Opskrift på portvinssauce/portvinsglace

#1| 0

Som overskriften.

Er der nogle der ligger inde med en opskrift på en fantastisk portvinssauce eller portvinsglace?

Er bekendt med Bdrd. Koch/Gastromands rødvinsglace, men tænker på en opskrift, hvor portvinen er mere i centrum.


P.S. Jeg kvitterer gerne med endnu et billede af katten som tak.

Redigeret af xitaah d. 14-02-2014 09:46
14-02-2014 11:33 #2| 0

En simpel variant er at lade portvinen afkoge panden hvis du f.eks har stegt noget kød, og så ellers bare lidt fløde og estragon..

Hvis ovenstående bliver for sød eller fed, kan der tilføjes et skvæk rødvinseddike eller lign. til at friske lidt op og balancere.. Og så self smages til med salt og peber :-)

Redigeret af Spasm0 d. 14-02-2014 11:55
14-02-2014 12:01 #3| 0

Jeg lavede den her nytårsaften med kalvefond, great succes!

klidmoster.dk/2012/04/portvinssauce.html

Redigeret af Banditten d. 14-02-2014 12:02
14-02-2014 12:19 #4| 0

Har du overvejet om du vil lave den på en Ruby- eller Tawnyportvin?

14-02-2014 12:30 #6| 0
OP
hermod skrev:
Har du overvejet om du vil lave den på en Ruby- eller Tawnyportvin?


Den laves på en åben portvin jeg har stående derhjemme. Jeg VED det er en Tawny.

Edit: Rettede postulatet til at være fakta.
14-02-2014 12:35 #7| 0

Jeg er også overbevist om at en tawny er det bedste

14-02-2014 13:41 #8| 0

Svits olie i løg og hvidløg.
Kom en flaske mørk portvin i, og kog den op. Kom to oksebollion terninger i.
Lad den koge godt ned, ca en time.
Kom fløde i, ca 1/2 l. +/-

Salt og peper i også self..

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar