Kæresten og tvillingsøsteren har bestilt roastbeef til en stille fødselsdag i aften.
jeg er til rødt, søster lidt rødt, kæresten ser kødsaft og kalder det blod...
min plan var grillen, men tænker bør brune den og smide den i ovnen ved semilave grader (er vel let sent ude), for at alle føler de får noget godt? Hvilken temperatur bør jeg ramme?
Roastbeef ej for blodig, semilang tidsstegning
Så du skal have den medium.
Jeg ville brune den på grillpanden. og her snakker vi ca 30 sek på hver side.
Smide den i ovnen med termometer og gå efter 56 grader.
Have fun!
56 grader er imo perfekt til roastbeef men nok til den røde side i dit tilfælde, vil jeg tro.
Jeg plejer at gå efter en centertemperatur på 58 - så er den fin lys rød..
Takker, snupper 57-58 og laver den i ovnen.
grillen bliver tændt alligevel, mon jeg vinder lidt "grill smag" ved at rykke den derud et par minutter til sidst? Eller ødelægger jeg bare al arbejdet..
Virker ogsaa med en roastbeef
Tak Kimmo, den krævede dog for meget opmærksomhed lige i dag,
men ser spændene ud.
spiser om 15min. Synes den føles god, har dog ikke skåret endnu.
pics?
Nope, den blev desværre ikke synderlig god, kunne spises og smager sikkert også fint i morgen på rugbrød. Men bestemt ikke noget specielt :( kan ikke lige se hvad jeg gjorde galt, håber det var kødets og ikke min fejl..
men de grillede rodfrugter og peberfløde sovsen der har simret knap så længe som stegen var perfekt :)
Othello islagkage fra hjemis smager også udemærket.
Jeg er ikke stor fan af roastbeef. Men gav den lokale slagter chancen da han anbefalede den. Sous videde den, og gav den en stegeskorpe efterfølgende. Suverænt den bedste roastbeef jeg har fået til dato, og umiddelbart stikker jeg ud på at kødkvaliteten betyder vildt meget, ikke mindste på roastbeef. Det sagt, så går det nok mange år inden jeg laver roastbeef igen, da det stadig ikke overgår kød med en ordentlig fedtmarmorering.