Hej PN.
I morgen skal jeg stege nogle pølser på min pande. Det har jeg gjort før - men jeg synes altid de bliver lidt kedelige.
Hvordan kan man tilberede dem så de kommer til at ligne og smage som når man bestiller en ristet i pølsevognen?
♦
Ristet pølse
læser med her... For undertegnede plejer det nemlig også at være umuligt:)
Det er i hvert fald vigtig at købe nogle ordentlige pølser.
Jeg er stor tilhænger af Langelænder - grill pølser
Sølvpapir på panden, både under og over pølserne, lav varme og en god kvalitet pølser, så er den lige i skabet.
Tror at stegevarmen er mest afgørende. Ikke for varmt, de må gerne ligge et godt stykke tid og stege. Så middelvarme og hold lidt øje med dem.
Sølvpapiret er med til at opretholde en konstant temp hele vejen rundt, derfor for de sprødeste og saftigeste pølser fordi de ikke flækker. Det afhænger jo lidt af hvor meget varme du giver dem, jeg har ikke rigtig tid på hvor længe, ca 10 min på hver side vil jeg tro, men jeg er over mine som en høg hele tiden ;-)
LAV varme og så omkring 25-35 min. Hvertfald hvad min onkel (slagter og tidligere pølsevognsejer) påstår. De skal vendes jævnligt.
Du skal smøre din pande med et meget tyndt lag rapsolie eller farin(tror jeg). Herefter steger du pølserne i en time på meget lav varme. Det er sådan de laves på en grill bar.
coinflip skrev:
Herefter steger du pølserne i en time på meget lav varme.
Pifpaf skrev:
LAV varme og så omkring 25-35 min.
Hvordan kan I være så tålmodige, når det er pølser det drejer sig om?! :D
Som sagt er jeg ikke 100 sikker på at det er farin der bruges :) men for at være helt sikker så bare brug rapsolie
Gode pølser og lav varme i lang tid = nuts.
Er jeg den eneste der forstille sig OP, med to stykker sølvpapir og pølser på hovedet???... :)
Henze05 skrev:
Er jeg den eneste der forstille sig OP, med to stykker sølvpapir og pølser på hovedet???... :)
Ja
stop med at købe langelænder det er jo mega jux hvad angår pølser. gå til din slagter og se om de har nogle hjemmelavet, 100 gange beder. og fler gange har de 2-3 slags.
progzx skrev:
Hej PN.
I morgen skal jeg stege nogle pølser på min pande. Det har jeg gjort før - men jeg synes altid de bliver lidt kedelige.
Hvordan kan man tilberede dem så de kommer til at ligne og smage som når man bestiller en ristet i pølsevognen?
♦
Hold da op, du må have høj feber, hvis du kan stege pølser på din pande ♥
Langelænder er IKKE gode pølser.
Tag i Metro eller til din lokale kødpusher og køb nogle gode pølser.
Kom noget vand i en gryde og tilsæt en sjat eddike - og tænd for blusset.
Tag gryden af blusset når vandet koger.
Placér din stegepande på blusset.
Hæld en sjat olie (rapsolie eller lign.)på panden.
Tilsæt pølser til det varme vand og lad det stå 5 minutter.
Skru ned for blusset under stegepanden (når fedstoffet er bruset af).
Flyt pølserne fra det varme vand og over på stegepanden.
Steg pølserne i mindst 20 minutter og vend dem hyppigt.
Bon appetit.
♥
coinflip skrev:
Du skal smøre din pande med et meget tyndt lag rapsolie eller farin(tror jeg). Herefter steger du pølserne i en time på meget lav varme. Det er sådan de laves på en grill bar.
Farin og rapsolie er jo også næsten det samme...
Farin er et sukkerprodukt!
@ Evas far
Er pølserne i Metro bedre? Så vidt jeg ved er det også de store pølseslagterier der laver de fleste af de noname pølser der findes.
Derudover så husk lige at tør pølsen inden du smider den på panden - Så sprøjter den ikke..
ImStillA skrev:
@ Evas far
Er pølserne i Metro bedre? Så vidt jeg ved er det også de store pølseslagterier der laver de fleste af de noname pølser der findes.
Derudover så husk lige at tør pølsen inden du smider den på panden - Så sprøjter den ikke..
Jeg har fundet nogle gode pølser i Metro, men ikke alt fra Metro er "guld".
Rolig nu ImStillA
Som sagt så kunne jeg ikke huske om det var farin man skulle bruge. Men eftersom det er næsten det samme som rapsolie, så er det jo nok det man skal bruge ;)
coinflip skrev:
Rolig nu ImStillA
Som sagt så kunne jeg ikke huske om det var farin man skulle bruge. Men eftersom det er næsten det samme som rapsolie, så er det jo nok det man skal bruge ;)
Hvordan fanden vil du stege i det?
kan vi få et guestimate på hvad 45 min tilberedelse af et par pølser på et komfur koster ?
Jeg tror at coinflip mener margarine. Sgu da det eneste der giver mening.
Live skrev:
kan vi få et guestimate på hvad 45 min tilberedelse af et par pølser på et komfur koster ?
Typisk trækker den største plade på et komfur ca. 1,8KW pr. time, hvis pladen står på højeste blus. Det skal pladen kun gøre i ca. 5 min. og derefter kører pladen vel på ca. 1/4 af max. i resten af tiden.
Efter min "opskrift" er det således ca. 5 min. på fuldt blus (indtil vandet koger) - og 20 min. på 1/4 blus til pølserne er stegt færdige.
Du må selv gange med KWH prisen i dit nærområde.
♥
ImStillA skrev:coinflip skrev:
Rolig nu ImStillA
Som sagt så kunne jeg ikke huske om det var farin man skulle bruge. Men eftersom det er næsten det samme som rapsolie, så er det jo nok det man skal bruge ;)
Hvordan fanden vil du stege i det?
Tak for det sygeste grin coinflip! :D