Er simpelthen kørt død i kødsovs, chili con carne og hakkebøffer, så savner noget inspiration til fine retter hvori hakket oksekød indgår.
Diverse kogebøger og opskrifter på nettet har ikke umiddelbart vakt den store begejstring, så kom gerne med jeres favoritretter med hakket oksekød.
Det behøver ikke være nem mad.
Opskrifter med hakket oksekød?
Du kan lave oksedeller, hvis det hakkede kød absolut skal være okse/(måske med hest).
Google frikadeller og brug okse i stedet for gris/kalv.
tartar!
Bøfsandwich eller burgere er jo et hit i ny og næ.
Derudover skal du ud i noget wok eller andre retter med grønt. Og gerne en af mine kæpheste: Kål. Eksempelvis denne opskrift fra en af de bedre sider:
www.saesonforgodsmag.dk/opskrifter/spidsk%C3%A5l-i-wok-med-oksek%C3%B8d
EDIT: Gå ikke i baglås over de mange ingredienser man måske ikke lige er vant til. Prøv noget nyt, eller bare brug opskrifter som inspiration, og tilpas dem egen smag.
Polpette al sugo
Lavede nogle kødboller i tomatsovs for noget tid siden, kan ikke huske om det var denne opskrift. Jeg lavede sikkert også lidt om på det, men de blev dæleme gode :)
Køb nogle tacoskaller og noget TexMex krydderi eller hvad det hedder.. :-)
Spaghetti meatballs
Millionbøf
Moussakka
Fyldte peberfrugter
Tortillas
Rist kødet på panden sammen med nogle champignoner.
Tø en pose hakket spinat op vride lidt af vandet ud, bland det alt sammen i et stort fad og tilsæt ca, 1,5 dl fed græsk yoghurt.
Krydder til med peber, salt og chili.
Giv det ca. 25min på 200 grader og server det med lidt ris til.
P.S Smager ligesågodt med heste-kød :)
Et absolut must! er pirogger! De er simpelthen geniale og ja så putter du jo bare det i som du finder interessant :)
Hvis det du taler om er std hakket oksekød som man køber i supermarkedet, så ville jeg undlade at lave tartar af det, men det er jo en smagssag.
Hakkebøffer kan varieres i det uendelige, både i form, størrelse og tilbehør (kartofler, sovs og bløde løg, pariserbøf, burgere, bøfsandwich osv.). Min favorit er hakkebøf med bløde løg, rå løg, hjemmelavede ristede løg (hak løg som du ønsker, jeg skærer dem i ringe, vend i hvedemel og steg til gyldne i 4-5 cm olie i bunden af en gryde, lad dem dryppe godt af på fedtsugende papir), spejlæg og engelsk sauce - og godt rugbrød med smør til.
Italienske kødboller i tomatsovs med spaghetti er en dejlig ret. Jeg plejer at lave en kickass tomatsovs af løg, hvidløg, friske grofthakkede tomater, hvidvin, sherryvineddike, salt, peber og sukker (steg løg og hvidløg af, tilføj resten og lad det simre i en 2-3 timer), og så koge kødbollerne i selve tomatsaucen de sidste 10-15 minutter før servering. Kødbollerne former jeg bare af kødet, blandet med salt, peber og meget gerne nogle hakkede friske krydderurter (basilikum, oregano, salvie, merian og persille fungerer alle glimrende). De holder formen fint, hvis man undlader at røre for meget i saucen efter de er kommet i - og den skal selvfølgelig bare simre, ikke bulderkoge. Spaghetti til og masser af friskrevet ost over.
"Græske" kødboller/frikadeller er også lækre, og kan spises til meget forskelligt. Rør en fars af oksekødet med feta, hakkede oliven, hvidløg, salt, peber og evt. friske krydderurter, form det til boller og steg dem, eller kog dem i en sauce som ovenfor. Hvis du vil holde det græsk-ish, så spis det til grillede/stegte auberginer fx, eller lav en "moussaka" med hele kødboller i stedet for kød i saucen.
En anden af mine yndlingsopskrifter er shepherds pie/cottage pie (kan aldrig finde rundt i hvad der er hvad, det er noget med hvilken type kød man bruger) - som basically er en kødsovs (jeg plejer at lave den med tomatpure, oksebouillon, gulerødder, porre, masser af engelsk sauce og lidt mørk sirup - den skal koge ind i et stykke tid, så konsistensen er god og tyk) der hældes i en form og der kommes et lag af kartoffelmos ovenpå, hvorefter den bages til kartoffelmosen er sprød og gyldenbrun (bliver megaflot hvis man sætter kartoffelmosen ovenpå i små toppe, med en sprøjtepose og en stjerneformet tylle).
Slutteligt er det også nemt at lave farsbrød af hakket oksekød, og disse kan også varieres i det uendelige. Men det er selvfølgelig en udødelig klassiker bare at pakke lortet ind i bacon og servere det med sovs og kartofler :-)
Overvejet at skifte kød istedet???
Ellers:
Pariserbøf... Nammenam. Plejer dog selv at lave det med spejlæg istedet for rå æg.
Hvad laver det salatblad på den parisertallerken :'(
I øvrigt bør en pariserbøf imo være en bøf som er formet direkte på brødet, således at det kun er bøffens ene side der er stegt, og ligeledes brødets underside der er stegt.
henrikthing skrev:
I øvrigt bør en pariserbøf imo være en bøf som er formet direkte på brødet, således at det kun er bøffens ene side der er stegt, og ligeledes brødets underside der er stegt.
Jep... Var også bare to billeder fra nettet for at stimulere op's smagsløg hvis han ikke vidste hvad det var...
Noget der smager virkelig lækkert, er at lave små "frikadeller" af oksekødet med æg, løg og revede gulerødder svarende til mængden af kød. Dvs. 400 gram kød = 400 gram gulerødder der skal rives.
Det giver en virkelig saftig bøf, og det kan bruges til en ret stor mængde retter - eller som pålæg på rugbrød. Jeg fik opskriften af en ven og lavede det med 400 gram oksekød og 300 gram gulerødder, løg, æg og rasp og så lavede jeg en lille "lomme" i midten af bøffen, som jeg fyldte med feta ost og jalepenos. Det var kraftpissemig godkendt.
Det var ikke for at være nederen, beklager hvis det lød sådan - var bare for at give min mening til kende, jeg elsker pariserbøf :)
For noget tid siden introduceret min kæreste mig for en ret, der hed mini Cannelloni.
Det er en super lækker ovnbagt ret i fad, der består af hakket oksekød, pasta, spinat, mælkesovs og andre ting.
Min kæreste snuppede opskriften fra Rachel Ray, jeg blev selv helt vild med den efter første gang, kan klart anbefales.