Jeg søger en brainstorm fra PN's gastronomiske topatleter !
Har fået til opgave at kreere en hovedret ved et snarligt arrangement. Eneste krav til retten er den indeholder bearnaise (fra bunden obv).
Der er selvfølgelig klassikere som bøf/culotte osv men vil gerne gøre det lidt ekstraordinært og ramme "Fød mine børn"-niveauet.
Så sidder der nogle chefer med en ret der danner tsunami-lignende tilstande i kvindeskødet..... Ind over med den !
Ret med bearnaise ?
Det kan du have ret i men tror vi misser tsunamien hvis der står en gang cornflakes på siden :)
Det er ikk Granaten der skal gøres våd i skrævet !
24-timers bøf
Helstegt svinemørbrad omviklet med bacon.
Indbagt svinemørbrad.
Alm. Grillet Hakkebøf, men med bacon rundt om.
Tornedos (bøffer af oksemørbrad omviklet med bacon)
Dobbelt paneret skinkesnitzel mit gemuse und alles.
Hjemmelavet Cordon Bleau (selvom jeg personligt ville foretrække champignon ala creme hertil)
Og ellers, selvfølgelig ... En eller anden lækker steg af oksefilet, højreb, mørbrad, tyndsteg, culotte som du selv er inde på.
Pizza med bearnaise!
@Martin
Din ";)" er højst upassende ;) Det skal selvf. være et "!" i stedet for det sku seriøst det der:D
Krydret fisk/skaldyr samt flutehalløj til forret.
Champagnegranite til at rense ganen for krydderier (mest for lirens skyld, da bearnaise ikke blive ødelagt af krydderierne fra forretten. Du kan også servere granite før desserten, hvis du vælger en anden dessert end sorbet/is). (http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/Champagne_granite.htm)
En lille bøf af oksemørbrad eller entrecote, med hjemmeskårne (eller bare købte kæmpe rustikke) fritter, kogte bønner og bearnaise til hovedret.
Desserten kan være en sorbet, hjemmelavet eller købt.
Ovennævnte er let at lave, granite og sorbet kan laves dagen før og det tager ikke ret lang tid.
Sikkert homerun.
GL.
haha.. Så det sgu rettet!
Hey Hit
jeg vil lave :
culottesteg, hasselbagte kartofler eller små kartofler pensel i olie med krydderi, sølvpapir omkring, og i ovnen i en time.
vil lave grønnebønner med bacon omkring (4 bønner i svøb med bacon) smager super godt. steges på panden.
Culottesteg
Oksefilet Surf´n Turf
Oksefilet med jomfruhummer henover, hertil grillet grønsager, Idaho kartoffel og Bearnaise.
MartinRaser skrev:
Pizza med bearnaise!
Det fik jeg i går.
Har også fået en pizza med baernaise og en kæmpe steak mit på pizzaen. Den var god
ikke helt dumt alligevel
Biksemad!
trunten der ikke bliver våd i trussen over en gang bix med bajnæse, er intet værd :)
Fik fornylig Stegt sandart med Bernie m/tamsløg...gude spise....Pigvar kan også tåle saucen...
mon ikke det var ramsløg og ikke tamsløg?
Jeg har svært ved at forestille mig fisk og bearnaise sammen - men then again - (næsten) alt smager godt med bearnaise :D
Nogen der er garant for den bedste opskrift på "surf and turf" ?
bearnaise-is på da være en mulighed .. kør bearnaisesaucen på en ismaskine og du er i himmelen :)
@tuz
Fiskefilet?
NanoQ skrev:
Biksemad!
trunten der ikke bliver våd i trussen over en gang bix med bajnæse, er intet værd :)
Ja for fa'en. Kvalitetsbiksemad med bæhnæse FTW!
guldkorn med bearnaise og bacontern ftw
skrev:
@tuz
Fiskefilet?
Jeg har aldrig spist fiskefilet med andet end remoulade eller citron eller aspargessauce til.
Jeg kan simpelthen ikke forestille mig fisk og bearnaise sammen.
Og så lige lidt kultur.
Béarnaise sauce kommer fra Béarn
Så kan du også prale af, at have noget af det vigtigste paratviden på plads.
Edit: Madmæssigt vil jeg slutte mig til forslagene 24 timers bøf eller kobe kød, som det lækreste, hvis det ikke virker, er hun ikke det værd
Borge skrev:
Og så lige lidt kultur.
Béarnaise sauce kommer fra Béarn
Så kan du også prale af, at have noget af det vigtigste paratviden på plads.
Edit: Madmæssigt vil jeg slutte mig til forslagene 24 timers bøf eller kobe kød, som det lækreste, hvis det ikke virker, er hun ikke det værd
Holy fuck, den bearnaise der er billed af på wiki, ser fandme ikke særlig indbydende ud!
"culottesteg, hasselbagte kartofler eller små kartofler"
Mums....hasselbagte kartofler, det er saiøst bare alt for omega!!!
Hasselbach...
Find spise med Price's hjemmeside :)
Chrilz skrev:Borge skrev:
Og så lige lidt kultur.
Béarnaise sauce kommer fra Béarn
Så kan du også prale af, at have noget af det vigtigste paratviden på plads.
Edit: Madmæssigt vil jeg slutte mig til forslagene 24 timers bøf eller kobe kød, som det lækreste, hvis det ikke virker, er hun ikke det værd
Holy fuck, den bearnaise der er billed af på wiki, ser fandme ikke særlig indbydende ud!
Næ, det gør den godt nok ikke...Man må håbe den har set bedre ud irl...
Uanset retten er det da en klar fordel for OP at kvinden kan lide tykt cremet væske.
Hjemmelavet tartar med bearnaise og hjemmelavede franske kartofler er bomben.
Ellers kan laks sagtens spises med bearnaise. Det kan eventuelt laves med brunt smoer paa en reduktion af resterne fra laksen.
@Pokerheh – Laks med bearnaise lyder lidt som fedt med fedt på – Fungerer det?
@OP – Du kunne også prøve at dekonstruere bearnaisen..
playern, det fungerer fint, men sovsen skal naturligvis ikke vaere saa fed som en gang knorr bearnaise med et pund smoer i. yaknow?
I know, det var mere et spoergsmaal om konsistens ..
Men bearnaise kan som sagt sagtens laves til laks, specielt med brunt smoer er det mam.
kartoffler skåret i terne vendt i en god kryderi blanding og lidt olie
En godt stor hakke dreng, samt en spand bløde løg
Så får man det altså ikke bedre, damn det er godt !
Hvis der er noget i denne verden jeg skal, er det at have bearnaise !
Alle dine bulgurs-orgier og 3-kornsblandinger kan du godt holde undertegnede fri for :) !
Det blev til den meget omtalte 24-timers bøf....... Jeg kan fortælle jeg aldrig før har udsat mit tykke hovede for bedre bøf !
Så til dem der ikke har prøvet.... kom igang....