kan det lade sig gøre at lave en god, sund og velsmagende pizzadej :)?
+del gerne jeres "nuts" opskrifter her :)
OT!!! pizzadej!
Ps ellers er der den her : www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=14718&Pizzadej%20(nem)
@ den fra butikken
hehe den skal være sund og velsmagende. Den er udmærket og jeg har benyttet mig af dette 100vis af gange :) der skal bare ske noget nyt, og når kæresten brokker sig over maven kan jeg sige den er faktisk sund.
ellers en fin opskrift den anden men lidt for standard leder som sagt efter THE STONE COLD NUTS :D
så må det være den her , mens jeg holder mig fra det sunde :)
www.dr.dk/DR1/hadetgodt/Indslag/kost/2007/20070821114743.htm
Personligt mener jeg, du godt kan tillade dig at udelade surdejen, hvis du ikke ejer en sådan.
hmm det ser godt nok lækkert ud faxklo har du prøvet at lave den?
hans surdej er det ikke bare den samme dej lavet et døgn før eller hvordan?
ved du om opskriften er i tekst version et sted?
Nu ved jeg ikke hvor meget du har haft bagt generelt.
Jeg husker at have lavet en ret vellykket pizzadej en gang. Lidt på slump er det ca sådan her til en stor bageplade:
- kom 3.5-4 dl koldt vand i et dejgtrug/en stor skål
- opløs 1/4 til 1/2 pakke gær i vandet
- tilsæt 2 tsk salt
- tilsæt et ordentligt skvær olivenolie, ca 3-5 spiseskeer
- brug 200-300 g fuldkorns speltmel eller lignende (jeg havde fundet noget billigt italiensk økologisk noget). Rør dejen med skeen brugt til olien indtil den bliver for tyk. Det er mens den er mest våd at den klistrer nastyst til fingrene, så vent lidt med at stikke fingrene i.
- Fyld efter med alm. hvedemel under æltning indtil dejgen har den ønskede smidighed.
Lad dejgen hæve under et viskestykke i nogle timer. De fleste omskrifter siger at man skal bruge lunkent vand og vente en time, men resultatet bliver lidt bedre hvis man bruger koldt vand og venter 3+ timer. Så lav f.eks. dejgen om morgenen, så er den klar til om aftenen.
Hvis du ikke har en pizza-sten, så er det stadig en god idé at varme bagepladen op før bagning. Rul pizzaen tyndt ud og arranger den på bagepapiret. Dette kan let "slides" over på den varme bageplade.
andreaZen er spot on.. det smager bragende!
Jeg har måske lavet 500 hjemmelavede pizzaer, så er ved at have ret godt styr på dejen.
Min bedste dej, består af type 00 mel. som slås ud i majsmel (giver elastisk luftig indre, med en sprød skorpe pga majsmelet er noget hårdere i det). Har forsøgt med diverse fuldkornsmel, men synes ikke konsistensen bliver god. Den bliver mere blød og svampet.
ca 1 dl vand pr pizza (en person), en lille smule gær, salt og en skvat olie. bland det, og put så en lille smule mel i ad gangen. og lige så snart at den ikke klistrer så skal der ikke mere i. lad dejen ligge på bordet med film over, det holder på fugten. lad den hæve til dobbel, og ælt så igen. Derefter deler man dejen i det antal pizzaer der skal laves. og lader dem hæve igen under film.
har man ikke en sten, er der et trick. Find den store pande frem, varm den godt igennem. Vend den om, og læg pizzaen derpå, så kan du fylde ost tomat osv på imens den bliver sprød i bunden. og så kan du bage den færdig i ovnen