opvarmning af mad

#1| 0

Hejsa i alt vidende PN'ere.

Hvor mange gange kan/må man opvarme en ret ?

eksempel, pastaret med kyllingkød og champignon og flødesovs.

lavede den igår, har nu varmet den op igen idag dvs 2 gang, kan den opvarmes imorgen igen ?

Eller ville det være et -EV move?

24-08-2010 19:25 #2| 0

jeg blir ved med at varme den til der ikke er mere mad... :D



24-08-2010 19:27 #3| 0

Lad nu være Granat du varmer den jo ikke :D

24-08-2010 19:28 #4| 0

Er det ikke bare at blive ved med at varme den op og spise det endtil du bliver syg ?? så skrive ned hvor mange dage den har stået og hvor mange gange du har varmet den op og del info plz når det er gjordt :D

24-08-2010 19:36 #5| 0

Hvis den stod i en buffet var svaret: uendeligt

Det der er vigtigt er at retten varmes op til en kernetemperatur på mere end 75 grader. Og at når den tages af varmen, straks køles ned til højest 5 grader.

24-08-2010 19:43 #6| 0

Mener ikke der burde være noget problem i at varme en ret igen igen. Andet end smagen nok bliver mere og mere kedelig.

Det eneste skulle være hvis det er (eller var) friske champignoner og de dermed kan have haft lidt jordrester på sig.

24-08-2010 19:53 #7| 0

skal man tage et svar fra en fyr der kalder sig muggenfisk for gode varer i denne sammenhæng? =)

24-08-2010 19:54 #8| 0
OP

Ok takker

syntes bare jeg havde hørt engang at man IKKE måtte opvarme en kødret mere end 2 gange.

MUMS jeg prøver igen imorgen og spiser resten ;)

24-08-2010 19:58 #9| 0

Wtf, hvem spiser frivilligt rester ?

24-08-2010 20:23 #10| 0

Incrazy

Studerende!

24-08-2010 20:41 #11| 0

jeg æder ALT, og rester er sgu fint nok... :D

24-08-2010 20:53 #12| 0

Incrazy
personligt mener jeg at lasagne er bedre på andendagen!

24-08-2010 21:21 #13| 0
OP

@hermod

helt enig, det meste mad er bedre på 2 dagen

24-08-2010 21:49 #14| 0

Wtf, bedre på 2 dagen ? hvad sker der for folk >< ? Alt er vel bedre imens det er frisk, jeg gemmer heller ikke æblerne til de er blevet brune.

Men ja hver sin smag går jeg ud fra ^^ imo kan intet gemmes

24-08-2010 22:09 #15| 0

Lasagne er først perfekt på andendagen !

24-08-2010 22:15 #16| 0

Andendagshåndfrikadeller fra køleskabet er også ret genialt!

24-08-2010 22:19 #17| 0

kender ikke regler for det, men jeg varmer aldrig en ret op mere end 2 gange.
men ved egentligt ikke hvor jeg har det fra.

24-08-2010 23:05 #18| 0

Hvis du har en stor portion rester hvorfor varmer du så ikke bare den del du kan spise samme dag og lader resten stå på køl ?

Jeg ved det er kompliceret men jeg kan evt. sende instruktioner over PM

24-08-2010 23:18 #19| 0

aldrig varm op mere end EN gang efter retten har stået på køl hvis vi snakker kø

25-08-2010 01:02 #20| 0

Jeg håber ikke der er nogen kokke i den her tråd :(

Det er rigtigt at genopvarmning slår bakterier ihjel, men en del bakterier producerer toxiner der er varmeresistente, og som derfor ikke forsvinder ved genopvarmning. Desuden vil flere cykler af opvarmning->nedkøling->opvarmning giver gode vækstbetingelser for bakterier under afkølingen, især hvis det ikke sker hurtigt nok. Det kritiske punkt er at komme forbi "farezonen" hurtigt nok - det er i intervallet ca. 5-58 grader celsius (kan ikke huske den øvre grænse præcist).

Endvidere producerer visse bakterier sporer, på samme måde som en blomst producerer frø, for at sikre artens overlevelse. En klassisk madforgiftning der er baseret på dette, er hvis man ikke afkøler ris hurtigt nok efter tilberedning, hvilket giver gode vækstbetingelser for den toxinproducerende Bacillus cereus.

Derfor:
- Afkøl maden hurtigt efter tilberedning, det går hurtigere i mindre portioner
- Genopvarm kun det du skal bruge

edit: tilføjede et par linier om ris.

25-08-2010 01:16 #21| 0

Don_T

skulle aldrig ha læst dit indlæg, for det du har pointeret at man ikke må, det har jeg gjort en million gange!

25-08-2010 01:27 #22| 0
OP

@incrazy

"Wtf, bedre på 2 dagen ? hvad sker der for folk >< ? Alt er vel bedre imens det er frisk, jeg gemmer heller ikke æblerne til de er blevet brune"

Nu snakker vi ikke om frugt jo, men om færdigretter. Mange af dem smager bedre på 2 dagen, hvorfor tjaaa ved det ikke måske fordi en del af væden bliver suget ind i pastaen/kødet eller hvad det nu måtte være. Lasagne er ALTID bedre på 2 dagen, smager klart bedre, og jeg tror de fleste vil give mig ret.


@zaphod
"Hvis du har en stor portion rester hvorfor varmer du så ikke bare den del du kan spise samme dag og lader resten stå på køl ?"

Gør jeg også tit men denne gang troede vi at alt ville blive spist men det gjorde det ikke, så derfor vil jeg nok opvarme det en 3 gang hvis jeg tør.

@UTG

"aldrig varm op mere end EN gang efter retten har stået på køl hvis vi snakker kød"

Din egen lomme filosofi eller har du evt et link ?

25-08-2010 01:37 #23| 0

Ved ikke lige hvorfor der ikke maa vaere kokke der laeser med, men det er helt korrekt som Don_T skriver. Kan da lige tilfoeje at mange stoerre restauranter bruger en blast freezer til at afkoele maden.

25-08-2010 01:53 #24| 0

Kan vi ikke også få en lektion i, hvor mange dage en krydret kødret kan holde sig i en lukket plastikboks i et køleskab?

Altså, dengang jeg boede alene (og det kommer jeg til igen om en uge) fandt jeg det nemmest pga. mit arbejde, at reservere søndag til madlavningsdag. Her tog jeg godt og vel 2kg kød ud, åbnede 2-3 pakker knorr lasagne/lasagnette/chili con carne/whatever og lavede så aftensmad til en 5-6 dage. Self. varmede jeg ikke det hele op igen og igen, men boksen blev da åbnet jævnligt.

Derfor, fra den kommende studerende der gerne vil spare lidt penge og tid men stadig ikke sætte sit helbred på fare: hvor længe kan sådan noget holde sig? :P

25-08-2010 02:18 #25| 0

@Bad
Personligt har jeg svært ved at spise ting der har stået mere end 3-4 dage i køleskabet, selvom min kæreste spiser rester 5-6 dage efter tilberedningen. Hvis jeg skulle spise samme ret i en hel uge, ville jeg fryse portioner ned til dag 4,5 og 6, og tage portionen ud af fryseren og putte den i køleren aftenen før spisning.

Hvis du har planer om at spise retten efter 5-6 dage, og ikke har frosset den, så brug næsen. Bakterier og gærsvampe lugter ofte grimt og tilstedeværelsen af mug er tydelig, og associeret med en "jordet" lugt. Sørg for at maden bliver varmet helt igennem, og hold temperaturen i flere minutter - der er nok et minimumskrav i fødevarebranchen man kan gå efter, den kender jeg ikke lige på stående fod.

25-08-2010 03:22 #26| 0

@ Bad3xo

Det er umuligt at sige, hvor lang tid det kan holde sig, da det afhænger af mange ting, men især temperaturen er vigtig.

Jeg ville som Don_T heller ikke spise mad, der har stået mere end 3 dage i køleskabet, men mindre end 3 dage kan også gøre dig syg, hvis bakterierne får de rette forhold.

Mvh.

sannih

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar