Oksekød fyld til tortillas

#1| 0

Før har i præsteret med gode opskrifter, så hvorfor ikke prøve igen.

står og skal lave tortillas i aften, og skal derfor havde lavet mig noget oksekød fyld..

Normalt plejer jeg bare og stege kødet af i en kryde, og så tilsætte lidt salt og peber.. Intet væske ud over det kødet bliver stegt i.

Hvad er jeres bud på en god "oksekød-blanding" til tortillas? Det skal helst ikke være alt for flydende jo.

09-12-2010 14:44 #2| 0

En opskrift fra Jamie Olivers bog:


500 g. oksekød
12 dl. vand
4 dl. olie
4 løg
6 hvidløg
3 dåser hakkede tomater

09-12-2010 14:46 #4| 0

@ Hermod

Nej..

Oksekød fyld til tortillas

09-12-2010 14:46 #3| 0
12 dl. vand

suppe?
09-12-2010 14:48 #5| 0

skal godt nok koge længe før man undgår at få suppe..

09-12-2010 14:49 #6| 0

@ Djoffer

20 min.

09-12-2010 14:51 #7| 0

og 4 dl olie -LOL

09-12-2010 14:53 #9| 0

jeg tror det var et level jeg ikke fangede

09-12-2010 14:53 #8| 0

Hvorfor ikke bare tilsætte tex mex krydderierne fra Santa Maria.

Giver imo den langt bedste smag

09-12-2010 14:55 #10| 0

@ Hermod

Det er ikke et level..

Det er en opskrift på oksekød fyld til tortillas

09-12-2010 14:59 #11| 0

@loehde

Kender godt opskriften, men jeg plejer altså at bruge dobbelt op af vand, da alt vandet ellers bliver kogt væk. Når man bruger 2,3 L så vil der stadig være en anelse væske tilbage og den bliver helt perfekt.

Man kan også godt doble olivenolie op til 0,8 L uden at det gør noget.

09-12-2010 15:02 #12| 0
OP

@Loehde

Må give Hermod ret her.. Virker sgu som en hel del :D

@Sebbecenter

det vil jeg da lige kigge nærmere på !

09-12-2010 15:07 #13| 0

1,2 LITER VAND??

are u mental?

09-12-2010 15:19 #14| 0

Vandet skal sguk oge væk

Men 4 DL OLIE det er da for sygt

09-12-2010 15:21 #15| 0

Måske skal vandet koges væk først og derefter friturestege kødet i olien?

09-12-2010 15:26 #17| 0

Føj ville hellere have en omgang afføring i munden, ... næsten.

09-12-2010 15:26 #16| 0

omg så ikke at der også var 4 DL olie.


Pyyyha en omgang.... kan ikke være godt.

09-12-2010 15:29 #18| 0

I er sgu sarte

09-12-2010 15:31 #19| 0

man får sin årlige dosis af OLIE lol

og retten skal

09-12-2010 15:42 #20| 0

I har nok ret, Jamie Oliver kan ikke lave mad....

Lol.

09-12-2010 15:42 #21| 0

synes det lyder sandsynligt, at det drejer sig om 1-2 dl vand og 4 spsk olie. Men ok, hvis du kan finde opskriften på en madside må man jo give sig, omend jeg har svært ved at se det for mig.

09-12-2010 15:45 #22| 0

@Berlinco

For at skære det ud i pap for dig, når du obv ikke forstår så meget.

Så har Jamie Oliver IKKE forfattet en opskrift som Loehde ellers beskriver den. Altså selv den mest spejlblanke i et køkken kan regne det ud.

09-12-2010 15:53 #23| 0

mm. 4 dl olie og så lige seks hele hvidløg..

09-12-2010 16:00 #24| 0
"husk pastaen 500g skal koges i 2dl vand i 20 min"

hilsen Jamie Oliver

ps: husk at gøre gryden ren bagefter (kan godt tage lidt tid)

09-12-2010 17:37 #25| 0

Her får du sgu lige en gude opskrift på kødet :)

Køb en oksetykkam

gi den pepper og steg den hårdt af
Kom gulerødder, selleri, og løg ved og steg med et øjeblik.
tilsæt lidt tomatpure og steg det med et øjeblik.
hæld vand halvt op og kog ca. 3 timer, og vend den hver 45 min.
sidste time kan du evt. tilsætte lidt ramsløg, hvilket giver en herlig smag.
Lad kødet køle af 15 min. ca.
pil kødet i kødtrevler (nu er alt bindevæv næsten nedbrudt til geletine og det er meget mørt)
tænd panden på max. og put kødet på.
si fonden og tilsæt den til kødet, lidt af gangen, til kødet har optaget alt fonden igen.
smag til med salt og pepper.
tilsæt hakkede forårs løg, pepperfrugter, chilli eller chalapenos eller hvad du ellers er til :)
tilsæt lidt mexicansk krydderi og noget salsa, og lad det simre med ved svag varme ca. 10 min.
Så er det ellers bare at lave dine tortillas med fyldet. Kan godt selv lide at putte lidt revet parmasan over samt lidt hakket oliven, og rulle dem sammen.
Frisk mozzarella på toppen og ind i ovnen til osten er smeltet.
Og så lav en lækker salat ved siden af og nogle ris eller bønner.

God appetit :)

09-12-2010 17:56 #26| 0

Svits et loeg i lidt paprika. Brun dit koed. Tilsaet en smule chili, salt, peber og knust spidskommen.

Tilsaet en smule tomat og lidt vand. Lad det koge ned indtil det er godt reduceret.

Done/done.

09-12-2010 19:20 #27| 0

Skvat Olie
1 lille Løg
500 g hakket kalv/svinekød
1 ds. Hakket/Flået tomater
70 g Tomatkoncentrat
15 g mørk chokolade (+50%)
1 tsk kanel
2 tsk tørret oregano
1 tsk tørret chili krydderblanding (Bruger selv et par tsk sweet chili sauce)
½ Boullionterning med 2 dl vand
1 dl Rosiner
Salt og Peber


Den bliver ikke overdrevet stærk, så tilsæt selv lidt chilipulver hvis du vil.

09-12-2010 20:40 #28| 0
OP

Endte med Sebbecenter's bud.. Men nu har jeg i hvert fald opskrifter til de næste par gange ,)

09-12-2010 21:04 #29| 0

@ OP

Min skal prøves..
Den er genial!
Tak Jamie Oliver

09-12-2010 21:05 #30| 0

Self er olien og væsken helt hen i vejret... siger sig selv...... Men er jeg den eneste der går FULDSTÆNDIG i stå når manden smider 6 (fed??) hvidløg i :O ?!?! Og så lige 4 hele løg til hyggen..... Hvis den opskrift ska passe bare tilnærmelsesvis ska du tilføje et "0" i antal gram af oskekød ! minimum . . . .

09-12-2010 21:05 #31| 0

Self er olien og væsken helt hen i vejret... siger sig selv...... Men er jeg den eneste der går FULDSTÆNDIG i stå når manden smider 6 (fed??) hvidløg i :O ?!?! Og så lige 4 hele løg til hyggen..... Hvis den opskrift ska passe bare tilnærmelsesvis ska du tilføje et "0" i antal gram af oskekød ! minimum . . . .

09-12-2010 21:30 #32| 0

@Hit

4 Hele løg er sgu ikke meget når de først er skrællet og hakket til tern.
Løg paser mega godt til denne ret.
Og når jeg sev laver kød til det så betår det af

1 Del Kød
½ Del rødløg
½ Del alm. Løg
1 Del Peber
1 DEL Chili bønner

Så har man altså en god gang fyld

09-12-2010 21:48 #33| 0

Godt klar over løgene ikk er det mest overdrevne i den opskrift, men syntes stadig det er liiige i overkanten.... Men syntes godt nok 6 fed hvidløg er vanvittigt... Man stinker jo stadig når vi når udgangen af april !

09-12-2010 21:51 #34| 0

Køb taco krydderi (de der røde poser)



/THREAD

09-12-2010 22:07 #35| 0

BobbyOlsen er spot on.

Jeg foretrækker dog chokolade med minimum 70% kakaoindhold, og så dropper jeg rosinerne. Dropper også chillien da jeg ikke er tosset med stærk mad, men det er jo en smagssag.

Smør noget cremefraiche eller guacamole på pandekagen, og noget agurk, tomat og salat i rullen, og så har du the nuts.

09-12-2010 22:17 #36| 0

Loehde

Kan du ikke linke til opskriften? Og hvilken raekkefoelge skal de forskellige ting goeres i?

09-12-2010 22:25 #37| 0

@ Rasmus Kelm

Bruger også selv en 70 %

Rosiner, Chokolade og Kanel er imo Nuts i den opskrift.

@ Loehde

Har du en kilde reference til din opskrift, ud over den lyder helt hen i vejret, så er der jo ikke et krydderi i, hvilket Jamie eller nogen anden kok aldrig vil udelade.

09-12-2010 22:34 #38| 0

@ BobbyOlsen

Jep.. Den bog jeg har læst. "Jamie Oliver - Jamies mad på 30 minutter"

09-12-2010 23:31 #39| 0
OP

@Loehde

Overvejer din opskrift, til næste gang.. (Hvis jeg skal lave suppe ;))

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar