Opskrift på grøntsagssmoothie

#1| 0

... måske ikke det rigtige forum at spørge i, men I plejer at være behjælpelig med alt.. :D

Kender I en lækker opskrift på en grøntsagssmoothie? Jeg har lidt problemer med at få nok grønt i min hverdag, og dette kunne være god og nem måde for mig at få lidt ekstra vitaminer og mineraler! :)

22-04-2014 22:52 #2| 5
Moderator

Hvis du kan sige "smoothie" på en mandig måde, er der sikkert hjælp at hente...

(og nej... der findes ikke gode grønsagssmoothies - frugt kan være ok (with rum added) - Men det er så en helt anden snak :))

22-04-2014 23:02 #3| 0

Har 2, der er overraskende gode. De lyder underlige, men overrasker meget. Poster lige når jeg er ved min com

22-04-2014 23:14 #4| 0
http://highonlife.dk/opskrifter/juice-og-smoothies/smoothie-beat-it/

http://highonlife.dk/opskrifter/juice-og-smoothies/smoothie-re-energize/
22-04-2014 23:31 #5| 0
mortenkk skrev:

http://highonlife.dk/opskrifter/juice-og-smoothies/smoothie-re-energize/


Er det ikk nærmere en frugtsmoothie?
22-04-2014 23:33 #6| 0

Gemt

22-04-2014 23:45 #7| 3

spis endeligt alle de grøntsager du lyster, men hvor er det dog rystende hvor meget bs de her "sundheds"sites lukker ud, komplet uden kilder.

fra re-energize opskriften "For at neutralisere denne syre er det en rigtig fin ide at drikke agurk og selleri, som begge er super basiske og forebygger muskelømhed og krampe"

ph værdier i grøntsager

Redigeret af wzup d. 22-04-2014 23:46
23-04-2014 00:11 #8| 0

@wzup
pH-værdien af frugten/grønsagens saft er ikke det afgørende, men derimod de mineraler, der når til nyren (mener jeg det er) efter at kcal'erne i saften er blevet forbrændt.

Eksempelvis er citronsaft enormt surt, men er alligevel i stand til at højne blodets pH værdi

En god pH værdi på blodet er ca. 7,35
Den 'typiske' dansker, med en 'typisk' dansk kost, vil 'typisk' have en pH værdi af blodet under 7,35

De fleste grønsager indeholder mineraler, der er med til at hæve blodets pH værdi.
Det har jeg i hvert fald læst et eller andet set ;-)

23-04-2014 00:18 #9| 0

@5000 times

Det ændrer jo ikke på, at det komplet bs, der står på siden...

jeg er ingen ekspert overhovedet, men kunne bare ikke få det til at passe, at agurk og selleri skulle være "super basiske"

23-04-2014 09:48 #10| 0

Spinat smoothie smager overraskende godt faktisk.

Det var med spinat, vanille protein pulver, banan, peanutbutter og skummetmælk.

23-04-2014 10:34 #11| 0

Smoothie eller juice??

Vær OBS på at det er langt bedre at indtage grøntsagerne på normal vis, end at juice dem...

Gode kombis til juice:
Rødbede, peberrod, pære, citron
Gulerod, ingefær og æble, citron
Broccoli, fennikel, glaskål, mynte

Smag dig frem.

23-04-2014 10:41 #12| 0
playern skrev:
Smoothie eller juice??

Vær OBS på at det er langt bedre at indtage grøntsagerne på normal vis, end at juice dem...

Gode kombis til juice:
Rødbede, peberrod, pære, citron
Gulerod, ingefær og æble, citron
Broccoli, fennikel, glaskål, mynte

Smag dig frem.


Hvorfor egentlig? Jeg har hørt det mange gange før dog.
23-04-2014 10:51 #13| 0
hermod skrev:
playern skrev:
Smoothie eller juice??

Vær OBS på at det er langt bedre at indtage grøntsagerne på normal vis, end at juice dem...

Gode kombis til juice:
Rødbede, peberrod, pære, citron
Gulerod, ingefær og æble, citron
Broccoli, fennikel, glaskål, mynte

Smag dig frem.


Hvorfor egentlig? Jeg har hørt det mange gange før dog.


Fordi en del at vitaminerne i grøntsager forsvinder ved juicening, fordi de bliver udsat for oxidering og lys. Nogle andre bliver derimod nemmere optagelige - Så det er lidt gynger og karruseller. Desuden går du glip af alle fibrene. Vigtigst er det at man drikker juicen, så snart man har juicet den.
23-04-2014 11:06 #14| 0

Grøntsagssupper er en rar løsning på din forespørgsel. I med favoritterne, evt. blend hele baduljen hvis det gør det bedre for dig. Eller afsøg nettet for 40 milliarder opskrifter :)

23-04-2014 11:40 #15| 2
5000 times skrev:
@wzup
pH-værdien af frugten/grønsagens saft er ikke det afgørende, men derimod de mineraler, der når til nyren (mener jeg det er) efter at kcal'erne i saften er blevet forbrændt.

Eksempelvis er citronsaft enormt surt, men er alligevel i stand til at højne blodets pH værdi

En god pH værdi på blodet er ca. 7,35
Den 'typiske' dansker, med en 'typisk' dansk kost, vil 'typisk' have en pH værdi af blodet under 7,35

De fleste grønsager indeholder mineraler, der er med til at hæve blodets pH værdi.
Det har jeg i hvert fald læst et eller andet set ;-)



Det der er rent bullshit. Den primære ting der regulerer blodets pH-værdi er åndedrættet
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar