Yes sir et hurtigt spørgsmål til jer madkyndige
Lavede noget Chili Con Carne fredag aften og puttede det i køleskabet efter.
Er det et totalt no go at spise nu?
PNVA : Chili Con Carne i køleskab
fint
fredag er satme længe siden, 2-3 ville være mit max
Prøv dig frem. Hvis det smager dårligt, så smid det væk. Chilli con carne er ofte bedre en eller to dage efter det er lavet.
Er endnu bedre efter to dage.
Tre ville være på kanten af min comfort zone..
Det er fint. Det smager sikkert 10 gange bedre i dag end det gjorde i fredags :)
Nits. Hvis du satte det i køleskabet, umiddelbart efter du lavede det, så lav en smell-test, og sørg for at koge det ordentligt igennem i en gryde - mikroovn er no-go.
Lugter det dårligt, skal du ik spise det.. Lugter det fint, så tag en lille smags test.. Er jo svært at svare på.. Og er jo forskelligt hvor lang tid mad kan holde sig.. Men det bedste trick er altså at lugte/smage sig frem til det (Og selvfølgelig se, men der regner jeg med man hurtigt konkludere hvis det er for gammelt.)
std holdbarhed hedder samme aften + to dage for sammenkogte retter med kød, man kan likely give det en dag ekstra
hvem gider at smage på noget for at finde ud af om det er fordærvet ? www.justeat.dk
Heinzekj skrev:Kirk skrev:mikroovn er no-go.
But why??
Det er svært, at sikre at maden bliver varmet ordentligt op og igennem.
3 dage er max for mad i køleskabet for mig.
Grethe skrev:
Var det derfor i tabte lørdag? ;)
Altså jeg havde racermave lørdag men det er pretty std. at skulle på tønden før kamp ;-)
StonieN skrev:
Er du i live, Sebbe?
So far so good.
Det når aldrig at stå så lang tid i køleren herhjemme, men tror nu sagtens det kan ædes;)
Lad den stå en uge mere så er den endnu bedre.