Yes, så er den gal igen... Har rodet mig ud i at sku stå for madlavningen på en date den her uge og ska bruge lidt backup.
Umiddelbart tænker jeg en pastaret af en art, gerne lidt classy, men ikke noget der kræver en Jamie Oliver i køkkenet... Any ideas?
PNVA: Easy cooking til date?
Bestil udefra -> Smid nogle køkkeredskaber i vasken, sprøjt noget ketchup og snask ud over det hele. Og bild så pigen ind, at du selv har lavet det hele. ;)
En lækker gang Lasagne med røget laks, spinat og mornay sauce. Tilbehør, salat.
Det smager himmelsk, det memt og så kan du forberede det i forvejen.
/Dafne :)
Det hele kan fås i Netto. Friske Lasagneplader, Hel frisk småbladet spinat, mornay sauce i 1/2 l karton.
Husk et drys Chedder på toppen.
Velbekomme :)
vi snakker skipperlapskovs i perleløg, krydret med purløg..
dessert abrikos budding... den rykker tænder ud..
Uh lyder ellers lækkert Fru Holm, magter bare ikk lige lasagnen...
@Norupp
Ikke dum ide, man ka bare ik få særlig meget andet end grillkylling og pizza heromkring...
Jer andre, keep it coming med forslag... Jeg tænker pasta a la bacon og måske kylling.. og så lidt grønt og fancy til pigebarnet
Hvis du snakker pasta - Kan du sku også lave en risotto med oksekød :) Det ved man sku hvad er for noget :P
"Jeg tænker pasta a la bacon og måske kylling.. og så lidt grønt og fancy til pigebarnet"
Her er det hele :)
opskrifter.tv2.dk/article.php?id=525538
www.madabc.dk/madabc-dk-2/frontpage.aspx?id=0&dbid=dc367ab6-0a31-47ef-8eba-592b192afcd6
Forelskede tigerrejer FTW....
Risen kan uden problemer byttes ud med pasta.
Hele charmen ligger i at du har det hele klar frem til flamberingen når hun kommer og så stikker ild til skidtet og ordner de par sidste ting inden servering. Ild i gryden er altid en vinder over for damerne...
Du kunne eventuelt tage et kig forbi www.dk-kogebogen.dk - der kan brugerne give karaktere så det bør være til at finde ud af hvad der er velsmagende og hvad der ikke er.
Italiensk muslingesuppe med god brød til, kan fungere som hovedret eller forret. Super easy at lave og smager fantastisk.
Denne opskrift er super god, men kan godt modificeres med lidt chili eller hvad man nu har lyst til. :)
www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=25344
Spørg Phearlezz, han er kongen af dates!
2 forslag
1) Pasta med svampe - egentlig udtænkt som forret, så mængdeforholdet skal måske justeres.
+ Nem og hurtigt at lave, med meget lille fare for at det går galt
+ Fornuftig i pris
+ Mange piger finder det charmerende at der ikke er kød i (Why, I have no f.... clue, men det siger min erfaring mig)
100-150g svampe per person, meget gerne blandede og ikke blot hverdags hvide/mark svampe. Østershatte er gode f.eks.
0,5-1 chalotteløg, fint hakket
Frisk pasta
Bredbladet persille, fint/halvgroft hakket, gem et par blade til pynt
Parmasan eller lign. ost (ikke i pulverform)
Citron
Olivenolie
Smør
Salt & peber (friskkværnet, ikke i pulverform)
Hvidvin
Sæt vand over til pastaen. Rengør svampe og svits dem lidt til det meste af væden er udtrukket dog uden de branker. Tilsæt smør og lad det bruse af og tilsæt derefter det finthakkede løg (og evt. hvidløg dog nok ikke til en date). Krydr med salt og peber og tilsæt lidt hvidvin og lad det koge væk. Når løgene er blevet klare, tilsættes persillen og panden tages af varmen samtidig med at pastaen tilsættes det nu kogende vand. Når pastaen er al dente hældes vandet fra og pastaen tilsættes panden med svampe blandingen (panden burde stadig have lidt eftervarme) sammen med den revede parmasanost og citron saft. Retten serveres nu på dybe tallerkner og der dryppes lidt olivenolie henover (måske lidt mere citron) og et par hele blade persille lægges ovenpå som pynt.
2) Tun steaks med en asparges salat
+ Lidt fancy og smager afsindigt godt
+ Rimelig nem at lave, dog kan de gå galt især vedr. pinjekernene og tunen hvis du ikke er hjemmevant i køkkenet da de meget hurtigt brænder på bliver tørre.
- Lidt dyr, men hvis tunen bliver udskiftet med en anden grill fast fisk er det en anden sag.
2 fiskesteaks af 125g-200g afhængig af personerne
Frisk basilikum
Grønne asparges
Semi-dried tomater (MEGET VIGTIGT! at du ikke får dem der smager a la rosin... gå til din nærmeste grønthandler de plejer at have nogle ved siden af oliven og gedefeta. De skal være nærmest postkasserøde og smage og lugte af en frisk tomat omend bare mere koncentreret.)
Pinjekerner
Olivenolie
Citron
Rapsolie, eller anden smagsneutral olie der er varmestærk
Asparges klargøres: Knæk bunden af, hvor aspargesen automatisk knækker hvis du bøjer den, skyl dem i vand, tør dem af og "masser" lidt rapsolie udover dem og krydr dem med salt og peber. Steg aspargesne til de har er klar, hvor de meget gerne må få lidt brændmærke men selvfølgelig ikke brænde på. En grillpande er at foretrække. Når de er færdige skærer de på skrå ude i stykker på en tomme hvilket er samme størrelse de semi-dried tomater udskæres i. Imens rister du pinjekernerne af på en tør pande til de har fået lidt varme og meget lidt kulør. Pluk omkring 20-25 basilikum blade og riv dem i halve eller tredjedele. Bland nu i en skål de grillede asparges, tomater, pinjekerner, basilikumblade og "dress" dem med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Denne salat må meget gerne være lidt lun i det, dels da det får den til at smage bedre og dels fordi den modtager "dressingen" meget bedre. Tunen grilles som det sidste, gerne lidt rare, men spørg daten hvorledes hun ønsker det, da nogle vrænger på næsen. (Hvis du ikke har en grillpande så brug en normal pande med lidt smør)
Salat lægges nu i midt på en flad tallerken hvor tunsteaken placeres ovenpå, gerne skåret skråt igennem så man kan se at den er rare, og et par basilikumblade lægges ovenpå som pynt
... damn nu er jeg selv blevet sulten :(
Ret genial italiensk fiskelasagne, hvor den jævnt kedelige købe-mornay skiftes ud med hjemmelavet. Er afprøvet herhjemme med fiiint resultat!
Ellers er Jfac's forslag osse pænt appetit-vækkende.
Hvad du end ender op med i pasta-afdelingen må du (som jfac er inde på) ALDRIG servere det med AFSKYELIG revet parmesan på dåse! Altid friskrevet - det andet smager og lugter som om de fylder efter med granuleret skridtsvamp og muggen røvfnuller..
For en sikkerheds skyld så drop Parmesan - Hvis du ikke kender hendes smag er Parmesan så extremt for nogen at vi max snakker et coinflip, og sikkert -ev.....
@Op
Lavede engang en nem pastaret med soltørrede tomater (og lidt andre ting) og rucola salat oven på. Den var en stor succes hos kæresten. De er jo vilde med den slags "planter". For et par uger siden lavede jeg en forret med friske tomater blandet sammen med chilli, dåse tomater, krydderier, friske store rejer og ost på toppen. Den tager ingen tid og skal bare en tur i ovnen. Desuden kan man nøjes med at lave én portion, så man spiser af den sammen. ;)
Gider ikke lige uddybe vildt meget nu her, men skriv hvis du vil høre mere og jeg skal finde opskrifterne. :)
Nem pasta =
Frisk fettucine med Karl Johan svampe i kalvefond. Det tager cirka 5 minutter at lave og smager dejligt.
Du kan eventuelt tilsætte noget kalvekød efter behag, men det behøves ikke. Tilbehør er fint med lidt rucola og olie, eventuelt brød.
Pasta med rejer og fennikel i hvidløg/fløde (behøver ikke at være så fed, hvis det er et issue) sovs. Pyntet med fennikel top.
Der serveres hvidvin til.
En ret jeg selv har opfundet. Minimalistisk let sommerret, som allle retards i et køkken burde kunne finde ud af at lave mens de spiller poker, og så ligner den en million imo.
Deler hun ikke ud efter at have indtaget den, så er det bare et bad beat, og du bør arbejde med din table selection.
GL...
Bacon, fløde, oksekød, rød og grøn peber samt en lille smugle ketchup og salt og peber giver den ondeste kødsovs... fløden er alfa omega.
Smag sovsen til med ketchupen og salten
Brug frisk pasta kogt i 3 minutter
severes med:
Pasta i bunden kødsovs på toppen, drysset med lidt parmasanost og hakket purløg,
Tilbehør anbefales: hvidløgs flütes, ovnstegte tomater eller løgringe
Drikkelse anbefales: køleskabs kold hvidvin, lys øl eller isvand med citrus
25 minutter og 250kr. så har du en lækker middag for 2.
@lexusclone
"isvand med citrus"??? medmindre at det er ens mor man har date med, så vil jeg anbefale, at skifte isvand ud med vodka, eller bare tilføje det som ingredients.
@ Pump
Hehe hvis du laver maden ordenligt behøver du ikke drikke hende stiv - for at få hende med i kanen ;)
Restaurant Fodkold - franske hotdogs og congobajere ad libitum. Behøves jeg sige mere?...:-D
Der er altid hjælp at hente hos den danske Jamie Oliver på:
www.stram.dk/
Velbekomme...