Kan æg blive for gamle?
PN ved alt - Æg
Ja okay - dårligt formuleret.
Efter hvor lang tid bliver æg for gamle?
ok der er så ikke lige svar på "efter hvor lang tid", men der står da hvordan de ser ud :-)
Danske æg regnes for gamle når de er mere end 28 dage
Kvalitet på æg forringes meget langsomt ved opbevaring under 12øC
På grund af hinderne inde i ægget og en vokshinde yderst på skallen kan ægget holde sig i 3-6 måneder, hvis det opbevares i køleskab og ikke bliver udsat for udtørring.
Det er bedst at lade æggene blive i emballagen, derved forhindres æggene i at tørre ud, og at lugt fra andre madvarer trænger ind i æggene.
Æg kan tage smag fra andre madvarer. Derfor skal man undgå at placere æg i nærheden af løg, røgvarer, stærkt duftende madvarer og citron. Citron kan give ægget en smag af fisk.
Et ægs alder kan kontrolleres på flere måder. F.eks. synker et fersk æg, når det lægges i et glas vand, mens et gammelt æg flyder. Dette skyldes, at luftboblerne i ægget bliver større, jo ældre det er. Alderen kan også ses udfra konsistensen. Slår man et fersk æg ud på stegepanden er blommen høj og hviden sammenhængende. I et gammelt æg bliver æggehviden vandet og flyder ud på stegepanden. Dette skyldes, at den tykke æggehvide nedbrydes, når ægget lagres. Æggeblommen i et gammelt æg flyder også mere ud pga. at den membran som omgiver blommen bliver svagere med tiden og derfor ikke holder sammen på blommen på samme måde.