Julefrokost i morgen, og jeg står for Ribbensstegen.
Jeg tænker at lave den på grillen, og kunne godt bruge nogle tips.
Farmands gamle husråd mht. at få sværene sprøde er, når den laves i ovn, at hælde lidt vand i bradepanden og give stegen det første stykke tid med sværene nedad, og så vende den. Overvejer derfor at give stegen de første 20min på den måde i stegeso på komfuret, hvorefter den ryger ud i grillen (Kuglegrill).
Har ikke før gjort det på den måde, og er lidt bange for at eksperimentere... Det ville være en katastrofe hvis noget af det vigtigste ved julefrokosten, svinet, gik i vasken.
Nogen der har nogle gode erfaringer el. tips?
Btw, er ovnen i stykker, så grillen er eneste mulighed. All in?
Ribbenssteg på Grill
Jeg har hørt det skulle være godt at klodse den op i den ene side med sølvpapirskugler, så fedtet kan løbe af sværene... men har ikke prøvet det.
Hvis en bradepande kan tåle at stå på grillen ville jeg hælde vand i den og sætte stegen på risten. Så behøver du ikke dyppe den.
Hvis sværerne ikke er sprøde kan du måske vende den med sværene nedad på grillen og de vil nok "springe" op.
Har aldrig prøvet at lave ribbensteg på grillen, men det var sådan jeg ville gøre det.
Her diskuterer de præcis hvad du efterspørger :-)
@ sllmon
griner forum... når man begynder at omtale sin grill som en OTG57, og der er ovenud konsensus omkring at alle har en grill med termometer, så må de sku vide noget.
Jeg har dog bare en almindelig weber, briketter, og pt. -3 grader udenfor :S
@topper
Formålet er vel snarere at sikre sig en jævn varmefordeling i tilfælde af, at stegen er fladere i den ene ende?
Nogen siger at klodse den op så fedtet kan drive fra, for sprøde svær.
Nogen siger at holde den HELT vandret, så fedtet ikke driver fra, og giver en mere jævn behandling af sværoverfladen.
Andre siger endda at smøre sværen med god olivenolie el. smør før saltning er bedst.
Grillstarteren er tændt nu, så nu må det briste eller bære.
Når jeg laver død gris i weberen:
Væden skal kunne rende af - det er vigtigt !!
Den skal ligge og "skyde ryg". Jeg laver ofte en lang pølse af sølvpapir, jeg lægger under stegen på langs.
Det sikrer, at midten bliver højeste punkt, så væden løber af.
Derudover masser af salt på svinet og successen er sikret.