Hejsa PN.
Hvilken rødvin indtager i juleaften ?
Er selv på udkik efter en god Chateauneuf-du-Pape helst ikke mere end 250 kr / flasken
Hejsa PN.
Hvilken rødvin indtager i juleaften ?
Er selv på udkik efter en god Chateauneuf-du-Pape helst ikke mere end 250 kr / flasken
Gastromands vinder var en Chateauneuf til 249kr. Jeg har ikke selv smagt den dog.
klondike skrev:Hejsa PN.
Hvilken rødvin indtager i juleaften ?
Er selv på udkik efter en god Chateauneuf-du-Pape helst ikke mere end 250 kr / flasken
Tag ind i Juuls - de bør kunne flikke noget sammen til dig.
Juuls Vinhandel har i hvert fald den vin, der vandt Din Vinguides test af julevine. En amerikansk Zinfandel fra Carlisle. Den er dog dyrere end 250 kr. Kan du strække dit budget, er det en stor oplevelse!
Jeg er på noget spansk fra Bodegas Maranones, fremragende hus som bl.a. bliver skamrost af Rene Langdahl.
Men CDP er nu også fornuftigt - hvor i landet skal vinen købes?
Er i KBH området
Ser ud til jeg må forbi Juul's :-)
Sidste år stod den på en 2012 Chateauneuf-du-Pape De la gardine som vi alle syntes var super lækker. Kan desværre ikke rigtigt finde flere flasker af den.
God rødvin og fed dansk julemad er noget af et mismatch efter min mening.
Jeg har altid øl på julebordet og der er heldigvis mange gode at vælge mellem på markedet i dag.
En stærkere juleale eller en god julebock vil jeg gå efter.
Insisiterer man på rødvin, så må det have en del at sige om det er and eller flæskesteg man skal have.
Er dog ikke ferm i vin, så her må jeg melde pas på konkrete forslag.
Chateauneuf plejer jo gerne at være et nogenlunde sikkert valg.
Jeg er gået en anelse lettere i år (måske også for let - det vil vise sig) med Coudoulet de Beaucastel, der er en Chateauneuf-"lillebror".
Fås hos Sigurd Müller til 150,- eks. moms og er et ganske udmærket glas :-))
Vi servere god vin juleaften, men som nævnt i tråden er jeg enig i, at til netop fed mad, så bruger jeg ikke 200+ PR fl vin.
Til julemad er der nogle fine tilbud til ca 100 kr rundt omkring
klondike skrev:Er i KBH området
Ser ud til jeg må forbi Juul's :-)
Sidste år stod den på en 2012 Chateauneuf-du-Pape De la gardine som vi alle syntes var super lækker. Kan desværre ikke rigtigt finde flere flasker af den.
Ellers kan jeg anbefale de gode drenge fra Malbeck! Sindssyg flinke og smider altid et godt tilbud afsted!
Jeg napper Malbeck i år :-)
Aurvandil skrev:God rødvin og fed dansk julemad er noget af et mismatch efter min mening.
Jeg har altid øl på julebordet og der er heldigvis mange gode at vælge mellem på markedet i dag.
En stærkere juleale eller en god julebock vil jeg gå efter.
Insisiterer man på rødvin, så må det have en del at sige om det er and eller flæskesteg man skal have.
Er dog ikke ferm i vin, så her må jeg melde pas på konkrete forslag.
Vin er på ingen måde et problem til julemaden. Problemet er folk der insisterer på deres fadbaserede Amarååne med en alkoholprocent der slår svigermor i gulvet.
Bevares, maden kan godt trække en vin med lidt kraft, men i virkeligheden er tricket at finde en vin med den rette mængde syre, som kan tæmme rødkålen. Relativt ung CDP er fornuftigt. Grenachebaserede vine fra Spanien er fornuftigt. Fyldig, ung bourgogne kan klare det.
Men i mange tilfælde vil en sødmefuld, men stadig syrerig hvidvin (som tysk riesling fra Mosel) eller champagne være det optimale valg.
klondike skrev:Er i KBH området
Ser ud til jeg må forbi Juul's :-)
Sidste år stod den på en 2012 Chateauneuf-du-Pape De la gardine som vi alle syntes var super lækker. Kan desværre ikke rigtigt finde flere flasker af den.
Erik Sørensen har nogle ret fornuftige vine at byde ind med imo. Bare hvis du vil have flere muligheder :)