PN ved alt - Æg

#1| 0

Kan æg blive for gamle?

24-04-2007 07:24 #2| 0

ja

24-04-2007 08:03 #3| 0
OP

Ja okay - dårligt formuleret.

Efter hvor lang tid bliver æg for gamle?

24-04-2007 08:24 #4| 0
www.madklassen.dk/om_dig_og_din_mad/Bakterier_i_maden/Madlavning/AEg/forside.htm
24-04-2007 08:25 #5| 0

ok der er så ikke lige svar på "efter hvor lang tid", men der står da hvordan de ser ud :-)

24-04-2007 09:13 #6| 0

Danske æg regnes for gamle når de er mere end 28 dage


Kvalitet på æg forringes meget langsomt ved opbevaring under 12øC


På grund af hinderne inde i ægget og en vokshinde yderst på skallen kan ægget holde sig i 3-6 måneder, hvis det opbevares i køleskab og ikke bliver udsat for udtørring.


Det er bedst at lade æggene blive i emballagen, derved forhindres æggene i at tørre ud, og at lugt fra andre madvarer trænger ind i æggene.


Æg kan tage smag fra andre madvarer. Derfor skal man undgå at placere æg i nærheden af løg, røgvarer, stærkt duftende madvarer og citron. Citron kan give ægget en smag af fisk.

24-04-2007 09:14 #7| 0

Et ægs alder kan kontrolleres på flere måder. F.eks. synker et fersk æg, når det lægges i et glas vand, mens et gammelt æg flyder. Dette skyldes, at luftboblerne i ægget bliver større, jo ældre det er. Alderen kan også ses udfra konsistensen. Slår man et fersk æg ud på stegepanden er blommen høj og hviden sammenhængende. I et gammelt æg bliver æggehviden vandet og flyder ud på stegepanden. Dette skyldes, at den tykke æggehvide nedbrydes, når ægget lagres. Æggeblommen i et gammelt æg flyder også mere ud pga. at den membran som omgiver blommen bliver svagere med tiden og derfor ikke holder sammen på blommen på samme måde.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar