Pulled pork - fordi det er helligdag

#1| 7

Der var et topic for en måned siden hvor en bruger søgte assistance til pulled pork.

Jeg vil derfor lave en tråd der følger mit pulled pork.

folk kan blive inspireret, eller de kan flame, det må de selv om.

Jeg har haft kødet i saltlage i 8 timer for at sprænge kødet.

saltlage:
2 liter vand
130 salt
1 dl røget whiskey
2 laurbærblade

vand og salt koges op, så saltet opløses
whiskey får et opkog, og der sættes ild til for at brænde den af.

Det hældes sammen, og KØLER HELT AF inden man smider kødet i.

Efter 8 timer har den fået en rub af

brun farin
paprika
peber
salt
løgpulver
hvidløgspulver
røget paprika

Det er den blevet gnubbet ind i, og har været på køl med husholdningsfilm indtil grillning.


Jeg har startet op i grillen med 10-12 briketter, og har lavet en morfmirs ring, der tænder sig selv, så temperaturen holder sig jævnt.
Jeg skyder efter en temperatur på 110 grader ved risten (derfor der ligger et løst stegetermometer ved siden af stegen. så burde det tage ca. 12 timer.


26-04-2013 08:35 #2| 0

Lækker post...
Tag lige billeder af din morfmirs ring under forløbet..?
Det vil jeg helt klart også prøve på et tidspunkt..

26-04-2013 08:48 #3| 0

Hvad er en morfmirs ring? Forklar meget gerne med både billeder og tekst - det der med at skulle starte påfylde kul er nemlig den vigtigste grund til, at jeg ikke har prøvet at lave pulled pork på grillen endnu.

26-04-2013 08:55 #4| 0
OP

Man kan ane den på billederne.
Jeg har stablet briketter hele vejen rundt i kanten, så se overlapper hinanden.
Det gør at de tænder hinanden efterhånden, så temperaturen forbliver ens under grillningen.

Jeg har forresten også lidt kirsebær rygetræ i til at give en let røget smag.

26-04-2013 10:00 #5| 0

mmmm den ser god ud, meget bedre end når vi laver det!

26-04-2013 10:15 #6| 0

Lækkert! Øs endelig af de erfaringer du gør dig, har planer om at prøve til min fødselsdag til sommer. Kunne være fedt at undgå dumme begynder fejl :)

hvilket stykke kød har du brugt?

26-04-2013 10:21 #7| 0

Det her er nuts!!! Masser af billeder, updates og lir tak :D

26-04-2013 10:33 #8| 0

@grovfil

Nakkefilet

rigeligtsmor.dk/opskrift-pulled-pork-i-ovn-med-coleslaw/

Hvis du skal have tips, kan du ringe :)

26-04-2013 10:36 #9| 0
OP

status efter 3 timer er 60 grader på kødet. holder de 110 grader ved risten som jeg gerne vil.

Jeg kører ud fra samme opskrift som Jones, dog med hjemmelavede burgerboller.

Se evt dette link for en mere detaljeret gennemgang af morfmirs ring

www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=81&t=26992&p=260500&hilit=morfmirs#p260500

26-04-2013 10:41 #10| 1
OP


status billede
26-04-2013 10:47 #11| 0

Er du gået pro pulles pork? :)

26-04-2013 11:02 #12| 0

Hjemmelavede boller er et must.
Bbq'en fra samme hjemmeside er også

26-04-2013 11:12 #13| 0

Når man skal antænde den morfmirs ring, antænder man så nogen brikætter i en grill starter og så når de er klar ligger man dem i den ene ende af ringen?

26-04-2013 11:14 #14| 0
OP
chmpen85 skrev:
Når man skal antænde den morfmirs ring, antænder man så nogen brikætter i en grill starter og så når de er klar ligger man dem i den ene ende af ringen?


Jeps, se evt det link jeg har lagt om morfmirs ringe.
26-04-2013 11:25 #15| 0

Har set det og var itvivl om hvad de brikætter var til i gril starteren :-)

26-04-2013 11:47 #16| 0

GG - var oppe kl. 5.30 i morges for at sætte samme omgang over.

26-04-2013 12:03 #17| 0
OP


De er til at starte ringen med.

@Mugbjerg - Det bliver læks

Så er der lavet barbequesovs





26-04-2013 12:23 #18| 0

Sick det ser godt ud :)

26-04-2013 14:48 #19| 0
OP


Hjemmelavede burgerboller skal der til
26-04-2013 15:49 #20| 0

Stop nu, jeg er sulten..
- gl med det op, ser nuts ud, hvornår og hvor spiser vi?

26-04-2013 15:54 #21| 2

@Peller

Hvor meget Whey kommer du i bbq saucen? :P

Ser lækkert ud - skal satme snart lave det igen! Btw - bbq saucen fra gastromand er NÅÅÅÅTS!

X

26-04-2013 15:55 #22| 0

Så er det sat en i marinade som skal spises imorgen :)

26-04-2013 15:57 #23| 1

Hold nu med alt det grillævl.

26-04-2013 16:00 #24| 8

Megl -1

26-04-2013 16:03 #25| 0
OP

så er der lavet hjemmelavet coleslaw

26-04-2013 16:14 #27| 0

Dejligt når du bruger dine få post så perfekt som i 24 sørensnegl

Megl
Er du vegetar?

26-04-2013 16:45 #28| 0

Nej. Men jeg er træt af folk der snakker meget om grill og vin. Især vin.

Fortsat god dag!

26-04-2013 16:46 #29| 7
OP



Bollerne :-D
26-04-2013 16:47 #30| 3
OP
Megl skrev:
Nej. Men jeg er træt af folk der snakker meget om grill og vin. Især vin.

Fortsat god dag!


Og det skulle du lige ind i den eneste grilltråd på det her forum og sige, i stedet for bare at gå udenom :-D
26-04-2013 16:50 #31| 0

@ megl

Brug dog "skjul tråd" funktionen hvis du hader sådanne tråde så meget..

@ peller.. Ser sku godt ud... :)

26-04-2013 16:52 #32| 0

Megl.. Har ondt af dig..

Peller. Har ondt af dig!!! Du får så ondt i maven i aften :-D uhhhhhhhm

26-04-2013 19:47 #33| 0

Håber vi får billede af resultat... Før i går ombord ? ;)

26-04-2013 20:19 #34| 0

Ser lækkert ud

26-04-2013 20:21 #35| 0

Ja hvad sker der med den trukkede gris? :D

26-04-2013 20:53 #36| 0

Det ser pisse lækkert ud OP. Tak for tråden, og dejligt med en god portion detaljer om hvordan man bliver den næste Pulled Pork konge i ens by.

Personligt må jeg springe over da jeg er på hardcore diæt, men hjemmelavet Pulled Pork er noget jeg meget gerne vil sætte tænderne i når jeg føler min vægt er i balance med det ønske jeg har.

26-04-2013 21:00 #37| 0

Kun et ord..Lækkert..hmm nej- to ord...misundelse:) Smid da billede op af grisen tilberedt!

26-04-2013 21:40 #38| 0

Jamen, så er det da afgjort. Jeg skal ud og ha' pulled pork til aften. Umuligt at sige nej efter denne tråd. :)

26-04-2013 22:07 #39| 14
OP

I skal ikke snydes for det færdige resultat selvom det er et par timer siden vi spiste, men ville ikke lige gå fra gæsterne.





26-04-2013 22:13 #40| 0

ADDD det ser lækkert ud !!

26-04-2013 22:20 #41| 0

WELL PLAYED... Yummiiiii

26-04-2013 22:46 #42| 0

Suuuk! Synes min durum ser lidt halv sløj ud.

26-04-2013 22:58 #43| 7

HMMMMM

Hvorfor er der sesam på bollerne i post 29 men umiddelbart ikke på bollen i post 39?

I call bullshit selvom du har googlet nogle lækre billeder ;)

27-04-2013 09:31 #44| 0

Ups...

27-04-2013 09:37 #45| 0

Man laver sgu da ikke kun 6 boller, så han kan snildt ha' lavet anden omgang uden sesam på bollerne. -de står oven i købet og hæver ved siden af på billedet i post 19. ;-)

God weekend :-)

27-04-2013 09:41 #46| 0

Desuden er coleslawen så.... Øhmm.... rustik at den må betegnes som et unikum, og kan nemt genkendes fra #25 til #39

27-04-2013 09:54 #47| 0
OP

De er bagt af 2 omgange, men glemte at pensle omgang 1, sesamfrøene faldt derfor af da jeg tog dem af risten.

Haha, ja min coleslaw er lidt grov, men den smagte satme godt.

27-04-2013 12:24 #48| 0

Wauw, det ser lækkert ud!!

27-04-2013 13:42 #50| 0

Fuuuuuuuuuuuuuuck man............ NUTS

27-04-2013 19:20 #51| 0

Jeg er efterhånden en garvet pulled pork kok, men det er gået galt med bollerne hver gang. Burger billerne på billedet ser rigtig fine ud. Vil du smide opskriften ind i tråden?

27-04-2013 22:36 #52| 0
OP
www.grillguru.dk/forum/downloads.php?view=detail&df_id=1

Opskriften er herfra. Gå til ark 2 i excelarket. den er til burgerboller

og for at mane alt til jorden mht om deter mig der har lavet det er her et billede af mig der spiser rester her til morgen :-D

27-04-2013 22:57 #53| 0

Fandeme en lækker morgenmad :)

28-04-2013 04:53 #54| 0

Den tallerken har for meget grønt

Redigeret af wedde d. 28-04-2013 04:53
28-04-2013 12:13 #55| 1
peller skrev:
www.grillguru.dk/forum/downloads.php?view=detail&df_id=1

Opskriften er herfra. Gå til ark 2 i excelarket. den er til burgerboller

og for at mane alt til jorden mht om deter mig der har lavet det er her et billede af mig der spiser rester her til morgen :-D


Du skal ha' noget sol på de ben der... ;-)
Tak for god inspiration fra en grillmongol!
28-04-2013 13:55 #56| 0

Konge spise!!!
Og det skal selvfølelig laves fra bunden af, men er der nogen, der har erfaring med Tulips version?

www.tulip.dk/da-DK/Forbruger/News/2013/1/Tulip—traekker—grisen.aspx

og lidt mere inspiration her: (bliver sgu helt sulten)

tulip.dk/Medier/Flippingbooks/Pulled%20Pork%20by%20Foodservice/HTML/index.html#/4/

Redigeret af Moose d. 28-04-2013 14:00
19-06-2013 13:41 #57| 0

Jeg er ved at lave en omgang pulled pork, men er kommet lidt i problemer.

Den bliver lavet i ovn, og læste mig fra til at den skullæ have 12-14 timer, så den havde en kernetemp. på 95c

Den har nu været inde i 6 timer, og nærmer sig meget meget de 90c

Men er det en dårlig ide, at give den mere tid, hvis den har opnået de 95c efter 7-8 timer?

Den er inde ved 110c

Redigeret af joergen d. 19-06-2013 13:43
19-06-2013 13:57 #58| 0

Jeg skal lave dette på søndag. Op kl 5:30 og starte grillen og så ellers bare vente 12 timer og håbe jeg når et tilfredsstillende resultat. Har aldrig prøve at lave eller smagt det så skal nok blive godt. Regner med en morfmirs ring er vejen frem til at holde en god temperatur i grillen.
Gl me :-)

19-06-2013 14:00 #59| 0

@joergen

Jeg ville tage den ud.

se opskrift + indlæg 7

Gastromand pulled pork

19-06-2013 14:12 #60| 0
joergen skrev:
Jeg er ved at lave en omgang pulled pork, men er kommet lidt i problemer.

Den bliver lavet i ovn, og læste mig fra til at den skullæ have 12-14 timer, så den havde en kernetemp. på 95c

Den har nu været inde i 6 timer, og nærmer sig meget meget de 90c

Men er det en dårlig ide, at give den mere tid, hvis den har opnået de 95c efter 7-8 timer?

Den er inde ved 110c


Du har ikke ovnen på varmluft vel? Men umiddelbart ville jeg enten skrue fed eller også tage den ud, afhængigt af hvor meget af fedtet der var smeltet.
19-06-2013 14:24 #61| 0

Ikke varmluft, men over, og undervarme. Den ser stadig meget saftig ud, og slet ikke "forbrændr" som de andre billeder viser fra grill og ovn.

19-06-2013 15:43 #62| 0

offtopic: I går (formoder de stadig har det) kunne man køb pulled pork til 35,- for 550gram i netto. Smager virkelig godt

19-06-2013 16:10 #63| 0

Nok lidt sent, men pak svinet godt ind og læg den i seng godt puttet under et par dyner... Saiøst.

Ps. Hvis du læser historien om de 3 små grise og den store stygge ulv for den bliver det ekstra godt.

Pps. Det det drejer sig om er at holde på fugtigheden sådan en den ikke bliver tør. Når vi laver store potioner i restauranten steger vi i ovn til lidt over 90 grader og pakker det derefter i varme kasser i et par timer. Det fugtige milijø i varmekassen giver et rigtigt saftigt resultat.

20-06-2013 01:19 #64| 0
joergen skrev:
Jeg er ved at lave en omgang pulled pork, men er kommet lidt i problemer.

Den bliver lavet i ovn, og læste mig fra til at den skullæ have 12-14 timer, så den havde en kernetemp. på 95c

Den har nu været inde i 6 timer, og nærmer sig meget meget de 90c

Men er det en dårlig ide, at give den mere tid, hvis den har opnået de 95c efter 7-8 timer?

Den er inde ved 110c


Sidst jeg lavede den på grill. Ved 107-110 grader tog det 12 timer. Jeg vil tro at den ovn viser forkert, da de sjældent er nøjagtige. Desuden skal den ikke vise ret meget forkert, før du lynhurtigt hugger adskillige timer af den tid den skal have i ovnen, simpelthen fordi temperaturen fra starten skyder for hurtigt i vejret på svinet.
20-06-2013 08:06 #65| 0

Tak for svarene :-)

Jeg satte ovenen ned til 100c, så fik den 4 timer mere, hvor den så viste 93c, tog den ud og pakkede den ind.

Da vi skulle spise, var det verdensklase.

22-06-2013 09:34 #66| 0

Kan jeg bruge cognac istedet for whiskey til saltlagen??

22-06-2013 12:43 #67| 0

Jeg er så sulten :(

22-06-2013 17:16 #68| 0
OP

Jeg har brugt rom i stedet for whiskey nogle gange, så kan ikke se at cognac ikke skulle kunne bruges

23-06-2013 06:04 #69| 0

Så er grillen ved at blive gjort klar. Er spændt på resultatet

23-06-2013 09:25 #70| 0

Et par billeder so far:

I aftes da den blev pakket ind




Efter 3 timer

23-06-2013 09:36 #71| 0

Synes den er steget for hurtigt. Tror der kom for godt gang i grille. Nu må vi se hvordan slut resultatet bliver

23-06-2013 09:39 #72| 0

Tror ikke du skal være nervøs, din tog også lang tid de sidste grader, ser lækkert ud.

23-06-2013 09:46 #73| 0

Ok. Tak for det svar :-)

23-06-2013 11:54 #74| 0

6 timer på grillen



Coleslaw

23-06-2013 13:34 #75| 0

Ser ud til det bliver tidlig mad. Den er ved at være færdig nu. Så nu skal burger bollerne bare være færdige.

03-07-2013 13:59 #76| 0

Skal lave pulled pork i morgen :)

Har aldrig langtidssteget noget på grill før, så jeg er lidt spændt. Jeg vil prøve at lave sådan en morfmirs ring. Det lyder til at være det nemmeste at kontrollere.

Mit spørgsmål er om der skal være en bakke med vand under kødet? Eller er det ligemeget? Jeg skal jo ikke bruge vandet til noget bagefter.

03-07-2013 14:20 #77| 0

Jeg brugte ikke en bakke med vand. Brugte bakken til alt kødsaften der faldt ned.

03-07-2013 14:31 #78| 0

Okay, så smider jeg bare en tom bakke under :)

13-07-2013 08:23 #79| 1

Vi gentager successen med pulled pork igen imorgen da det nu er ferie.
Prøver en morfmirs ring med kun 2 briketter stablet istedet for 3 da grillen hurtigt blev for varm sidst.

14-07-2013 06:45 #80| 0

Så er vi igang. Ligesom sidst er det ikke helt nemt at holde grillen omkring de 110 grader den vil gerne højere op så må løfte låget til tider. Men håber da den bliver mere stabil senere hen

14-07-2013 08:40 #81| 0

Kan du ikke regulere lidt på spjældet?

14-07-2013 08:53 #82| 0

Det hjælper ikke der bliver stadig for varmt.. men låget ligger bare lidt skævt på det hjælper på det.

14-07-2013 09:50 #83| 0

Lige et tip, hvis i laver burger boller selv, så prøv at slå dejen op som et franskbrød og så skær burger bollerne ud af "franskbrødet"

Det er dog vigtig i IKKE bruger mel når i slår op.



det giver en flot og dejlig rund burger bolle ;)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar