Ja eller nej?
PNVA: Ost på flødekartofler?
Har løg!
Hvad med muskatnød :S
Gode foreslag men de smager med garanti ikke af en skid uden salt, peber og granuleret hvidløg!
Skal vi ik have en ny kategori her på PN: HOT OR NOT??
Ost på flødekartofler NOT!!
Løg, fløde, muskatnød ,kartofler og salt og peber.
Og det skal ikke være frosne kartofler men friske nye♥
Lidt revet ost på toppen uhmmmm
Mornay sauce bliver kun brugt af amatører:)
Hvidløg og porrer er no go.
@op
Nej, der skal ikke ost på flødekartofler!!
Der findes masser af fantastiske varianter af flødekartofler - det er smag og behag det kommer an på.
MEN: hvis du vil lave det selv "fra bunden", skal du bruge nogle gode bagekartofler fordi de indeholder noget mere stivelse så retten ikke bliver "vandet". De skal skrælles og skæres i skiver.
SÅ kan du enten bruge ren piskefløde eller en blanding af piskefløde og kaffefløde... + finthakket løg, finthakket hvidløg (aldrig knust, det er helligbrøde), salt, peber og revet muskatnød.
Du lægger kartoffelskiver og løg/hvidløg lagvist i et ildfast fad -- krydr m. salt, peber og muskatnød på hvert "Lag". Til sidst hælder du fløden/flødeblandingen over, så det lige knap dækker... Ind i ovnen ca. 45 min. v. 200gr... det sidste kvarter kan du lægge staniol over, så fløden ikke får brunt "skind".
Det smager fantastisk til alle former for stegt kød/ helstegte stege.
EN anden version, som altid er populær er: samme som ovenstående, men brug mornaysauce i stedet for ren fløde ... så er der lidt ost i retten uden at smagen bliver for dominerende!
Hilsen Tuz... som pludselig fik lyst til at lave flødekartofler til aftensmaden mandag aften ;)
Kan slet ikke huske hvornår jeg sidst fik flødekartofler. Efter jeg rundede de 30, så er forbrændingen bare ikke det samme, så den går desværre ikke mere :-)
hm.. jeg bliver bims over, at PN sender mine indlæg i Mikkmakks navn selvom jeg har logget ham af og mig ind..
needless to say: Mikkmakk laver IKKE mad -- hans største gastronomiske præstationer strækker sig lige til at åbne en karton koldskål og en pose kammerjunkere... Flødekartofler er langt langt uden for hans kompetencer ;) .. men så er det jo godt han har mig ;)
Tuznelda @
Har skam styr på alt, det der. Er jo gourmet-chief!
Muskatnød kan smutte tilbage til lasagnen, den skal ikke i mine kartoffler :-)
Spørgsmålet var, mere ment som, om folk foretrak med ost eller uden :-)
Flødekartofler til 4 pers.
1,5 kg vildmose kartofler
½ L Piskefløde
2 Porrer
125g Bøffelmælksmozzarella
lidt olivienolie
muskatnød, salt, pebber
Kartofler skærlles og skæres i lillefinger-tykkelse-skiver
Porrer renses grundigt.. skæres i skiver (samme tykkelse som kar.)
Ildfast fad smøres med olivienolie og porrerskiver dækkerbunden,
kartofler ovenpå.
Osten smeltes i fløde (ikke koge) og kryddes med de nævnte krydderier
"Ostesaucen hældes over." Ca. 60 min ved 200g..
Og... Ja der skal OST i flødekartofler :-)
@ImStillA
Åh... jeg vidste ikke du ligefrem var gourmet-"chief". Nu bliver jeg helt flov over mine husmoder-flødekartofler ;)
Jeg må indrømme, at jeg ikke har lagt mærke til "skribentnavnene" bag diverse gastronomiske indlæg her på PN.
Jeg elsker selv muskatnød - især duften - men sjovt nok er jeg ikke så begejstret for det i lasagne. Jeg foretrækker det i flødekartofler, pasta carbonara og så i "sommersuppe" fra bogen "Sjov i køkkenet med Peddersen og Findus".. (en børnekogebog, der varmt kan anbefales!)
Ost på flødekartofler...?
Hvis man i forvejen har tyret en halv liter kofedt ud over sine karftofler ved jeg ikke hvad 500 gram mælkestivelse gør ved det...
Jeg foretrækker at holde både fløden og osten fra mine kartofler. Ikke fordi mine 120kg trænger til at mindskes... Lovehandles for the win..", men mere fordi Arla ikke skal styre mine madvaner.
Prøv med kvalitetsolie, friskhakket krydderier og lidt langtidsstegning i oven. Slår Karolines Kogebogs 80'er kartofler til hver en tid....
Skål
Inched
Drop fløden og drop osten. Køb små kartofler og skær dem over i halve. Smæk dem i et fad med olivenolie (ikke jomfru eller ekstra jomfru - det kan ikke tåle varme). Knus noget frisk rosmarin ud over og godt med salt + peber. Ind i ovnen ved 200 grader og vend kartoflerne jævnligt så de brunes på alle sider
Server en grillet ribeye/entrecote til skidtet - noget med fedt nu vi ikke får sovs. Alternativt en gang lammekroner.
Smæk en god bourgogne på bordet - noget Vosne Romanee til kødet vil typisk sidde lige i skabet.
Flødekartofler er og bliver en vindræber og det er ret få stykker kød der kan klare mosten - specielt hvis du bruger ost.
@HolchKnudsen
Det lyder godt,måske at jeg ville blive helt slank uden fløde:)
Jeg spiser også fedtkanten på entrecoten,
der er mega god smag i den.
Jeg synes nu også at en 700 gram t-bone steak fra slagteren
ville sidde lige i skabet til din opskrift.
Så skal den lige steges så den er lidt rød og saftig.
Pop rødvinen op...Uhmm
Tuznelda @ Du ved, overdrivelse fremmer forståelsen ;-)
Alle andre: wtf ?! Spurgte om et spørgsmål sku da ikke en opskrift på alt muligt andet :S
right. Mit svar må være nej. Flødekartofler er fedtede nok i forvejen og svære nok at matche. Ost gør bare ondt værre
Bøffelmælksmozzarella. Hvor fanden skaffer man det? Medmindre man self. ejer en bøffel.
@nothing878
Sjovt, jeg tænkte lige på det samme.
Har i mange bøfler på Malta?:)
Aha det er Mafia ost:)
Historien bag osten
Allerede i det 12. århundrede opdrættede man bøfler i Italien, men det var først i det 16. århundrede, at man begyndte at anvende mælken i større omfang i de såkaldte bufalare. Bøffelmælksmozzarella blev i begyndelsen mest fremstillet i Campania-regionen mellem Rom og Napoli, men i løbet af det 18. århundrede blev osten udbredt til andre regioner. Denne bøffelmælksmozzarella bliver fremstillet i Napoli-området.
Jeg tror det tætteste vi kommer er katte.. Og kattemælksmozzarella er måske en smule trist. Men tak for info :)