Hvis du gider gå i gang 7 timer før så er chili con carne oplagt. Første dag med en klat creme fraiche og noget brød eller tortilla chips. Næste dag på en tortilla med lidt grønt og noget ost:
Opskrift:
Oksebov der skæres i stykker på cirka 3x3 cm - alternativt få slagteren til det.
Det steges og sættes til side.
Herefter steget rød peber, hvidløg, løg, chili og evt. gulerødder.
Rist derefter tørret kanal, paprika (helst røget), spidskommen og tørret chili - efter det er ristet i smides kød og grøntsager i. Herefter en mørk god øl som lige damper noget spiritusen af og så et par kopper kaffe. Tilsæt hakkede tomater og tomatpure.
Lad det simre i 6 til 7 timer - når kødet er helt mørt tager man en grydske og strimler kødet med ved at trykke det med skeen. Det tager fem minutter.
Tilsæt bønnerne og lad det simre i i ydereligere tyve minutter alt efter hvor meget bid de skal have. Tilsæt ekstra chili til den har den ønskede styrke.
Det tager sammenlagt kun en times tid at lave retten og så er der selvfølgelig simretiden oveni.