Hej PN, jeg søger NUT opskriften på denne ret.
Jeg havde en til at ligge en gang, men kan desværre ikke finde den længere :(.
Mindes at der var: Pasta, fløde, bacon, parmesan ost, hvidløg og æg.
Der har sikkert været mere i, kan dog ikke huske det og jeg kan heller ikke huske hvor meget af hver.
Ved at der findes en masse mad eksperter her på PN!
Ps. den behøver ikke være fedt fattig :)
Pasta Carbonara - Opskrift
En original Spaghetti alla Carbonara består kun af æggeblommer, pancetta, parmesan ost og salt og peber. Lad for guds skyld være med at tilsætte hvidløg, champignons og hvad man nu ellers kan finde på.
Jeg foretrækker dog at bruge hele æg i stedet for kun æggeblommer. Desuden kan man tilsætte en lille smule fløde - dels for smagens skyld og dels for at æggene ikke koagulerer - samt lidt revet muskatnød. Husk i øvrigt masser af friskkværnet peber.
Hvis man ikke vil bruge panchetta og skifte det med Bacon så er her opskrift.
Kog Frisk Paste
I en anden gryde steg hakket bacon.
Når pastaen er klar så kaste den ned i den stegte bacon og fedtet, vend godt rundt.
Tilsæt herefter hele æg efter behov (bruger 1,5 æg pr 250 gram pasta her)
Sørg for at rode rundt hele tiden, ægget skal ikke blive til scrambleæg, men være fedtet/klæbrigt.
Herefter tilsætter man ost efter behov (bruger sel 50 gram parmasan, friskrevet + 50 gram hård fåreost kan ikke huske hvad den hedder)
Krydder med peber, salt får den via bacon.
Synes nu at det smager rigtig lækkert med lidt fløde og hvidløg! :).
Muligvis ikke top autentisk, but still :D.. Fløde og hvidløg går man sku aldrig galt med.
Carbonara er ekstremt fedt, men det smager skønt.
Masser af sprødt bacon skal der til.
For at det ikke blir alt for fedt, så hak noget persille groft og smid ud over, det gir en god kontrast til det fede.
@ OP
Så er det bare ikke Carbonara. Kald den hvad du vil men det hedder ikke Carbonara. Du køber jo heller ikke en Toyota og siger du kører rundt i en Ferrari, vel? ;)
Mere seriøst dog:
Om det er Pancetta eller kvalitets bacon er sådan lidt kartoffel kartoffel. Så længe det ikke er billig lorte bacon fra netto i strimler. Problemet er at få fat i Pancetta eller kval bacon, hvis man ikke lige bor midt i en større by
Hvis du laver den rigtigt, så er fløde komplet overflødigt. Det er lidt en dansk syge, det der med at komme fløde i alle mulige Italienske opskrifter, som der ikke oprindelig er brugt fløde til
Har selv forsøgt med mange forskellige opskrifter, men kan simpelthen ikke ramme en der smager så godt som denne. (Tilsat ristede bacontern)
exportdiplomatic.com/dutyfree/media/catalog/product/cache/4/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/6/9/696610.jpg
Desværre kan den ikke købes i Danmark, så vi køber altid en røvfuld med hjem fra Spanien.
(Har kontaktet Knorr for at få dem til at føre den i Danmark, men uden held)
@HK
Har ikke selv fået testet den endnu, men politiken lavede blindtest af bacon med 2 kokke og den hele bacon man kunne købe i Netto scorede sgu topkarakter. Og var klart billigst kiloet.
Jeg så det godt. Var det ikke i Politiken?
Jeg stoler på mine egne smagsløg og netto's bacon er i min bog for fedt og for salt og fyldt med vand (hvilket udhuler prisen). Men jeg skal blankt erkende at jeg ikke har købt den i +7 år, så det kan være at de har ændret og forbedret produktet
Gud, hvor bliver folk let snobbede når det handler om mad :)
Hvis det bare skal være nemt og virke, så rør en creme af sammenpiskede æg, en smule piskefløde, fintrevet ost (foretrækker selv pecorino eller manchego til carbonara), salt og peber. Rør den i pastaen når denne er kogt al dente. Vend små sprøde stykker bacon i til sidst. Jeg bruger 4 æg, 1½ dl piskefløde og ca. 100 g ost til 500 g pasta.
Det er dybt fjollet med den der diskussion om, hvad der er "ægte". Hvis du godt kan lide hvidløg, så hak et fed eller to, og steg med sammen med baconen - det er den bedste måde at give din carbonara en hvidløgsnuance.
Jeg ville altid selv drysse retten med yderligere lidt revet ost samt grofthakket/plukket basilikum.
Desuden, så lad være med at køb "ordentlig" bacon, hvis ikke du har mulighed for at skære det tyndt ud (dvs. skarp kniv + skills eller pålægsmaskine). "billig lorte bacon fra netto" er væsentligt bedre end for tykt skåret god bacon.
Jo det var. Jeg har som sagt heller ikke testet den selv, og mange smagsdommere i populær kategorier stoler jeg heller ikke på. Men når den scorer så højt fortjener den klart et retry imo.
Det er dybt fjollet med den der diskussion om, hvad der er "ægte". Hvis du godt kan lide hvidløg, så hak et fed eller to, og steg med sammen med baconen - det er den bedste måde at give din carbonara en hvidløgsnuance.
HELT ENIG!
Men vi har fandeme brug for mere mad snobberi i Danmark. Folk fylder sig med lort i det her land og hvis vi alle sammen krævede bedre kvalitet, så kunne det være supermarkederne rent faktisk kom kvalitet på hylderne.
@HK
Men så handler det vel mere om kvaliteten af råvarerne frem for sammensætningen :)
HolchKnudsen skrev:Det er dybt fjollet med den der diskussion om, hvad der er "ægte". Hvis du godt kan lide hvidløg, så hak et fed eller to, og steg med sammen med baconen - det er den bedste måde at give din carbonara en hvidløgsnuance.
HELT ENIG!
Men vi har fandeme brug for mere mad snobberi i Danmark. Folk fylder sig med lort i det her land og hvis vi alle sammen krævede bedre kvalitet, så kunne det være supermarkederne rent faktisk kom kvalitet på hylderne.
Jeg er enig. Synes faktisk også bevægelsen, i hvert fald på discountmarkedet, er meget i den rigtige retning over de seneste år - men der er selvfølgelig langt endnu. Og så er jeg nok farvet af at være fra København, hvor det meste faktisk er tilgængeligt i den kvalitet man nu kunne ønske sig.
Det med snobberiet var i øvrigt mest en kommentar til, at det skulle være helligbrøde at komme fløde i en carbonara. Hvis snobberiet angik at bruge rigtig fløde frem for kaffefløde eller "milda cremefine", så skal jeg nok spille for snobbeholdet :)
@ Nothing
Enig
Jeg ved ikke om jeg har været uklar: Sammensætningen er altid op til en selv. Man skal selvfølgelig lave sin mad som man bedst selv kan lide den.
Jeg har det fint med at komme fløde, hvidløg, grønne ærter og what not i sin "carbonara". Whatever rubs your buddha. Personligt synes jeg toppen er at rive trøffel ud over. (Men ok, trøffel kan rives ud over jordbærlagkage og stadig vinde)
Men det hedder bare ikke Carbonara hvis man bruger fløde, hvidløg og ærter (eller trøffel). Og det er imo vigtigt at huske de originale opskrifter, om det så er Carbonara eller Gule Ærter.
Jeg ville personligt blive bitter hvis Italienerne ændrede på opskriften til Gule Ærter og fortsatte med at kalde det Gule Ærter.
Jeg køber udelukkende Netto-bacon - den er godt røget.
Har prøvet dyrere stykker, men de har ikke fanget an.
HolchKnudsen skrev:
@ Nothing
Enig
Jeg ved ikke om jeg har været uklar: Sammensætningen er altid op til en selv. Man skal selvfølgelig lave sin mad som man bedst selv kan lide den.
Jeg har det fint med at komme fløde, hvidløg, grønne ærter og what not i sin "carbonara". Whatever rubs your buddha. Personligt synes jeg toppen er at rive trøffel ud over. (Men ok, trøffel kan rives ud over jordbærlagkage og stadig vinde)
Men det hedder bare ikke Carbonara hvis man bruger fløde, hvidløg og ærter (eller trøffel). Og det er imo vigtigt at huske de originale opskrifter, om det så er Carbonara eller Gule Ærter.
Jeg ville personligt blive bitter hvis Italienerne ændrede på opskriften til Gule Ærter og fortsatte med at kalde det Gule Ærter.
Er ret sikker på at der ikke er nogen helt rigtig opskrift på cabonara, men er egnsbestemt. Det er jeg i hvertfald blevet fortalt af en meget madkyndig italiener.
Hvor lærer man hvad der er den korrekte, originale opskrift på forskellige retter? Er oprigtigt interesseret :)
Nå, efter at min flat mate var så meget imod min fremgangsmåde, så ville han hellere lave den "rigtige" til mig. Han er Spanier og har boet 3 år i Italien, og er vanvittig i et køkken(semi brag - privat kok obv)
Han siger at den "rigtige" indeholder: Linguine pasta, panchetta men bacon kan os gå, æg, pecorine romano ost og peber.
Jeg lavede gastromands i søndags, hvor det skulle gå stærkt, og jeg efter et par hårde dage havde brug for lidt fed mad. Syntes den gik an, omend der manglede et eller andet smagsmæssigt, som jeg ikke kunne lure hvad var.
Og ja, den var et stykke fra en rigtig carbonara, men på en søndag, så gik det nu an.
gastromand.dk/suveraen-pasta-cabonara/
Min søde italienske kæreste siger at der kun findes 1 ægte Carbonara og at hvis man laver den anderledes er det en hån mod retten og deres traditioner (de tager åbenbart deres pasta meget seriøst)
Man skal bruge (per person) :
120g pasta per person (Al dente er normalen, dog ikke et krav)
2 ægge blommer (hele æg kan dog gøre det)
Tilpas med Parmesan ost - afhænger af om man kan lide den lidt mere flydende end snasket
50 gram Pancetta
Pis æggene og parmesanen sammen, mens du steger pancettaen på panden. Pancettaen skal IKKE være sprød, men derimod kun lige være stegt nok til at kunne spises.
Når pastaen er kogt færdig rører man det hele sammen i gryden og serverer med friskkværnet peber ovenpå.
Jeg kan tilføje at det smager fantastisk med mindre ost i æggene og så bare putte lidt frisk parmesan ovenpå.
@DaDane - det minder 95% om det han siger :). Dog med Pecorini ost i stedet for parmesan.
Det samme med æggene og pasta i gram pr person(Han siger dog at den 100% skal være al dente, alt andet går ikke. Det skulle vidst være ret standard i de fleste italienske pasta retter)
Han sagde også at pancetta var det rigtige, men at bacon også kunne gå an og var en del billigere.
Jeg glæder mig i hvert fald til at smage den "rigtige" variant :)
Min søde italienske kæreste siger at der kun findes 1 ægte Carbonara og at hvis man laver den anderledes er det en hån mod retten og deres traditioner (de tager åbenbart deres pasta meget seriøst)
Man skal bruge (per person) :
120g pasta per person (Al dente er normalen, dog ikke et krav)
2 ægge blommer (hele æg kan dog gøre det)
Tilpas med Parmesan ost - afhænger af om man kan lide den lidt mere flydende end snasket
50 gram Pancetta
Det her og præcis det jeg fremhævede har jeg fået af vide af indtil flere italienske kokke. Det betyder dog ikke at der kan være variationer i Italien. Der er trods alt langt fra Palermo til Venedig
Den foreslåede mængde er i hvert fald en hån mod voksne mennesker :P
Denne er fra Sølvskeen, og på linie med de andre:
Jeg forholder mig dog lidt kritisk til at noget er en hån. Måske Carbonara er mere simpel, men prøv lige at find den rigtige opskrift på Bolognese eller Risotto, og der udbryder egnskrig, på samme måde som vi også lokale særpræg på klassiske danske retter herhjemme.
Spaghetti Carbonara (4 pers.)
25 g smør
100 g pancetta skåret i tern
1 fed hvidløg
350 g spaghetti
2 past. æg, piskede
40 g parmesanost, friskrevet
40 g peccorino, friskrevet
salt og peber
Smelt smørret i en gryde og svits pancetta og hvidløg til hvidløgfeddet bliver brunt, fjern det så. Kog samtidig spaghettien i en stor gryde letsaltet vand, til den er al dente, og lad den dryppe af. Vend den sammen med pancettaen og tag gryden væk fra varmen. Tilsæt æggene og halvdelen af begge slags ost og kværn peber over. Bland det hele godt, så æggene dækker pastaen. Tilsæt resten af osten, vend rundt igen og server.
nothing878 skrev:
Den foreslåede mængde er i hvert fald en hån mod voksne mennesker :P
Kommer an på hvad du laver. Der er mere end rigeligt kcal mæssigt til mig, hvis jeg ikke skal blive fed. Det sagt kunne jeg selvfølgelig sagtens klemme det dobbelte ned.
DaDane skrev:
Min søde italienske kæreste siger at der kun findes 1 ægte Carbonara og at hvis man laver den anderledes er det en hån mod retten og deres traditioner (de tager åbenbart deres pasta meget seriøst)
Man skal bruge (per person) :
120g pasta per person (Al dente er normalen, dog ikke et krav)
2 ægge blommer (hele æg kan dog gøre det)
Tilpas med Parmesan ost - afhænger af om man kan lide den lidt mere flydende end snasket
50 gram Pancetta
Pis æggene og parmesanen sammen, mens du steger pancettaen på panden. Pancettaen skal IKKE være sprød, men derimod kun lige være stegt nok til at kunne spises.
Når pastaen er kogt færdig rører man det hele sammen i gryden og serverer med friskkværnet peber ovenpå.
Jeg kan tilføje at det smager fantastisk med mindre ost i æggene og så bare putte lidt frisk parmesan ovenpå.
Laver hun mad ud af huset?