Hey PN.
Har noget oksefars jeg tog op tirsdag aften, og vil til at stege det nu.
Hvor lang tid kan det holde sig? Altså er det ok forsvarligt at stege det efter 2.5 dag i køleskabet? (p.s vores køleskab er nok på 2-3 grader, så lidt køligere end de alm 5)
P.s tænker bare at stege det nu i noget taco krydder (altså lave det som taco kød så alt skulle gerne blive godt stegt, IKKE bøffer)
/Penguinz!
PNVA: Holdbarhed optøet oksekød?
hvad jeg kan læse mig til er det 1-2 dage.. og nogen mener optil 3 dage hvis det ikke er lang tid siden det er frosset ned.
Dog kan jeg også se at en holder på at der er alt for mange bakterier efter bare 1 døgn til de vil spise det..
Så kommer nok an på hvor sulten du er :)
Personligt spiser jeg hakket kød den dag jeg har købt det, men lugt til det og bedøm...
Vil såmænd bare stege det nu for info, ikke spise det før i aften.
Hvis du vidste hvor lang tid kød ligger i supermarkedsfryserne, bliver hakket om, får nye holdbarhedsetiketter på mv, ville et par dage i køleskabet ikke bekymre dig....
Men ja, lugt til det. Du kan også mærke efter om det føles "slimet".
Og hvis det er slimet så?
Lugter helt standard af kød (ikke en særlig behagelig lugt men heller ikke sur eller klamt på nogen måde) og heller ikke slimet, vi tager chancen!
Der kommer ny post hvis jeg ryger på riget i steden for til Norge senere!
Jeg ville ikke bruge det, hakketkød må max være 24 timer gammelt førend det skal være gennemstegt. Men det kommer også an på hvor det er fra, hvis det er gaspakket (Pakket med beskyttende atmosvære) så hæmmer det bakteriervæksten i begrænset omfang, og derfor kan det holde længere.
Derudover så kan du altså ikke lugte/se alle bakterier.
Ofc ofc.
Jeg har nu gennemstegt det før krydringsprocessen så håber vi blev kvit det hele!!!