Hey PN.
Da jeg står og skal arbejde til sent om aftenen i det næste stykke tid, kunne jeg umiddelbart godt tænke mig noget at spise, som ikke kræver opvarmning (der er ikke altid faciliteter til dette). Jeg er faldet over en så skøn afdeling af gastronomien som pastasalater :D
Hvordan ville I lave den? Jeg har ingen anelse om hvordan man gør. Af og til da jeg var yngre smed jeg bare noget pasta, nogle majs og noget skinke sammen - og det var dét. Lidt kedeligt, synes jeg. Har i en blanding I kan anbefale? :D
Ting jeg ikke bryder mig om: Oliven, æg, rejer, karry (det kan være der bliver tilføjet mere når jeg lige kommer i tanke om det). Ellers er jeg åben for mange forskellige ting.
OT: Pastasalat - how to?
Pasta - Bacon - Kylling - Tilføj selv lidt grønt, personligt stopper jeg dog ved de første 3 ting, hvis jeg smider mere i er det tit bare agurker.
mmm... Jeg kan lide alt muligt i pastasalat :)
Men min favorit er:
fuldkornspasta
cherrytomater (skået i kvarter og uden kerner)
agurk (skåret i tern og uden kerner)
avocado
fetaost
peberfrugt
gulerod i små tern
evt. majs og ærter
evt. lidt ruccola
En lille bitte smule dressing af god olivenolie, hvidløg, salt og masser af finthakket Persille :)
A)
Kogt Penne
Langtidsbagte halve tomater (lidt olie+sukker+salt+krydderurter på snitfladen under bagning)
Chiliolie / Olivenolie
Grillet kyllingebryst i tern
Parmesanost i flager
B)
Kogte pastaskruer
1 Dåse tun
1 Dåse Majs
1 bakke karse
Citronolie
Kogt Pasta, afkoelet.
Radiser, snittede.
Agurker, i tern.
Foraarsloeg, snittede.
Creme Fraiche
Lidt sennep
Salt
Peber.
Broccoli
Bacon
Kyllingbryst skåret i skiver og grillet/stegt
vindruer uden kerner skåret i kvarte
solsikke kerner
rødløg
rød peberfrugt
sennep/honning dressing
tilføj fuldkornspasta hvis du lyster.
Kogte pastaskruer (fuldkorn er fint)
Husk at skylle dem i koldt vand når de er kogt færdig, så bliver de ikke klæbrige.
Gulerødder skæret i stykker
Små tomater som du ikke mp skære
Forårsløg
Evt.: augurk (fjern kerner)
Kogte æg
Tun
Tomater skal være hele så det ikke "sjasker" også derfor det er godt at fjerne kernerne i agurken.
pasta skruer, ærter, iceberg, pinjekerner, broccoli, skinke, bacon og sidst men absolut ikke mindst Jin Shing burger-dressing.
Iceberg, majs, kyllingetern, agurk, pasta, og peberfrugt er sgu fint til mig, og tager 5 minutter at smadre sammen
Den her lavede jeg til mig og et par kammerater den anden dag:
www.madopskrifter.nu/Opskrifter/Pastasalat+med+skinke.opskrift?0=10193
Stensikker vinder. Dog tror jeg, at kylling er at foretrække.
Dressingen er super nem at lave og giver sgu salaten et nice pift ;-)
Freestyle pastasalat, kog og køl noget pasta ned. Sørg for at vand det, så det ikke klæber.
Op i en balje, og så tager du bare hvad du har og kan lide og tilsætter.
Idag var det:
Pasta
Tomat
Rød peber
Oliven
"salat tern"
Lidt krydderolie
Tomat og peber skal skæres helt fint ud, og salatternene smuldres let i.
En anden kunne være med pasta, majs, pebre, brædcrouttoner etc.
Tilsæt selv bacon og kylling ;P
Er temmeligt imponeret over din kendskab til mad ImStillA ;-)
@ Skuffy
Haha, det er ikke sådan når man er endt i branchen ;)
@ Florczak
Studerende?
Jeg er absolut en noob i et køkken, men den her tråd så ud som noget selv jeg kan finde ud af :D
Synes selv resultatet blev svedigt i betragtning af at jeg selv laver mad maks et par gange i måneden, altså med gryder og pander og alt det fine.
Købte fuldkornspasta som jeg stegte og rørte rundt i noget billigt købe pesto.
Så rørte jeg majs, evig feta, rukulasalat, soltørret tomat og skinketern i lange baner i det. Tilsatte noget salatsnack(?) af en art og stegte noget bacon og lagde på toppen. Det var TOPPEN! Tak for denne tråd PN ♥
www.billedeupload.dk/upload/files/2011-05/8df7e90c.jpg
Pastasalat er super lækkert, men vel næppe noget der kræver en opskrift :D
Det er bare at tage de ting du kan li og smide dem sammen!
Et godt tip er, at du tager alle tingene og smider i en frysepose og ryster det rundt. Det bliver nemmere fordelt på den måde.
Derudover så marinerer jeg som regel kyllingen først - det giver lige det ekstra :)
Husk et godt stykke brød til. Det hører sgu med :)
Det ser godt ud, folkens. Jeg tror jeg vil prøve mig lidt frem, med en blanding af alle de gode ingredienser I er kommet op med. Det er dog sikkert at der skal bacon og marineret kylling i.
@Tuz
En avocado - bliver den ikke smattet? Jeg tænker på, at sådan en er ret blød og det kan da kun smatte rundt når man rører skidtet sammen.
Inspireret af denne tråd har jeg købt til min pastasalat i aften:
Radiser
Rød Peber
Agurk
Tomat
BACON
Løg(???)
Salat-ost.
Pasta bliver Penne øko
Bad ..
Jo, den bliver lidt smattet ... men jeg undlader dressing, når jeg har avocado i. Eller også har Jeg en halv avocado med (dyppet i citronsaft på skæresiden og med skræl på stadig) i En anden bøtte og blander Det først når jeg skal spise!
Hvordan definerer i "Dressing"? Jeg har sådan en olie/vand-dressing blandet med knorr fransk dressing... Det er ikke super...
Creme Frache Dressing plejer at fungere godt, men den omtalte Jin Shing Burger dressing man kan få her i nordjylland er helt nuts.
Pasta
Grøn peber
Majs
Cherrytomater
Agurk
Iceberg
En dåse tun
og til sidst den hemmelige ingrediens....
Den røde pesto fra Netto :)
@Miller
Hvad forventer du af et knorr produkt?
Tag noget olie og dryp lidt hvidvinseddike i. Rør et skefuld sennep ud i, sammen med salt og peber. Tilsæt lidt citronsaft evt. lidt af skallen. Friske krydderurter tilsættes, er du doven, så køb et tørret provence krydderi
Pasta
majs
peberfrugt
friske champignoner
Frisk Mozzarella
ristede bacon stykker på panden. evt fin skåret kylling fillet
Bland det til sidst med Rød eller grøn pesto.
Smager dejligt med varmede Naanbrød til :o)
Kogt fuldkorns pasta skyllet i koldt vand
Kyllingetern svitset på en pande
Lidt blandede salatblade
Blomme tomater skåret i halve
Dåsemajs
Tranebær
Frisk mozzarella skåret i tern
Avokado skåret i tern
Solsikefrø/græskarkerner svitset på en pande med lidt salt
Dét er nice.
Jeg har sammensat en, som jeg faktisk er begyndt at kunne lide:
Fuldkornspasta - en god røvfuld
Broccoli - et halvt hoved
En pakke bacontern
2-3 skefulde majs
En håndfuld skinketern eller strimler
Feta (eller "salattern") efter behag
Dressing:
500ml creme fraiche 9%
2 spk. paprika
Salt + peber efter behag.
Blandt det hele. Bliver bedre efter en dag i køleskabet. ♥
Jeg siger tak til PN for idé med hjemmelavet dressing + idéen om broccoli. Når jeg er træt af den her blanding vender jeg tilbage efter mere inspiration. :)
PESTO FOR SATAN
du koger EN pastaskrue mør og lækker og ligger den oven på en 3kg svinekam se det er pastasalat for mænd.
LOL @ major7 :D