Poker og livretter

#1| 0

Hey boys and girls!


Jeg har brug for lidt inputs! Fredag og lørdag skal jeg selv stå for aftensmaden (til mig selv) inden den står på monster grind.


Normalt ville jeg være hoppet direkte i hotdogs - får jeg hver gang jeg er alene hjemme - alternativt boller i karry - det bliver dog lidt presset med tiden.


Grind > lave mad.


Jeg kan godt li at stå i køkkenet, men helst ikke mere end en times tid. Hvad skal jeg lave? Hvad gir skrub? Hvad er din livret?


Bring it on!



/tmk



Ps. Jeg smider selvfølgelig billeder op :)




10-04-2017 20:48 #2| 0

Spaghetti med kødsovs laver jeg altid, når jeg er alene hjemme. Mest fordi, at jeg ikke kan finde ud af andet, men også fordi, at det smager legendarisk.

Ellers bare en nummer 16 deep pan.

- Du kan evt. lave rigeligt med kødsovs, og få det 2 dage i streg. ( Det endnu bedre på 2. dagen ) - 3. dagen er dog et no go :D

10-04-2017 20:54 #3| 0

Spaghetti kødsovs er legendarisk! Fik det i går aftes og igen til frokost i dag. Og jeg rensede ikke ligefrem i går - af den grund bliver det ikke det :D

10-04-2017 20:55 #4| 2

jeg kan godt komme og give dig en times madlavningskursus på lørdag. Grindmadlavningskursus.

10-04-2017 21:04 #5| 0

Nå, jamen så har jeg hørt, at Twitch giver skrub. ;))

10-04-2017 21:08 #6| 2

Svensk pølseret og Twitch, er der skrub i den kombination?

10-04-2017 21:08 #7| 0

Ja, det er en garanti for skrub.

10-04-2017 21:09 #8| 0

Tomatsuppe er det overrasskende svar




10-04-2017 21:30 #9| 0

Det fede ved en god hjemmelavet tomatsuppe er at den smager lige så godt kold som varm:).


Lasagne.


Du kan allerede lide pasta og kødsovs, så med mindre ost i smeltet form er no go, så er den oplagt. Og så det det nemt, når det er lavet :)

10-04-2017 21:31 #10| 0

Jeg ville nok lave en mørbradgryde. Svinemørbrad, løg, svampe, fløde, hakket tomat og tomatpure, det kan sættes over tidligt og bare stå og simre. Så lave pasta, ris eller kartoffelmos til alt efter, hvad man foretrækker

10-04-2017 21:32 #11| 1

"Hjemmelavet" pizza, hvor du køber dejen færdiglavet fra supermarkedet. Den skal bare rulles ud med hånden og så på med yndlingsingredienserne og ind i en varm ovn. Tager vel kun 20-30 minutter afhængig af, om du skal skære noget ud. Vupti og velbekomme.

10-04-2017 21:47 #12| 11

Rensotto aka risotto må være et godt bud.

10-04-2017 22:13 #13| 0

Hvis du gider gå i gang 7 timer før så er chili con carne oplagt. Første dag med en klat creme fraiche og noget brød eller tortilla chips. Næste dag på en tortilla med lidt grønt og noget ost:


Opskrift:

Oksebov der skæres i stykker på cirka 3x3 cm - alternativt få slagteren til det.

Det steges og sættes til side.

Herefter steget rød peber, hvidløg, løg, chili og evt. gulerødder.

Rist derefter tørret kanal, paprika (helst røget), spidskommen og tørret chili - efter det er ristet i smides kød og grøntsager i. Herefter en mørk god øl som lige damper noget spiritusen af og så et par kopper kaffe. Tilsæt hakkede tomater og tomatpure.

Lad det simre i 6 til 7 timer - når kødet er helt mørt tager man en grydske og strimler kødet med ved at trykke det med skeen. Det tager fem minutter.

Tilsæt bønnerne og lad det simre i i ydereligere tyve minutter alt efter hvor meget bid de skal have. Tilsæt ekstra chili til den har den ønskede styrke.


Det tager sammenlagt kun en times tid at lave retten og så er der selvfølgelig simretiden oveni.

10-04-2017 22:24 #14| 0

koteletter i fad med frisk asparg og ris


Mørbrad i fad med så mange bløde løg Og rugbrøds tern stegt i smør


Tacos med hakket oksekød og

avokadocream rød peber og ostechips i ovn med masser af ost på



10-04-2017 22:41 #15| 0

Chili Con Carne - Husk balsamico

10-04-2017 23:02 #16| 0
prangstar skrev:Hvis du gider gå i gang 7 timer før så er chili con carne oplagt. Første dag med en klat creme fraiche og noget brød eller tortilla chips. Næste dag på en tortilla med lidt grønt og noget ost:

Opskrift:
Oksebov der skæres i stykker på cirka 3x3 cm - alternativt få slagteren til det.
Det steges og sættes til side.
Herefter steget rød peber, hvidløg, løg, chili og evt. gulerødder.
Rist derefter tørret kanal, paprika (helst røget), spidskommen og tørret chili - efter det er ristet i smides kød og grøntsager i. Herefter en mørk god øl som lige damper noget spiritusen af og så et par kopper kaffe. Tilsæt hakkede tomater og tomatpure.
Lad det simre i 6 til 7 timer - når kødet er helt mørt tager man en grydske og strimler kødet med ved at trykke det med skeen. Det tager fem minutter.
Tilsæt bønnerne og lad det simre i i ydereligere tyve minutter alt efter hvor meget bid de skal have. Tilsæt ekstra chili til den har den ønskede styrke.

Det tager sammenlagt kun en times tid at lave retten og så er der selvfølgelig simretiden oveni.

Hvis man ikke kan fucking skære sin egen oksebov i 3x3 cm så burde man slå sig selv ihjel. Jesus

10-04-2017 23:02 #17| 0

http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/chilli-con-jamie/


har lavet denne chili con carne mange gange, man bruger ca, 30 min i køkkenet. og det smager vanvittigt...

10-04-2017 23:27 #18| 9

en god toast med dobbelt skinke og ost 😎

10-04-2017 23:56 #19| 0

frysepizza

11-04-2017 01:32 #20| 8
tastemykebab skrev:Svensk pølseret og Twitch, er der skrub i den kombination?

Er pænt sikker på at min winrate er gået ned efter jeg er stoppet med at lave svensk pølseret så ofte. Jeg bruger følgende opskrift, med super gefüll..

Flæk løg og pølser, svits dem i mo' meget paprika i en stor gryde. Så har du lige nogle kartofler du selv har kogt eller købt kogt skåret i den størrelse hapsere en 100k klonker nu foretrækker. Så hælder du mælk lige til det dækker alle pøller og tovler, tilføj rigtig meget mere paprika, tomat paste, salt, peber og æselsæd. Så det får en nogenlunde rødligfarve. Også slutter du af med at tilsætte så meget fløde dunken kan tåle, samt noget sovsejævner..


Smager klasse. Hvis du har kartofler på forhånd, kan det laves på 25 min, også har du en kæmpe gryde fyldt, du kan nipse af hvergang du buster en tour.

11-04-2017 01:57 #21| 1

@Lede
Både æselsæd og sovsejævner? Måske mig der har misforstået hvad æselsæd gør...

11-04-2017 03:19 #22| 0

Noget der er sindssyg lækkert og simpelt. Pasta (foretrækker frisk) Parmesanost, kylling i strimler/skiver, bacon og masser af det og fløde. Bacon smækkes på en pande eller gryde og svitses. Kylling smides på 5 minutter efter, kan også være fancy og smække et løg i. Når det har taget farve monteres der med fløde og ost. Til sidst tilsmages det med salt peber og (chili). Så er der serveret.

11-04-2017 06:31 #23| 0

One-Pot Shrimp and Spinach Pasta


Idiot sikker og død lækker :-)

11-04-2017 07:30 #24| 15
Bartz skrev: Hvis man ikke kan fucking skære sin egen oksebov i 3x3 cm så burde man slå sig selv ihjel. Jesus

Hvis man bor i et hjem med et gennemsnitligt køkken, gennemsnitlige skærebrædter, gennemsnitligt skarpe knive og gennemsnitlig hygiejne er det bestemt ikke en dårlig ide at få slagteren til at gøre det.

11-04-2017 09:09 #25| 1

Jeg synes du enten skal lave stegt flæsk med kartofler og persillesovs eller frikadeller m. Kold kartoffelsalat.



Hvis du steger frikadellerne, koger kartoflerne og afkølet dem og laver dressing til kartoffelsalaten og lægger dét sammen her til formiddag/ middag - så kan du få lunet dellerne i mikroovnen og fyldt tallerkenen m. Kartoffelsalat og stadig nå på toilettet i en 5 minutters pause på Stars.



Dén bedste kartoffelsalatdressing - synes jeg - er klassisk og meget meget simpel: ren cremefraiche, salt, peber, fintskåret bladpersille, fintklippet purløg, finthakket rødløg ..der skal meget persille i, men det smager himmelsk.

Redigeret af tuznelda d. 11-04-2017 09:09
11-04-2017 09:29 #26| 0

sous vide !

Køb noget godt muhkød ved slagteren

11-04-2017 10:23 #27| 2
kallefar skrev:sous vide !
Køb noget godt muhkød ved slagteren

Hvis du køber godt muhkød, behøver du ikke sous vide.


11-04-2017 10:43 #28| 0

god bøf og salat kan aldrig tage mere end 20 minutter

11-04-2017 11:01 #29| 0

Går ud fra det skal være noget der er let at skovle mens man kigger på skærmen og let at genopvarme dagen efter uden at have mistet kvalitet.
Min kæreste laver det ofte til mig på søndage når jeg er på grinden.

Speltotto med svampe og kylling.

Kylling, svampe, sukkerærter, speltkerner/perler, hønsebouillon, gulerødder, krydderier og parmesan tilsat i gryden og efter behag.

Eneste jeg er usikker på er, hvordan det foregår med vand og speltkerner der vist nok skal blødes op på en eller anden måde (eller også foregår det under madlavningen i gryden)

Det smager ihvertfald nuts.

//Brenøe

11-04-2017 12:21 #30| 27
Bartz skrev: Hvis man ikke kan fucking skære sin egen oksebov i 3x3 cm så burde man slå sig selv ihjel. Jesus

Hvis man ikke kan understrege en pointe uden at lyde som en afdanket paradise-deltager, burde man måske skrive lidt mindre på PN

11-04-2017 12:44 #31| 0
JesperJesper skrev:
Hvis du køber godt muhkød, behøver du ikke sous vide.

Jeg er ny i sous vide verden, du er spot on m8

11-04-2017 12:49 #32| 0
Grethe skrev:Hvis man ikke kan understrege en pointe uden at lyde som en afdanket paradise-deltager, burde man måske skrive lidt mindre på PN

Glæd dig jeg har kun 32 dage tilbage :) sry 40 dag

Redigeret af Bartz d. 11-04-2017 12:50
11-04-2017 13:46 #33| 0
tastemykebab skrev:@Lede
Både æselsæd og sovsejævner? Måske mig der har misforstået hvad æselsæd gør...

Nej nej, du har ikke misforstået noget, jeg kom bare til at liste to ting som har præcis samme funktion som du så fint påpeger. Så hvis du har æselsæd behøver du ikke købe sovsejævner og omvendt.

Resten af opskriften skulle være gengivet korrekt :)

11-04-2017 14:27 #34| 0

11-04-2017 15:34 #35| 0

Risotto er et godt bud, tager en 20-25 minutters tid at lave. Smid lidt smørstegte svampe i til sidste og kør en god bøf på siden. Der er FT garanti!

11-04-2017 16:58 #36| 0

Obv Wok - god, sund ernæring til en god omgang skrubgrind. Ganske let og hurtigt at lave.

11-04-2017 17:43 #37| 0

færdigretter/hvidløgsflute
Frysepizza med extra fyld på..
Alt andet tager så lang tid i køkkenet at man næsten bliver en kælling af det.

11-04-2017 18:28 #38| 6
Dankfinger skrev:

færdigretter/hvidløgsflute
Frysepizza med extra fyld på..
Alt andet tager så lang tid i køkkenet at man næsten bliver en kælling af det.


Det er egentlig imponerende, at du formår at give bartz kamp til stregen om at være den største klovn i tråden her. Særligt når man tænker på, at han er en selverklæret troll, som forlængst scorede topkarakter på sølle-barometeret.

11-04-2017 18:36 #39| 0
filurn skrev:

Har prøvet den 2 gange nu, synes virkelig det smager forfærdeligt! Og så bliver en voksen mand ikke mæt af det, imo.

11-04-2017 18:46 #40| 0
MrLe-roy skrev:
Har prøvet den 2 gange nu, synes virkelig det smager forfærdeligt! Og så bliver en voksen mand ikke mæt af det, imo.

Den har reddet grinden mange gange, færdig inden pausen ;) smagen kan diskutereres ja men der er intet som salt og peber ikke kan redde

11-04-2017 18:57 #41| 0

Hold kæft I er giftige drenge/piger!


Chili con carne er vold lækkert - det er dog en af de 10-12 retter vi shuffler imellem til hverdag.


Tænk på at jeg skal spise alene, så det skal ikke være for fint - men beskidt! Måske det er fordi at jeg er jyde, men risotto er fint i min verden. Det jeg prøver at sige er at det skal være en tyrkisk pizza med svin med svin på, ikke en eller anden fin italiensk pizza med blomster på.


Og Sidney Lee, det er et fint bud - men jeg passer.

11-04-2017 19:52 #42| 1

Jeg tyvstartede...har lavet den svenske nationalret i dag. Failede dog pænt meget. Minder mere om suppe...



11-04-2017 19:54 #43| 1

Har du ikke fulgt Ledes opskrift? Den skal have lidt mere æselsæd.

Redigeret af Dankfinger d. 11-04-2017 21:11
12-04-2017 09:28 #44| 0

Det mest oplagte må være halm...

12-04-2017 10:33 #45| 1

Tortillas wraps, oksekød, taco mix blanding(Rema 1000's private label er nuts!), avocado, baby spinat, chili sovs, cheddar ost.

Tager 5 min at lave, smager epic!

12-04-2017 12:56 #46| 0

Salat fra bones og mørbradbøf fra Silkeborg slagteren - fast & easy Ronni

12-04-2017 13:10 #47| 1
MrLe-roy skrev:
Har prøvet den 2 gange nu, synes virkelig det smager forfærdeligt! Og så bliver en voksen mand ikke mæt af det, imo.

Skulle til at skrive det samme. Værste gang skrammel. Vil næsten hellere gnave en jakabov.

Redigeret af Storvezir d. 12-04-2017 13:10
12-04-2017 13:15 #48| 0

Lille update.


Der var god skrub i den svenske pølsesovs jeg fik lavet i går. Grunden til at den failede var at jeg hverken havde sovsejævner eller æselsæd. Så lavede en meljævning af rugmel - fail. Derefter panikkede jeg og hældte en creme fraiche i - jeg havde glemt at købe backup dobbelt fløden...


De næste to dage kommer jeg ikke til at stå i køkkenet. Men får det sgu svært med at skulle vælge mellem alle de retter I er kommet med. Men laver lige en grov sortering, hvor alt der er sundere end beskidt ryger en tur ud til højre.


12-04-2017 14:13 #49| 0

Okay, ikke særligt sundt - pasta gorgonzola. Det smager ikke sådan helt vildt af gorgonzola så lad dig ikke stoppe af det.

Til 2 personer:
Halv pakke gorgonzola.
Kvart liter piskefløde.
1 pakke fettucine (frisk pasta) - 500 gram (?)
Kød: Jeg foretrækker lammekød eller bacon. 250 gram.

Tilberedning:
Start med at røre gorgonzolaen og fløden sammen så gorgonzolaen stort set er flydende (i en skål). NB! Fløden skal ikke piskes. Evt. brug en gaffel til at mose gorgonzolaen.
Imens pastaen koges svitses kødet på en pande. Når kødet er brunt, sluk for panden og lad den stå på eftervarme.
Når pastaen er kogt hældes vandet fra og der skrues ned for gryden og gorgonzola-flødeblandingen hældes og der røres rundt til fløde og pasta hænger sammen. Bagefter tilføjes kødet i gryden og der røres rundt.

That's it. Det er dø'lækkert. Hvis det skal se mere indbydende ud kan du servere snittet forårsløg ovenpå.





14-04-2017 12:29 #50| 0
MrLe-roy skrev:
Har prøvet den 2 gange nu, synes virkelig det smager forfærdeligt! Og så bliver en voksen mand ikke mæt af det, imo.

Hvis du spiser 4 portioner mere så er dine smagsløg blevet så trætte af livet at de ikke brokker sig mere.

14-04-2017 14:40 #51| 1

Overvejer at ryge i en mørbradgryde fra Jensens. Det blev sent inden jeg kom i seng i nat. Så det bliver muligvis takeaway i aften, men helt sikkert Twitch!

14-04-2017 17:29 #52| 1

en grandiosa pepperoni købepizza, kanten smøres med heinz, så den er god og sprød til sidst. Toppes med en pakke bacon, ekstra pepperoni shcirachi chilisovs og masser af cheddar. Fuld knald i ovnen, den kan næsten ikke få for længe. Lav to, den er bedst bagefter som snack :D

Det er (u)lækkert ☺

14-04-2017 18:01 #53| 1
tastemykebab skrev:Overvejer at ryge i en mørbradgryde fra Jensens. Det blev sent inden jeg kom i seng i nat. Så det bliver muligvis takeaway i aften, men helt sikkert Twitch!

Ellers lav det selv! En omgang gullasch steges i en gryde til det er brunt tilføj et finthakket løg. Lad det brune af. Smæk 1-2 dåser tomatfætter i og en tomat paste. Så smækker du godt med salt peber paprika i og måske chili hvis du er vild med det. Lad det simre på laveste temperatur i så mange timer du lyster det er fucking nuts og kan spises med brød/pasta/ris/kartoffelmos/kartofler. Hov glemte fløden...rigeligt af den.


God fornøjelse

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar