PNVA: Øko-flæskesteg i Herning?

#1| 0

Meget off-topic:

Skal holde jul for første gang hos mine svigerforældre i Herning, men vil ikke kræve, at de bestiller en gås, som efter min mening er den eneste rigtige julemiddag, så er gået med på at få flæskesteg, hvilket er deres tradition.

Til gengæld vil jeg ikke spise mishandlede dyr, så jeg skal nå at opspore en økologisk flæskesteg i byen med landets nok mindste andel af økologiske forbrugere, nemlig Herning. Nogen der kan hjælpe med den opgave?

På forhånd tak
Kasper

17-12-2008 23:02 #2| 0

Pas på om du kan finde en øko steg . (slagter evt?)

Men kunne du ikke bare selv købe en and hvis det var? :D

17-12-2008 23:07 #3| 0

snak med en lokal slagter.. de kan nok godt fixe noget.. men du er sent ude!

17-12-2008 23:10 #4| 0

Kan man ikke mishandle en økologisk gris? Hvorfor har mus ingen skuldre? Er Fritz' plan for udetaljeret? Find selv på flere spørgsmål og følg med på PN!

17-12-2008 23:21 #5| 0

Du kan købe en julegås hos mig (Bor ved Vejle)

18-12-2008 00:36 #6| 0

Bilka har Antonius gris, hvilket er et rimeligt velplejet dyr. Noget helt andet er, at prisen er høj, og smagen langt fra nærmer sig et "slagter" svin. :)

Ved ikke hvor du bor henad, men altså, som de andre siger, så henvend dig hos nogle slagtere, de kan med garanti finde et godt stykke kød til dig

18-12-2008 04:00 #7| 0

Rigtig god ide med et økologisk svin - for svin der er økologiske er ikke mishandlet - de går rundt på en stor grøn mark og fløjter/grynter dagen lang inden bondemanden kommer og putter hverenkelt til natten.

de bliver skudt med en ekstra blid boltpistol i slagtehuset - og bliver kørt dertil i en limo med fri bar og hele svineriet.

økologiske svin bliver til info behandlet ligesom almindelige svin - forskellen ligger i det de æder til hverdag ikke er sprøjtet - der er ikke forskel på hvordan de tager livet af dem - og generelt heller ikke på hvordan basserne bliver behandlet til dagligt - jo det kan godt være at de har 20 kvadratcentimeter mere plads.

og til info om Antonius så består forskellen heri også af hvad de æder samt at de får lov til at hænge en dag længere på en krog efter at være blevet skudt med samme boltpistol og sparket i røven af samme slagter som ellers har leget jigsaw med dens mishandlede artsfælle som ligger i disken ved siden af og koster det halve.

Desuden er det underligt at du er bekymret over hvordan grise bliver behandlet da den fugl du holder mest af at æde nok er det dyr der bliver mishandlet absolut mest inden den ender på bordet uanset om den er økologisk eller ej.

Nu ved jeg så ikke hvor du kommer fra i landet - men stege og andet har det med at kunne holde sig i længere tid - så måske var det en ide at købe kødet der hvor du plejer og så tage det med.

Det er da langt nemmere da Herningensere er berygtede for kun at æde mishandlede dyr.

det eneste du kan gøre for at være helt sikker på at grisen ikke har været mishandlet er at opspore en familie der holder de populære (i USA) hængebugsvin som kæledyr - der er sikkert også nogle i DK der holder dem - Når du har fundet et passende eksemplar finder du et godt sted at ligge på lur og når de så lukker svinet ud i haven for at det skal pisse hopper du over hækken og knalder den en ordenlig en lige i bærret med en hammer eller en økse - svinet over nakken og afsted til Herning. Julemiddagen er reddet og der kan spises med god samvittighed

18-12-2008 07:51 #8| 0

@ SV1000


Du er temmelig galt på den .. STOR forskel IMO.. desuden skånes milijøet en hel del også ... ØKO bliver helt sikker behandlet meget bedre .. om det så er godt nok er en anden snak.

www.okologi.dk/Faktaark/Svineproduktin-final300703.pdf

MArtin


18-12-2008 10:41 #9| 0

*suk*

Nu var min pointe med denne tråd ikke at prædike økologi, men bare at finde en økologisk flæskesteg. Men til dem, som måtte tvivle på, at økodyr har et langt bedre liv (sv1000 - er du tilfældigvis landmand?) end burgrise, kan jeg da godt smide et par links:

www.aktivedyrerettigheder.dk/grisskuldersaar3.shtml
www.okologi.dk/Alt_om_økologi/Økologi_og_dyrene/Svin.asp
www.miehultengren.dk/svin/
www.okologi.dk/Alt_om_%C3%B8kologi/%C3%98kologi_og_dyrene/dyrevelfaerd.asp

Er selv vokset op på landet. Mine forældre har haft økologiske svin, så jeg ved, hvor godt de har de. Jeg har desuden i forbindelse med mit arbejde i Miljøkontrollen besøgt både økologiske og konventionelle landbrug - de konventionelle gav mig lyst til at blive vegetar, det gjorde de økologiske ikke. Det skal dog siges, at svine-og fjerkræfarme er dem, der byder dyrene langt de værste forhold, kvæg- og lammebrug er mindre slemme.

@ sv1000

Som MWandersen pointerer, er du helt galt på den over hele linien...

"Desuden er det underligt at du er bekymret over hvordan grise bliver behandlet da den fugl du holder mest af at æde nok er det dyr der bliver mishandlet absolut mest inden den ender på bordet uanset om den er økologisk eller ej."

Say what? Du må tænke på foie gras-gæs, der ganske rigtigt bliver mishandlet, men de økologiske gæs, jeg har spist, har levet et fint liv med masser af plads.

@ Dem der foreslår and eller gås

Det er jo for ikke at bryde svigerfamiliens juletradition, at jeg prøver at skaffe en øko-flæskesteg.

@ andre

Jeg har ringet til en 3-4 forskellige slagtere og supermarkeder i Herning, der er ingen hjælp at hente, og da jeg er i Herning allerede, er der ikke rigtig mulighed for at købe den andre steder (med mindre det er i nærheden af Herning)

Andre bud? Synes at PN plejer at vide alt, men det kan være den her julenød er for svær at knække... ;-)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar