Hvorfor er det man ikke må spise kød der har været frosset to gange?
PN ved alt, re-frossen kylling
Det har jeg også hørt siden jeg var barn.
Det må man bare ikke. Det ved enhver da.
Det er ligesom det med at pisse på et stødhegn... Man gørdet bare ikk... 2 gange i hvert fald...
Min roommate (23 årig tøspige) skulle lige hente is i fryseren, og nu har hele min kødbuffer været tøet op.
Der må da være nogle der enten selv ved det eller har en mor som kender hemmeligheden.
Jeg ved ikke præcist hvad der sker, men så vidt jeg lige kan se rundt omkring, så skyldes det bakterievæksten i kødet...
"Genindfrysning
Frosne varer, der er lagt til optøning i køleskabet
og kun netop er blevet bløde, kan
genindfryses uden risiko.
Hvis fryseren ved et uheld har været slukket,
er det vigtigt at vide, hvilken temperatur,
der var i fryseren, da det blev opdaget.
Var den stadig under frysepunktet, vil madvarerne
ikke være blevet sundhedsskadelige
på grund af bakterievækst, og man kan
roligt tænde for fryseren igen. Men kvaliteten
kan være temmelig forringet. Is, der er
blevet fl ydende, skal altid smides ud."
Citat: bog.fiskericirklen.dk/bog/kab/c_kab_kap02.pdf
Når en varer bliver frosset ned, er det ikke sikkert at alle bakterierne er blevet dræbt, nogle kan derimod gå i "dvale". Når du så optøer produktet igen, vågner de fra deres dvale og begynder at formere sig igen. Næste gang du frysser den ned, er det igen ikke sikkert at alle disse bakterier er døde, og denne gang er der så flere af dem, som igen går i "dvale".
Når de så bliver lavet en gang til, og du ikke behandler varen tilstrækkeligt, kan bakteriemængden i varen være blevet så stor at der er opstået en "forgiftning".
Det var hvad min mutter havde at sige til det topic ^^ :)
Med de rette vækst-betingelser formerer bakterier sig hvert 20.minut, så det er et spørgsmål om hvor længe kødet har været tøet op , man kan vel godt kalde det et martingale system hvor mange 20.minutter du tør vente :)))
hilsen Slagteren.
må lige høre de folk der var hjemme.
I værste fald er det vel bare en effektiv slankekur på tønden
en lille sjov historie , Vi var på ferie på Kreta, og smart som jeg var ville jeg lige sikre mig at alle de røde standby lamper på TV Stereo PC og lign ikke var slukket , så jeg tog lige HFI relæet :( ...der var hedebølge den uge i Danmark så der var en fæl lugt da vi kom hjem.
Jeg begravede derefer alt kødet ude mellem træerne , så skete der hverken værre eller bedre end at politiet kom forbi for at lede efter en forsvunden teenager (der desværre var druknet i fjorden :( ) , men jeg var da godnok nervøs for at hundende skulle snuse mit rådne kød op :..lol (kunne være kønt hvis de troede jeg var en massemorder ). :)
Du kunne jo vælge at bruge weekenden på har tilberede al det kød der er tøet op (hvis det ikke er fordærvet) og så genfryse de færdige retter. Det kan man nemlig godt, og så kører du en solid BRM i TV dinners...
'Med de rette vækst-betingelser formerer bakterier sig hvert 20.minut, så det er et spørgsmål om hvor længe kødet har været tøet op , man kan vel godt kalde det et martingale system hvor mange 20.minutter du tør vente :)))
hilsen Slagteren.'
Bakterier formerer sig ikke hvert 20. minut under optimale forhold. Under optimale forhold sker der en fordobling af bakteriepopulationen cirka hvert 10. minut. Det er korrekt som skrevet ovenfor at de fleste bakterier dør ved nedfrysning, de der overlever er dem i sporestadiet der kan overleve alle mulige former for påvirkninger inklusive ekstreme skift i temperaturen.
hilsen stud. scient. bio
[PDF] “Kødspisning” og “Bisættelse”Filtype: PDF/Adobe Acrobat - Vis som HTML
Den optimale generationstid er ca. 20 minutter, hvilket indebærer, at 1 bakterie i så fald kan blive til. over 1 milliard bakterier på 10 timer. (Kilde: Aa. ...
www.martinus.dk/content/dk/kosmos/Illustrationer_til_Koedspisning_og_bisaettelse.pdf - Lignende sider
hilsen slagteren
20.min var hvad vi fik at vide på slagteriskolen, men hvad , de unge mennesker begynder da også tidligere og tidligere ;-)
ecstasydan... man bliver ikke massemorder fordi man nakker en enkelt teenager...
hehe...
... og en svane kan brække en arm.
... og der var engang den her underbo til en indvandrerfamilie som bemærkede det dryppede fra loftet...
der er flere... fyld gerne på - i love it.
Har du ikk set hot fuzz? En svane KAN brække en arm... De er syge i skallen de kræ...