Hey pn
Jeg har fået fat i noget vanvittigt lækkert oksekød - kanon flot 1900G oksehøjreb uden ben.
Sidst jeg lavede højreb (steg i ovn) var SUPER lækkert, men jeg er stadig mere til steaks ala Hereford / Mash osv..
Jeg skal have 3 gutter til luksus middag, og tænker at skære dem ud i bøffer på 475G stykket. Med andre ord, et jævnt godt stykke pålæg!
Har nogen den perfekte grill opskrift til dette? Jeg er bange for at komme til at "ødelægge" eller "overgrille" kødet, vi snakker en værdi af 6-700,- dkk..
Jeg er klar over at grillen (Weber Q320) skal være på MAX altså lige op over de 300 grader.
Men derfra frygter jeg at komme til at lave fejl, så hjælp fra en ekspert søges :-)
PS: Forslag som 24 timers stegning osv er fine, men duer ikke i dette tilfælde.. Det skal grilles som bøffer, så de også får en smule grillskorpe osv.
Ribeye steaks - 475g pr. stk. - på grill??
Du kan evt tjekke grillguru, der er hvertfald nogen tips / opskrifter osv... God side hvis man kan li at grille
Når de er så store, så kan jeg ikke se det bliver et problem.
Salt dem godt, vend dem jævnligt, og for guds skyld stik et stege termometer i dem (bør der være plads til med den størrelse). Tag dem af når temperaturen er som du vil have.
~56 = rød
~59 = medium
~62 = du fortjener ikke så godt kød :)
Du laver den marinade som starter ved 3.45 i denne video: www.youtube.com/watch?v=Oje7vtynhPc og lader det stå natten over. I øvrigt en fremragende opskrift hvis man vil prøve kræfter med bourguignon!
1.5-2 timer før du skal stege kødet tager du det ud og dupper det tørt og lader det stå fremme så kødet opnår stuetemperatur. Dernæst fyrer du din grill på maks og giver dem 2 min. på hver side = rød bøf. Husk at salte dem inden du servere! Dog vigtigt at du ikke salter dem i marinaden, da det vil trække væske ud og dermed smag.
Lad dem hvile i 10 min og server.
Easy peasy.
@rojh83 - Måske der jeg skulle prøve at oprette mig og spørge, tak.
@xitaah - Enig med graderne. Er du sikker på de skal vendes jævnligt?
@abemand14 - Ingen marinade - ren smuk kødsmag blot :) Ellers tak.. 2 min på hver side kun med det cut på 475g? - Så blir det satme en rå fest du får :)
Tror også bare jeg ville køre en helt plain krydring med rigeligt god salt og friskkværnet peber, ingen marinade. Om de skal vendes jævnligt eller kun en gang er der delte meninger om, jeg vender normalt kun en gang og det fungerer fint.
Hvor længe de skal have kommer helt an på tykkelsen. En ca. 2-3cm tyk bøf passer normalt fint med 2 min på hver side, er den meget tyk så smid et termometer i. Sørg bare for guds skyld for MAKS at stege dem medium, gerne lidt mindre.
@ zero
Man kan finde meget information og inputs derinde... Også de der "aha - kan-man-det" - det skal jeg prøve ting :-) og de er superhjælpsomme iflg mine erfaringer.
Zero: Jeg synes personligt, at når man har kvalitetskød som det du har fingre i, så er det synd og skamfuldt ikke at stege dem bleu, især hvis du ikke marinere dem og blot er efter intenst kødsmag.
Men hvis du er nervøs omkring stegning, så køb noget mageret hakket kød og vej kødet af til 475 g, og form en bøf så det ligner dine udskæringer, altså højde og tykkelse. Så har du mulighed for at øve dig inden premieren :)
@rojh83 - Så blev jeg sgu oprettet på grillguru.. Hvem vidste jeg skulle blive så gammel idag! ;o)
@abemand14 - Bare rolig - aldrig nogensinde vil jeg overstege den.. Men gerne medium/rød faktisk..
Det var selvfølgelig en mulighed at prøve an først - det kan være det bliver aftenens lektier ;)
For Guds (og jeres egen) skyld .. Stik ALDRIG et stegetermometer i en bøf!!
Mærk på dem, der findes masser af fif på nettet om hvordan man mærke om den er
Medium (hvilket jeg ville foretrække)
Og hvile!!!!
Off topic
Ligger selv inde med en højrebssteg. Har du en anbefaling til tilberedning?
@allin1987 - Hvor har jeg sammenlignet dem? Men nej det synes jeg egentlig ikke vitterligt nu du spørger :-)
@kris-rem - 250grader ovn i 10-15 min.. Ud med den.. Ovn ned på 125 - max 150grader i ca 2-3 timer - kommer dog self an på størrelse.. Ud ved 58 grader - pak i staniol og viskestykke og lad hvile i 20 min.. Inden ridsede jeg btw alt skidt, små sener osv væk, ridsede fedtkanten og pressede 3 fed hvidløg plus blot salt og peber (mest salt) ned..
Jeg lavede den på riste med bradepande neden under.. Hvert 20 minut åbnede jeg og hældte lidt af den afdryppede fedt over kødet! Resultatet blev fantastico!
En stor røvfuld kul i den ene side, derefter under låg på indirekte harme i 10-15 minutter eller til de rammer 51/52 grader. Slut af over kul for skorpe i ca 30 - 45 sekunder på hver side (gerne med noget tungt, felks mursten i stanniol henover) for god skorpe.
(Husk at bring til stuetemperatur inden du smider den på grillen)
Hvile i 10 minutter.
For de tålmodige, så læs denne tråd forumserver.twoplustwo.com/34/other-other-topics/cooking-good-steak-836907/index1098.html
Sindssygt mange gode fif og høj klasse af steaks
Tag dem af og på med et par minutters interval. indtil de når ca. 52 grader..
Tager dem af, og læg på bræt med viskestykke henover.... ingen staniol!
Lad dem hvile i 10-15 min. = God tid til at lave den hjemmerørte bearnaise...
En teknik som ofte bruges til relativt tykke steaks er først at give dem i solid stegeskorpe på fuld varme - hvis din grill er varm nok kan du give dem ca. 1-1.5 minut på den ene side, vende dem og give den samme tid på den anden side. Når dette er gjort vender du dine steaks 90'grader og giver dem 1 minut mere på hver side - så får dine steaks de klassiske "grillmarks" og en rigtig lækker stegeskorpe.
Når det er gjort, kunne du evt. lade dem komme op til temperatur ved indirekte varme (hvis du har en rack på din grill kunne det være en god idé ellers fungerer en ovn godt) ved 100-150 grader.
Stegetermometer er nok det nemmeste hvis du ikke ligefrem er nogen masterchef - husk den indre temperatur stiger når bøffen hviler.
De andre har sagt det og jeg siger det igen, husk at lade dine steaks hvile i mindst ligeså lang tid som de var på grillen.
Personligt undlade at overdække mine steaks efter de er tilberedt - steaks skal ikke serveres brændvarme og ved at overdække dem ødelægges noget af stegeskorpen samt "steger" bøffen videre i den tid den er overdækket.
bingobent skrev:
En stor røvfuld kul i den ene side, derefter under låg på indirekte harme i 10-15 minutter eller til de rammer 51/52 grader. Slut af over kul for skorpe i ca 30 - 45 sekunder på hver side (gerne med noget tungt, felks mursten i stanniol henover) for god skorpe.
Rigtige mænd griller deres bøf på rendyrket indignation. Jeg elsker det ♥
jeg har prøvet noget jeg så på tv
det er til stegning på alm pande
vend dem konstant..10 15 sekunder på hver side
og når de så har fået stegeskorpen..skal de af og hvile
hviletiden er næsten det vigtigste ligemegey hvilken metode du vil bruge
goe bøffer af godt kød..kan man jo næsten spise rå