PNVA: Ultimativ Rødvin

#1| 0

Jeg skal have min bedre halvdel med ud at spise fint om ikke så længe. Måske fortæller jeg senere hvorfor - hehe

Hun har en fetisch for Tivoli om vinteren, så jeg har valgt Divan 2 og ender formentlig her med at vælge deres Kalvefilet + motherfucker choko-dessert.

Hertil hører naturligvis en monstervin, da det er en speciel dag. Den skal have fuld gas - næsten uanset pris. Dog er Romanee Conti, Petrus og Pingus udelukket til de sygelige priser, men ellers er der frit valg.

Se evt. udvalget her

www.divan2.dk/dk/index.html

(klik på "vinkort")

Mine egne bud er

Cos d'Estournel 1999
Chateau Latour 1996
Chateau Mouton Rotchild 1990 (selv om jeg nok vrider mig her)
Chateau Palmer 1986
Chateau Belair 1995
Echezeaux 2001
Sassicaia 1997

Hvad siger de vinkyndige ?

19-11-2007 00:40 #2| 0

Held og lykke med frieriet....!

19-11-2007 00:43 #3| 0

Tag den dyreste og fortæl hende prisen - Så synes alle piger at det er lækkert!

19-11-2007 00:47 #4| 0

39.000,- for en flaske rødvin??????!??!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!? HVAD SKER DEEEEEEEEER

19-11-2007 00:48 #5| 0

Tag da bare en hotdog og en fadøl, du behøver ikke at føle skyld over at dumpe din tøs, når det er hende selv der er blevet for stor

19-11-2007 01:36 #6| 0

"Tag den dyreste og fortæl hende prisen - Så synes alle piger at det er lækkert!"

Omfg hvor usmagligt.Hold regningen for dig selv, medmindre du altså er vil fremstå som en total tåbe.At købe den dyreste flaske for at flashe prisen, er nok toppen af usselhed.

@OP

Det er jo alle høj kvalitets klasikkere, men jeg må indrømme jeg ikke helt synes deres priser stemmer overens med årgangenes kvalitet.

Best value imo :

Mouton Rothschild 96
Latour 96
Ch Margaux 99
Petrus 98

Worst value :

Cos d Estournel 99 (kan fåes for ca.550kr)
Mouton Rothschild 90 (Året var slet ikke i nærheden af at kunne forsvare prisen)


Alt er jo smag og behag..god fornøjelse og gl med ; ;

GA


EDIT : Kan ikke lige overskue mere nu...

19-11-2007 02:49 #7| 0

Annezh said it :-)

19-11-2007 04:00 #8| 0

@Puma

Jeg ved stort set intet om vin. Men spiste på restauranten sammen med Kalash i sommers og var rigtig, rigtig skuffet.

Jeg fik lammekrone, som slet ikke kunne sammenlignes med de tilsvarende retter jeg havde fået indenfor et par måneder på hotellet "le meridien" i Cancun og "Osteria del Circo" i vegas.

Kalash's hovedret blev serveret kold (hvilket obv ikke var meningen).

Jeg har spist langt bedre steder i københavn til billigere penge. Hvis du kan nå det, ville jeg råde dig til at skifte restaurant.

19-11-2007 04:13 #9| 0

@Turbo

Det lyder som noget af en gyser.Så kan jeg da anbefale The Paul hvis det endelig skal være i Tivoli.Kender ikke deres vinkort, men de har som regel sammensatte vinmenuer, der passer fantastisk til maden.

GA

19-11-2007 04:16 #10| 0

Ja, The Paul virker som langt mere oplagt. Man må gå ud fra, at man ikke går helt galt i byen med en michelin restaurant.

19-11-2007 08:16 #11| 0

Jeg ville gå langt uden om Bordeaux-vinene, med mindre du går efter snobbe-effekten. Ikke at det er dårlige vine selvfølgelig, men du får bare meget mere value i f.eks. Sassicaia som du er inde på - men også Masetto - som også er en ny-klassiker super-toscaner - på ren Merlot (måske lidt 90'eragtigt, men med mindre kæresten er vinsnob lægger hun nok ikke mærke til det :) )

Ellers kan jeg se de har "Clay Station Old Vine Zinfandel" - der kan du spare 3200 og få en glimrende vin som vil klæde i hvert fald choko-desserten smukt :)

19-11-2007 09:25 #12| 0

Af de vine du nævner, er Sassicaia oplagt, da Bordeaux-vinene ikke er videre drikkeklare.

Skal det være Bordeaux, vil jeg tage Lynch Bages, der altid er max value for money. Jeg kan være lidt i tvivl om hvor langt denne 1996 er lige nu.

USA Dominus 2000 til bare 1600,- er dog det helt oplagte valg *****

19-11-2007 09:31 #13| 0

Hey Puma!

Du starter med en Cristal champagne til drink/forret, og så skal du enten vælge Latour 96 eller Gruaud Larose 90......hvis hun er mere til de italienske så en Masseto 97 (den er pisse god). Gl med "projektet".

Kenneth

19-11-2007 09:47 #14| 0

The Paul (og Latour)

19-11-2007 09:51 #15| 0

Jeg ønsker også held og lykke med projektet og vil henvise til denne artikel;
scienceblogs.com/cortex/2007/11/the_subjectivity_of_wine.php

Den 'beviser' flot min egen opfattelse; Al vin smager lige godt. Det smager ikke ens, men der er ikke noget vin, der smager bedre end andet :). Anyways er det et meget sjovt forsøg at lave, jeg tror, der er mange såkaldte vinkyndige, der pludselig ville opdage, at de har smidt mange penge ud af vinduet, når de tilsyneladende lige så godt kunne drikke træsprit med rød frugtfarve :).

19-11-2007 11:49 #16| 0

@rock
Eksperimentet viser ikke at "Al vin smager lige godt" - det viser bare at indtrykket dannes af mere end smagen alene, og det er vel præcis tilfældet i OP's situation hvor han forsøger at skabe en helhed, en stemning - hvor en papvin i 3 Liters karton bare ikke ville virke ligeså godt ... uanset smagen.

Sådan er der så mange ting hvor den værdi du får af en samlet oplevelse ikke altid er lig summen af enkelt-delene.

19-11-2007 11:54 #17| 0

Det er da kun kjøvenhaunere de får til at punge så meget ud for en vin...

19-11-2007 12:14 #18| 0

Gruaud Larose 90 er over the hill og totalt overvurderet.

Latour 96 er alt for ung.

19-11-2007 12:19 #19| 0

Så har du fået en dårlig flaske GL Merton.....mine er helt på toppen nu!

19-11-2007 12:24 #20| 0
OP

Uha da - det lader ikke til at Divan 2 er det oplgte valg. Tak for rådet, Turbo !

@merton

Lynch Bages var bestemt også i mine overvejelser, da denne 5. cru efter de flestes opfatelse burde være en 1. ellr 2. cru

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar