PNVA: Lammebov, opskrifter

#1| 0

Jeg står her med 1 kg kvalitets lammebov, som jeg tog ud af fryseren i går aftes, da jeg ville lave god mad i dag.

Jeg tænker noget indisk, men det er absolut ikke et must.

Nogle der har nogle gode forslag til, hvordan denne skal tilberedes i aften? :)

23-09-2010 15:48 #2| 0

prøvede en forleden.. kan ik helt huske det men her we go..

bruner den i en gryde med. frisk timian.salt.hvidløg.og citron skal.. og en lille smule fong.. den stod i 1½-2 timer og hyggede sig på lav varme..


smed den i oven med det hele til den var færdig(evt søg på nettet for kan ik huske hvorlang tid den fik)

bådkartofler med gulerødder. hæld oliven olie over når det er færdigt og stræ med oregano & timian.

sovsen laver du af det saft der er i det fad du laver stegen i..

smagte vildt godt og ik sidste gang jeg jeg laver det. fandt btw opskriften på nettet et sted..

23-09-2010 15:49 #3| 0

The Minimalist fra NY Times har mange gode, superenkle opskrifter, den her lyder rigtig god, husk stegetermometer, så den ikke får for meget:

video.nytimes.com/video/2010/06/04/dining/1247467581573/inside-out-lamb-persillade.html

Du skal nok snart i gang go go go! :D

23-09-2010 15:53 #4| 0

De 130 grader han snakker, om er selvfølgelig Fahrenheit, svarer til ca. 55 grader celsius, gl...

23-09-2010 15:55 #5| 0
OP

Jeg tænkte umiddelbart noget gryderet, hvor jeg skærer boven i nogle stykker.

Men alle forslag er velkomne :)

23-09-2010 16:14 #6| 0

opskriften er godt nok på lammeskank - du kan sikkert selv justere stegetiden til dit stykke kød...
www.youtube.com/watch?v=0F-MQSLan3k&feature=fvsr

23-09-2010 22:07 #7| 0

Lavede dette i sidste uge:

1 kg lammebov gnides i olie, rigeligt(!) timian, salt og rosmarin. Herefter tages 4-6 fed hvidløg, der skæres i kiler og stikkes ind overalt i kødet. Herefter pakkes den helt tæt i alufolie, så saften ikke fordamper, og placeres i et ildfast fad ved 125 grader celsius i 6 timer, eller til en gaffel let kan stikkes ned i kødet og tages op igen.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar