Står og vil lave gastromands banana toffee creampie i morgen.
Opskriften findes her (scroll lidt ned): gastromand.dk/gastromands-super-bowl-menu/
Umiddelbart ser den jo fin ud som den er, men af erfaring ved jeg, at jeg ofte bliver træt af flødeskum ret så hurtigt.
Har PN's madglade brugere et forslag til hvad den eventuelt ellers kan "toppes" med?
På forhånd tak.
PNVA: Banana toffee cream pie
Kom meget gerne med dine erfaringer efterfølgende - duer den som dessert?
Hvor har du fundet kondenseret mælk?
Kondenseret mælk kan du købe i de fleste indvandrer- kiosker og butikker i København. Ved ikke lige hvor du ellers kan købe det.
Jeg har selv med succes lavet den, og den blev rigtig god. Den duer helt bestemt som dessert.
Normalt er jeg heller ikke særlig glad for for meget flødeskum, men jeg syntes absolut ikke, at det var et problem til denne her kage. Jeg har ikke noget umiddelbart bud på, hvad du ellers kan bruge - måske noget vanillesovs? Tror dog bare at det slet ikke vil passe ind rent smagsmæssigt.
Har selv bøvlet enormt meget med kondenseret mælk. Superbest har dem på tilbud ind i mellem, men der skal man være hurtig, inden de bliver udsolgt.
Jeg har fundet mine dåser kondenseret mælk i tyskland :)
@Tolle10
Tænkte også selv noget vaniljecreme af en art, men er bare sikker på det ikke er særligt godt smagsmæssigt :/
Jeg synes du skal holde dig til flødeskum og så bare bruge mindre af det, og eventuelt tilføje mere chokolade eller bananer. Du skal ikke tilføje mere kondenseret mælk, da det er rigtig sødt, og dermed bliver kvalmende, hvis der kommer for meget på.
Der bliver kun brugt 1 dåse mælk (tærten bliver også en smule mindre end den på billedet).
Men jeg forsøger mig med flødeskum, og skal nok poste noget i tråden her når der er et resultat :)
Great :)
Glæd dig - det smager rigtig godt.
Xitaah .. personligt kan jeg ikke fordrage den kiksebund, der hører til den originale banana cream pie (knuste kiks holdt sammen af smeltet smør, føj..) så jeg bager en alm. "frugttærtebund" bare med mindre sukker i. Og så lægger jeg kun et tyndt lag "toffee" på bunden, da det ellers bliver alt for sødt.
Det er NUTZ så godt det smager!
Et lidt spøjst tip, som virker helt åndsvagt i "teorien" men som smager fantastisk i praksis ... prøv at have lidt groft hakkede almindelige saltede peanuts til at "drysse" på som lidt crunchy topping...
Det passer sååå godt til banan, karamel og flødeskum :D
Hvis du er i tvivl om det smager godt, så prøv med peanuts på en enkelt mundfuld af kagen!
@tuz
Du er sgu meget sød, men at droppe en kiksebund baseret på digestive og smør? - Come on.
I min optik er digestive kiks ikke egnet til menneskeføde, selvom både mikkmakk og sønnerne elsker de kiks.
Man skal nok have Y-kromosomer for at kunne lide digestive..
Hvis man vil "snyde" lidt kan den kondenserede mælk købes færdigkogt i irma, det hedder dolce de lecce
Uhhh, lækker kage! Jeg har været så heldig at få den serveret af en ven (fellow PNer naturligvis) flere gang, slurp!
Obv. heeelt sick at droppe bunden! Ville det være helt væk at smide peanutbutter på toppen - eller bliver det for "amerikansk overkill klamt"? :)
Du har nok ret. Fik det også næsten dårligt efter jeg havde foreslået det :D
Tror ikke det vil skade med nogle hakkede pecan nødder (eller lignende) oven på, sammen med den hakkede chokolade, og en smule kaffe :)
Så er den sgu færdig. "Anmeldelse" af tærten kommer i morgen, når gæsterne + jeg selv har smagt den.
Ser frem til anmeldelsen! :)
Jeg har iøvrigt med succes lavet kagen med jordbær!
Fuldkorns Digestive er nuts til bunden.
Et lille lag flødeskum, norget hakket chokolade på toppen, er vejen frem.
Prøv at lav en karamel flødeskum næste gang. Tag en spiseskefuld af din karamel, rør den ud med en dejskraber sammen med fløde så det blandes ensartet. Pisk til flødeskum. Namme namme nam. Vi brugte det på et tidspunkt på en af vores desserter, og det var altså nice.
Umiddelbart er det en af de bedste kager jeg nogensinde har fået. Samspillet mellem kiksebund, toffee-creme, bananer, flødeskum og mørk chokolade er intet mindre end genialt!
Da jeg kun lavede halv portion, og min springform er for stor, er det ikke muligt for mig at tage et ordenligt billede af kagen.
Noter:
- Jeg vil bruge 30-50% mere smør til kiksebunden, i forhold til det opskriften dikterer
- Den er umiddelbart ikke egnet som en dessert, medmindre det er en herremiddag, som skal rundes TUNGT af.
- Den er perfekt til om aftenen, eventuelt med en kop kaffe.
- Den er 100x bedre end banana cream pie.
@Jacob
Jeg valgte at røre lidt finthakken mørk chokolade i flødeskummen, udover det chokolade jeg puttede oven på :)
Uhhmm - detlyder godt xitaah :) Kunne være man selv skulle lave den igen snart.