Jeg leder efter en opskrift hvor der KUN er jordbær i....
nogen der kan hjælpe
Jeg leder efter en opskrift hvor der KUN er jordbær i....
nogen der kan hjælpe
Google 'jordbærgrød'.
Må der ikke være noget stivelse i?
Det kan aldrig blive en rødgrød kun med jordbær 🙂
Den jordbærgrød jeg laver, ligger tæt på denne: https://spisbedre.dk/opskrifter/jordbaergrod-med-flode
Citronen indgår ikke i de fleste opskrifter. Men jeg synes den gør en verden til forskel. Uden den ekstra syre, kan den godt blive lidt kvalme, hvis ikke den er iskold.
NanoQ skrev:Det kan aldrig blive en rødgrød kun med jordbær
Perfekt...
ledte efter opskrift kun basseret på jordbær
totimom skrev:mormor og mor ..gamle kogekoner og husgerningslærer, ville altid adde lidt rabarber.
ved sku ikke hvorfor men det var standard i min barndom...
måske noget med mormor født1904, havde det ekstra sparegen, og
rabarber var billigere end jordbær..
Syren i rabarber spiller bare enormt godt sammen med sødmen fra jordbær.
Prøv at koge en rødgrød på 50/50 jordbær/ rabarber og brug den præcis som i gammeldags æblekage med makroner og makronrasp i lag og letpisket flødeskum på toppen.
Dét er himmelsk!
totimom skrev:mormor og mor ..gamle kogekoner og husgerningslærer, ville altid adde lidt rabarber.
ved sku ikke hvorfor men det var standard i min barndom...
måske noget med mormor født1904, havde det ekstra sparegen, og
rabarber var billigere end jordbær..
Rabarber givet også lidt syre - og lidt mere konsistens til grøden. Det giver dog også en belægning på ganen, jeg ikke et helt vild med. Men det smager godt.
totimom skrev:mormor og mor ..gamle kogekoner og husgerningslærer, ville altid adde lidt rabarber.
ved sku ikke hvorfor men det var standard i min barndom...
måske noget med mormor født1904, havde det ekstra sparegen, og
rabarber var billigere end jordbær..
I mit barndomshjem var rødgrød altid primært rabarber fra haven og så med de bær der nu var. Nogle gange købte vi måske jordbær når haven ikke gav nok, kan ikke huske det rigtigt. Og jeg er i trediverne.
Nå du skriver at nogle af ingredienserne er billigere var min første tanke: "kan man lave rødgrød af frugter man har købt?". Nok et luksusproblem at have haft have som barn, så man kan få den tanke.
totimom skrev:mormor og mor ..gamle kogekoner og husgerningslærer, ville altid adde lidt rabarber.
ved sku ikke hvorfor men det var standard i min barndom...
måske noget med mormor født1904, havde det ekstra sparegen, og
rabarber var billigere end jordbær..
Samme her, min var fra 1902, vi fik det altid som en "lækker" dessert i ferierne, jeg kunne ikke udstå det, men mor sagde jeg skulle, mormor havde jo gjort sig umage ❤️🇩🇰
Jeg holdt meget af rødgrød med rabarber som barn. Måske fordi jeg var med til at lave den og derfor var nødt til at kunne lide den.
Jeg mente ikke at man skulle være rig for at købe ind til rødgrød. Jeg forestiller mig bare at tidligere generationer ligesom jeg selv har haft den opfattelse at rødgrød er noget man laver af hvad man nu lige kan gro i haven. Man kan gro en del rabarber og høste det når man skal bruge det. Jordbær bliver modne lidt ad gangen, og skal høstes med det samme før fugle og snegle tager dem. Så mange med en lille køkkenhave har nok ikke kunnet høste nok jordbær på en gang til at lave ren jordbærgrød.