4 spiser gerne en kyllingsalat, men er så småtspisende,  at hun helst ikke spiser forret fordi hun så ikke kan spise hovedret. 

           

          Så det er muligvis verdens 4 mest "besværlige mennesker" at lave "ekstra festlig" mad til, men de er jo skønne at være sammen med alligevel,  så pyt med at maden er lidt stramt afgrænset

           

           Jeg tror sgu jeg var hoppet på noget take away tapas/antipasti/meze til den flok.

          31-12-2021 01:51 #41| 0
          Claus skrev:

           

           Jeg tror sgu jeg var hoppet på noget take away tapas/antipasti/meze til den flok.

           Tapas ville være lige så svært at ramme med ... jeg er fx ikke til tapas udover oliven og brød.

           

          Det er svært med kræsne og "sensorisk udfordrede" mennesker 😄

          Redigeret af tuznelda d. 31-12-2021 01:53
          31-12-2021 10:21 #42| 4
          OP
          tuznelda skrev:

           

           3 af de 4 spiser ikke fisk eller skaldyr. 

          1 af de 4 spiser panelet fiskefilet,  men ikke skaldyr. 

           

          Én af de 4 spiser ikke kylling eller suppe på nogen måder,  én anden af de 4 spiser ikke kold kylling,  og kan kun lide klar suppe uden ret meget fyld i,  og én anden af de 4 spiser helst ikke noget der er "blandet for meget sammen" (pga. autisme)

           

          og én af de 4 spiser gerne en kyllingsalat, men er så småtspisende,  at hun helst ikke spiser forret fordi hun så ikke kan spise hovedret. 

           

          Så det er muligvis verdens 4 mest "besværlige mennesker" at lave "ekstra festlig" mad til, men de er jo skønne at være sammen med alligevel,  så pyt med at maden er lidt stramt afgrænset

           

           Jeg synes, hånden på hjertet, at det er sejt, at du de små frustrationer til trods, nyder de gode mennesker fremfor deres spiserestriktioner. I skal nok få en skøn aften - og jeg tror netop din måde at håndtere forretten på med "lav-selv"-blinis er helt genialt.

          31-12-2021 10:22 #43| 0
          OP
          nikzz skrev:

           

           Tak for dette fif

           

          jeg har lavet din jordskokkesuppe til i morgen 

          Synes dog den virker lidt tynd?

          Kan jeg gøre den mere cremet/tyk eller skal den være tynd?

           

           Jeg mindes ikke den plejer at være tynd. Men når det nu er sådan, så tykner du den bare lidt med en smule Maizena rørt ud i lidt koldt vand. Husk at koge det ordenligt op og at tilsætte lidt ad gangen (og vær klar over at en masse dygtige kokke gør præcis det samme ;-) )

          31-12-2021 10:28 #44| 0

          Jer der laver appelsinsuppe - den er lækker - og kan trække en smule mere champagne end xitaah skriver :)

          Og den er lækker!

          31-12-2021 10:30 #45| 0
          OP
          Jones skrev:

          Jer der laver appelsinsuppe - den er lækker - og kan trække en smule mere champagne end xitaah skriver :)

          Og den er lækker!

           

           Hov hov! Det lyder som et tip jeg lige skal afprøve. Synes ellers generelt jeg er god til at trække den til grænsen med smagsgiverne :D

          31-12-2021 10:39 #46| 0
          tuznelda skrev:

           

           3 af de 4 spiser ikke fisk eller skaldyr. 

          1 af de 4 spiser panelet fiskefilet,  men ikke skaldyr. 

           

          Én af de 4 spiser ikke kylling eller suppe på nogen måder,  én anden af de 4 spiser ikke kold kylling,  og kan kun lide klar suppe uden ret meget fyld i,  og én anden af de 4 spiser helst ikke noget der er "blandet for meget sammen" (pga. autisme)

           

          og én af de 4 spiser gerne en kyllingsalat, men er så småtspisende,  at hun helst ikke spiser forret fordi hun så ikke kan spise hovedret. 

           

          Så det er muligvis verdens 4 mest "besværlige mennesker" at lave "ekstra festlig" mad til, men de er jo skønne at være sammen med alligevel,  så pyt med at maden er lidt stramt afgrænset

          Helt klart, det lyder besværligt! Men ikke lige så vildt som hvis 4 mennesker alle havde besluttet at alle supper ikke smagte godt ☺️  hav en dejlig aften!  

           

          31-12-2021 10:49 #47| 0
          Moderator
          xitaah skrev:

           

           Hov hov! Det lyder som et tip jeg lige skal afprøve. Synes ellers generelt jeg er god til at trække den til grænsen med smagsgiverne :D

           

           Jeg lavede suppen i går, og den fik også et skvæt mere end foreskrevet. Den smager fantastisk!

           

          Bliver serveret med en god is og lidt frugt. Jeg overvejer, om jeg skal lave noget "crunch" for at give lidt tekstur.

           

          Og så blive det æblepagne på siden. Det bør fungere godt


          Sært nok, har jeg masser af tid i dag. Wellington skal bare wrappes og i ovnen. Det blev til pommes Anna, der blev lavet i går. Så det eneste jeg skal have styr på, er lidt rodfrugtchips, rødvinsglace og forretten, som er hurtigt klaret.

           

          .

          Redigeret af NanoQ d. 31-12-2021 10:55
          31-12-2021 11:37 #48| 0
          xitaah skrev:

           

           Hov hov! Det lyder som et tip jeg lige skal afprøve. Synes ellers generelt jeg er god til at trække den til grænsen med smagsgiverne :D

           

           Jeg plejer også at være god til at følge dine opskrifter - men her var vi to om at lave den - så der kom 25% mere champagne i.




          Jeg rev boget frossen chokolade over, bare en smule.

          Vi er på takeaway i dag - så jeg står kun for tilberedning af svampetoast og generel tilberedning.



          31-12-2021 12:46 #49| 0
          NanoQ skrev:

           

           Jeg lavede suppen i går, og den fik også et skvæt mere end foreskrevet. Den smager fantastisk!

           

          Bliver serveret med en god is og lidt frugt. Jeg overvejer, om jeg skal lave noget "crunch" for at give lidt tekstur.

           

          Og så blive det æblepagne på siden. Det bør fungere godt

           

          Sært nok, har jeg masser af tid i dag. Wellington skal bare wrappes og i ovnen. Det blev til pommes Anna, der blev lavet i går. Så det eneste jeg skal have styr på, er lidt rodfrugtchips, rødvinsglace og forretten, som er hurtigt klaret.

           

          .

           

           Bagt marcipan smager godt til alt 😀

          31-12-2021 13:24 #50| 0
          Moderator
          tuznelda skrev:

           

           Bagt marcipan smager godt til alt

           

           Jeg tror det bliver lige lidt for sødt. 🙂

          31-12-2021 13:36 #51| 0
          NanoQ skrev:

           

           Jeg tror det bliver lige lidt for sødt.

           

           Men det er jo marcipan 😍 ... Jeg forstår ikke problemet?

          31-12-2021 13:49 #52| 0
          xitaah skrev:

           

           Jeg mindes ikke den plejer at være tynd. Men når det nu er sådan, så tykner du den bare lidt med en smule Maizena rørt ud i lidt koldt vand. Husk at koge det ordenligt op og at tilsætte lidt ad gangen (og vær klar over at en masse dygtige kokke gør præcis det samme ;-) )

           Det er også første gang jeg laver den 

          Så det kan godt være den skal være lidt tynder end kartoffel/porre suppe eller andre supper i det område 

          men den smager godt og den virker mere sammensat efter en dag på køl


          og tak for links igen

           

          01-01-2022 10:49 #53| 1

          Tak for inspirationen i denne tråd. Appelsinsuppen var et hit og bestemt ikke sidste gang vi har lavet den

          01-01-2022 12:35 #54| 0
          Moderator
          Eskeman skrev:

          Tak for inspirationen i denne tråd. Appelsinsuppen var et hit og bestemt ikke sidste gang vi har lavet den

           

           Enig! 

           

          Jeg tror appelsinsuppen er en ny dessertfavorit herhjemme. Efter cremet broccoli-/porresuppe med ristede kammuslinger og Beef Wellington, var det rigtigt lækkert med noget let og syrligt.

           

          Jeg fik ikke lavet noget "crunch" til suppen. Det vil jeg prøve en anden gang. Men jeg toppede den med jordbær og druer i skiver. Og så en god vaniljeis.

           

          Jeg var tæt på panikmode med Wellingtonen. Da den skulle i ovnen, måtte jeg konstatere, at mit stegetermometer var dødt. Så det var lidt i blinde. Den fik 30 minutter ved 200 grader. 800g kød. Men det blev sgu helt perfekt 🙂

           

          Det eneste der ikke helt spillede var bunden. Den blev så blød, at jeg ikke kunne holde butterdejen på skiverne. Er der et protip til, hvordan det gøres?


           

          Redigeret af NanoQ d. 01-01-2022 12:40
          01-01-2022 21:54 #55| 0

          Prik den?

          01-01-2022 22:09 #56| 0
          NanoQ skrev:

           

           Enig! 

           

          Jeg tror appelsinsuppen er en ny dessertfavorit herhjemme. Efter cremet broccoli-/porresuppe med ristede kammuslinger og Beef Wellington, var det rigtigt lækkert med noget let og syrligt.

           

          Jeg fik ikke lavet noget "crunch" til suppen. Det vil jeg prøve en anden gang. Men jeg toppede den med jordbær og druer i skiver. Og så en god vaniljeis.

           

          Jeg var tæt på panikmode med Wellingtonen. Da den skulle i ovnen, måtte jeg konstatere, at mit stegetermometer var dødt. Så det var lidt i blinde. Den fik 30 minutter ved 200 grader. 800g kød. Men det blev sgu helt perfekt

           

           Du kan med fordel lade din bradepande blive i ovnen så den varmer med op.. så bunden på din Wellington bliver godt bagt af.

          Du kan sågar også give den et par minutter på en tør pande.

          Og så for Guds skyld lade den hvile rigtig godt igen en så den trækker saften tilbage i kødet.

          ← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
          Skriv et svar