Skal lave sådan en fætter på weberen i aften..
Har dog aldrig lavet sådan en før, og er i tvivl om lang tid den skal have..
Har stegetermometer og den skal være 65-68grader. Men hvor lang tid er det ca? Sådan mht planlægning :) En times tid?
Oksecuvette på grill. Hvor lang tid?
68 grader?!?! Er du ude på at dræbe den steg?
61-63 grader og så trække 10 min... så bliver den perfekt. 68 grader er gennemstegt og tørt.
Den SKAL være gennemstegt :) Men iføge anvisningen på stegen så er det mellem 65-68G. Men piller den også af når den er omkring de 65..
Men hvor lang tid tror i ca det er?
Du skal ikke lave cuvettesteg som 'rosa stegt oksesteg på grill eller i ovn'... cuvette bliver altid en skuffelse i forhold til culotte... brug hellere cuvetten til en lækker omgang oksegrydesteg .. gerne m glaserede perleløg, peberrodssauce, dampede grøntsager og persilledryssede. Nye kartofler. Se dét er En gudemiddag på en søndag.
Vi skal have kogt hamburgeryg m. Stuvede grøntsager, stuvet spinat, brunede kartofler og alm kogte kartofler.. lækkert, lækkert, lækkert!
\tuz
Den skal være PRÆCIS 43 grader i midten på det tykkeste sted. Derefter pakker den ind i 4-5 lag staniol og derefter 2 viskestykker. Stegen skal så hvile PRÆCIS 20 min. Så er den rød uden at være "levende"... De 68 grade der står i bøger osv er KUN hvis den slet ikke skal hvile og skal være helt grå...
57-58 grader så lad den hvile i 20 min
@nilsson
mja.. mjo.. altså, det er ham der står ved grillen og holder øje med, at børnene ikke bliver for nysgerrige -- men det er næsten altid mig, der skal vende kødet + kontrollere, at det er færdigt... så grillmester vil jeg ikke lige kalde ham :)
Vi griller stort set kun når vi er på camping eller når vi har venner/ familie på besøg, for vi gider ikke tænde op i grillen for at lave 3 bøffer/koteletter osv.. + 4 pølser. :)
@tuznelda: En cuvette kan sagtens være rigtig god - og nydes rosa. Metro har f.eks. rigtigt gode cuvetter af Hereford kvæg til ca. 105 kr. (incl. moms) pr. kg.
Hvis man går ud fra at grillen er "standard varm" smider du dine bagekartofler på så snart de varme kul bliver læsset på grillen efter at have været i grillstarteren. Efter 20 min. smider du din 1½ kilos cuvette på grillen (inddirekte varme) og 35 min. efter tager du den af igen og lader den hvile i 10 min. (uden at pakke den ind), mens kartoflerne bager færdig.