PNVA: Bernaise på sifonflaske

#1| 0

Som overskriften. Nogle der ligger inde med en opskrift (inkl fremgangsmåde) på Bernaise på sifonflaske?

Synes det jeg finder på nettet er meget blandet. Nogle vil have det direkte i flasken, andre vil lave det først, og igen er der nogle der vil lade flasken stå i 60 grader vandbad i en time.

Jeg har denne sifon: www.creamsupplies.co.uk/isi-thermo-whip-plus-1/2l/prod_1004.html?category=83

26-04-2013 14:54 #2| 0

Pm diedamn...

Eller smid et indlæg op på gastromand.

26-04-2013 17:00 #3| 0
OP

Laver lige ét desperat bump, inden madlavningen begyndes :)

26-04-2013 19:55 #4| 0

Hvorfor vil du have din bearnaise på sifon?

26-04-2013 23:09 #5| 0
OP

Bernaise"skum". Konsistensen er længder bedre end den normale sauce. Du skal forestille dig den velsmagende hjemmelavede bernaise som du kender den, bare med en luftig, lækker og frisk konsistens.

Jeg fandt også en løsning, og jeg vil også gerne dele den i morgen, hvis jeg husker det:)

26-04-2013 23:39 #6| 0

Jeg er begyndt at lave den med stavblender, hvilket primært skyldes at jeg endnu ikke har kikset bearnaisen i denne udgave, hvilket jeg har gjort når jeg har lavet den på komfuret mere end een gang. Endelig kan jeg godt lidt at den bliver mayonaise agtig, så skeen næsten kan stå af sig selv (MASH style).

26-04-2013 23:59 #7| 0

Jeg ville hellere lave en irish coffee med sådan en skøn Flødeskumsprøjte du har:)

27-04-2013 00:01 #8| 0

Lyder spændende. Man kan jo ellers sagtens lave en bearnaise luftig ved at udsætte den for voldsom piskning i forbindelse med emulgeringen og igen når den legeres, men klart at det ikke bliver til "skum" :) Kunne være spændende at høre om resultat, eventuelt med et billede?

29-06-2013 23:52 #9| 0
OP

@dillerhans

Resultatet var fantastisk. Desværre intet billed.

Fremgangsmåde:

- Lav bernaise-essens som gastromand, med ca. dobbelt mængde estragon (jeg brugte tørret).

- Si fra, hæld i sifon flaske (gerne termo, som du har varmet til 60 grader)

- Tilsæt piskede æggeblommer

- Tilsæt smeltet smør (som selvfølgelig ikke er for varmt)

Her fra er det så alt efter hvilken sifon du har. Jeg har denne: www.creamsupplies.co.uk/isi-thermo-whip-plus-1/2l/prod_1004.html

- Tilsæt 2 patroner

- Ryst, men ikke for meget (~30 sekunder)

- Skyd den lækreste bernaise-skum ud. Læg lidt friskhakket eller tørret estragon oven på, primært for et syns skyld.

30-06-2013 00:08 #10| 0

Lyder godt nok lækkert!
havde aldrig hørt om sifonflaske før, vidste det dog godt da jeg så den.

men det fik mig til at tænke på noget helt andet (og nogen vil nok synes temmelig ulækkert), jeg købte for nogen tid siden en bearnaise på mayotube, som jeg desværre blev vild med at sidde og sprøjte på hver enkelt chips jeg spiste (ja havde måske nok røget en pind..), men kan simpelthen ikke finde ud af hvor jeg købte den.
nogen der kan hjælpe?

30-06-2013 00:18 #11| 0
OP

Lidt ulækkert derail, men synes det er fedt.

Ikke at jeg ved hvor du kan få nævnte tube (men jeg er interesseret i at vide hvor). Et alternativ kunne vel være at smide en kold bernaise i en mayo-tube? Evt en dispenser af en art? (Hvem sagde sæbedispenser fyldt med bernaise? :D)

30-06-2013 00:47 #12| 0

Tænkte du havde løst dit problem, så jeg tog chancen ;)

den var temmelig tyk i konsistensen, men det blir en kold sovs jo også tit.
Der stod man også kunne varme den. hmmm prøvede jeg så ikke, synes alligevel ikke jeg ville være det bekendt derhjemme, og så ville der jo heller ikke være mere når familien var lagt i seng ;)

30-06-2013 02:27 #13| 0
OP

Er det i øvrigt Graasteens bernaise? De laver i hvert fald en bernaise der kan fåa i mayonnaise bøtte lignende ting.

30-06-2013 05:14 #14| 0

Jep, det er den!

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar