PNVA: Levetid på varer i fryser?

#1| 0

Hey,

Ting holder normalt længere hvis de bliver lagt i fryseren. Men kan man sige hvor længe... ? i form af 1(køleskab) : x(fryser) ?

:-)

30-06-2008 12:48 #2| 0

Bare man lader være med at skrive dato på tingene så holder de evigt i fryseren.. sådan virker min i hvert fald.

30-06-2008 12:51 #3| 0

Fisk: ca. 3 mdr
Kød: ca. 6 mdr

30-06-2008 13:01 #4| 0
OP

HH - tak. Hvad med Brød?

30-06-2008 13:03 #5| 0

Som fisker kan jeg sige at fisk kan sagtens holde mere end 3 mdr.

30-06-2008 13:06 #6| 0

Kommer an på hvor koldt der er i din fryser

30-06-2008 13:11 #7| 0
OP

ingen ide. Hvad er standard ? og så ud fra det

30-06-2008 13:29 #8| 0

et lig holder sig i 6 år ved minus 30

30-06-2008 13:31 #9| 0

Kød kan også sagtens holde mere end 6 mdr.

I princippet er det hvor koldt der er i din fryser

30-06-2008 13:34 #11| 0

Det afhænger vel af flere ting:

1. Typen af madvarer
2. Temperatur i fryseren
3. Madvarernes "ve og vel" inden du bliver puttet i fryseren.


Tror ikke der er en ligning hvor du kan stille det op og få X= 12 måneder.

Hvornår er det for gammelt, når der er mug på? Men det kommer der jo ikke når det er i fryseren.

Ville sige 6-12 måneder, hvor gær og mælkeprodukter er i den lave ende.

30-06-2008 13:34 #10| 0

Din fryser skal holde 15-18 minusgrader.
Og så skal du lade være med at overbelaste den ved at smide mange nye varer ind på samme tid, så du undgår at de gamle taber temperatur.

I det tilfælde vil jeg sige

Brød : Næsten evigt, hvis det ristes, varmes, grilles ved optøning.
Kød: Ville sq godt æde fars, kylling osv efter 1 år.
Fisk: Same, same, men fuck det må altså bare ikke have været tøet undervejs.

Ligger det FOR længe, eller har det været optøet ved en fejl, vil du typisk opdage en jordagtig sur lugt(svært at forklarer) ved tilberedning af oksekød. Fisk smager som.....ja...fisk, hvis det er blevet dårligt :-)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar