Hey!
Får et par venner og veninder på middag i morgen, og mangler lidt inspiration til menuen.
Det skal selvfølgelig være lækkert, men det skal også være billigt, samt nemt at lave.
Sidst jeg havde nogle andre venner på besøg lavede jeg kyllingefileter på en bund af forårsløg og bacon med en lækker fløde/hvidvinssauce og løse ris til. Super nemt at lave og smagte fortrinligt.
Denne gang vil jeg også gerne lave noget i ovnen, evt. noget andet kød eller måske en lækker fisk.
En rigtig god pastaret kunne også være en mulighed.
Kriterier i rækkefølge:
1. lækkert
2. billigt
3. nemt (meget lidt tidskrævende)
4. råvarerne skal kunne købes i Netto ;)
Hvis der er nogle der har et tip til en MEGET nem dessert må de også gerne dele den.
PNVA: Nem og billig lækker middag
Jeg lavede brødrene prices citronpasta forleden. Mit eget twist var at jeg lavede svinemørbrad samt pandestegte courgetter til. Anrettede pastaen i midten med courgetter rundt om og så 2 stykker mørbrad på toppen. Det tog ca. 1 time at lave det hele, og jeg vil tro sværhedsgraden svarer til den ret du selv melder op.
Svinemørbrad skæres i skiver og brunes på panden (evt med bacon omkring)
porrer snittes og lægges i bunden af stort ovnfast fad.
piskefløde hældes over samt gorgonzola i tern (anden ost kan bruges)
skal have ca 30 min ved 200 grader
kan serveres med ris, kogte kartofler, hasselbagte kartofler osv osv osv.
Nem dessert kunne være brændte figner med flødeskum/vanilie is.
Det hele kan købes i netto.
Tak for inspirationen.
Topper: Hvad er courgetter?
addict: Hvor meget skinner smagen af gorgonzola igennem? Jeg er selv helt vild med oste, men ved at det nok ikke falder i ligeså god jord hos mine gæster (hvert fald ikke gorgonzola).
Courgetter også kendt som Squash.
@rasmus
Ikke specielt meget, jeg er ikke selv oste spiser normalt.
Køb x antal gange panang kylling i rød/gul karry med ris og grøntsager. På tilbud til 10,- pr. boks i denne uge i Netto.. Bliver varmt anbefalet dem hver dag. Hader ellers karry :P
Til dessert er den gammeldags abemad fra da jeg var barn, altid populær:
Tonsvis af frugt (æble, pære, banan, ananas, evt. kiwi og appelsin) skæres i tern. Mørk smeltechokolade hakkes. Blandes sammen og væltes ind i enten vanillecreme eller flødeskum. ♥♥♥.. Fuck det er længe siden jeg har fået det.
Addict: Ok, det vil jeg lige se nærmere på, lyder overkommeligt!
Bad3xo: Hehe så nemt skal det sq heller ikke være ;)
Tak for bananmad tippet, det er et sikkert hit!
kartofle supper er bare super
kartofler (efter ønske)
porrer i skiver (frosne)
et løg eller to
salt
timian
chili i flager
en dl olivenolie
koges møre ca. 30 min.
madlavnins fløde eller piske fløde eller kaffe fløde tilsættes
blende det hele ( med stav blender er nr 1)
smages til med salt og peber og varmes igennem
severes med bacon tern (evt. hvidløgsflute)
plejer at købe en hel bacon også selv skære den i små tern
Mange gode forslag i denne tråd, kan du evt. byde ind med hvad vennerne er til, så er det lidt nemmere med forslag. Det er ikke alle, der kan lide krydret asiatisk mad f.eks...
@addict
Hasselbach ikke hasselbagte, navnet efter ham, der fandt på tilberedningsformen... med mindre du rent faktisk mener hasselbagte, og så skal jeg nok stikke piben ind ;)
Pooh
en skøn og nem dessert:
bag en god chokoladekage (http://www.kageopskrifter.dk/Skaerekager/konsulindens_chokoladekage.htm bare uden mandler er ret god)
lav hindbæriscreme på følgende måde:
300gr. frosne hindbær
1½ dl. sødmælk
ca. 2 dl. piskefløde
2 tsk. vaniljesukker
ca. 5 spsk. flormelis
Det hele kommes i en blender og blendes til ismassen har en ensartet konsistens. Hvis massen er tykkere end tyk milkshake, skal der bare lidt mere fløde i. Er massen for "tynd"kan der kommes lidt flere frosne bær i.
Iscremen serveres til den lune chokoladekage sammen med lidt friske frugter (vindruer, ananas, vandmelon eller anden saftig frugt og det smager skønt ;)
Evt. tiloversbleven iscreme (der bliver sjældent noget tilbage uanset hvor meget man laver) kan bare hældes i en form og sættes i fryseren til det er blevet fast is... der behøver ikke røres undervejs i indfrysningen for at undgå iskrystaller ;)
Crumble
1 kg æbler
125 g eller ca ½ pakke smør
kanel
125 g helst brunt sukker
250 g mel
200 g frosne bær
Skræl æblerne og fjern kernehuset
Skær æblerne i skiver og put dem i et fad og drys lidt sukker over
Ind i ovnen i 15 minutter ved 180 grader
Mens æblerne er i ovnen tager du smør, sukker og mel og blender det hele indtil det ligner en smuldre dej.
Tag æblerne ud af ovnen og drys kanel over og hvis du har nogle frosne/friske bær så hælder du lige dem over også. Dæk så det hele med smuldre dejen og sæt det hele i ovnen igen i 30-35 minutter.
Serveres enten med vanillie is,vanillie creme eller flødeskum.