Rødvin til bryllup

#1| 0

Hej PN,


Jeg har flere gange set, at der er nogle vinkyndige personer herinde, så derfor vil jeg høre om I kan hjælpe mig.


Jeg skal finde en rødvin til vores bryllup i september. Jeg ved nærmest intet om vin, men vil gerne finde en god til omkring 100 kr. flasken, hvis det kan lade sig gøre. Jeg har læst, at en cabernet sauvignon skulle være god til oksekød.


Vores hovedret består af:


Rosastegt oksemørbrad hertil kraftig okseglace


Glaseret svinebryst fra frilandsgris


Pommes rissolées med grillet majs


Rispasta vendt i dild-vinaigrette


Bagte blomkålsflager med parmesan og jomfru i det grønne


Feldsalat med syltede stikkelbær og ribs


Ferskensalsa med lime og chili


Hjemmebagt brød


Nogen der har et godt forslag til vin?


Jeg har fundet denne, som jeg synes virker som et ok tilbud.


Vin

29-07-2015 20:22 #2| 0

Jeg ville tage fat i en lokal vinforhandler. Når du skal bruge vin i større mængder så kan du helt sikkert få et pænt tilbud.

29-07-2015 20:26 #3| 0
Razga skrev:Jeg ville tage fat i en lokal vinforhandler. Når du skal bruge vin i større mængder så kan du helt sikkert få et pænt tilbud.

Det har jeg også tænkt mig, men derfor skader det jo ikke at få et par gode forslag fra PN.

29-07-2015 20:35 #4| 0

Jeg vil bare gerne smage en portion af hver ret, det er lige efter mit hovede!

Desværre ingen vinkender, men god fornøjelse når i når det efter alt planlægningen :-)

Redigeret af grovfil d. 29-07-2015 20:35
29-07-2015 21:10 #5| 0
krabbefar skrev:Hej PN,

Jeg har flere gange set, at der er nogle vinkyndige personer herinde, så derfor vil jeg høre om I kan hjælpe mig.

Jeg skal finde en rødvin til vores bryllup i september. Jeg ved nærmest intet om vin, men vil gerne finde en god til omkring 100 kr. flasken, hvis det kan lade sig gøre. Jeg har læst, at en cabernet sauvignon skulle være god til oksekød.

Vores hovedret består af:

Rosastegt oksemørbrad hertil kraftig okseglace

Glaseret svinebryst fra frilandsgris

Pommes rissolées med grillet majs

Rispasta vendt i dild-vinaigrette

Bagte blomkålsflager med parmesan og jomfru i det grønne

Feldsalat med syltede stikkelbær og ribs

Ferskensalsa med lime og chili

Hjemmebagt brød

Nogen der har et godt forslag til vin?

Jeg har fundet denne, som jeg synes virker som et ok tilbud.

Vin

Cabernet Sauvignon er ikke et navn,men en druesort:


Lækker menu


Til ca.100 kr. pr flaske kan du godt en fin vin til jeres menu.

Hvor mange flasker skal du bruge ?

Redigeret af Emmaluc d. 29-07-2015 21:15
29-07-2015 21:22 #6| 0
Emmaluc skrev: Cabernet Sauvignon er ikke et navn,men en druesort:

Lækker menu

Til ca.100 kr. pr flaske kan du godt en fin vin til jeres menu.
Hvor mange flasker skal du bruge ?

Hvor ser du jeg skriver, at det er et navn?


Jeg skal bruge omrking 45 flasker.

29-07-2015 21:32 #7| 0
krabbefar skrev: Hvor ser du jeg skriver, at det er et navn?

Jeg skal bruge omrking 45 flasker.

Det misforstod jeg så :)

Så har du jo selv styr på det:) Med 45 flasker kan du godt forhandle en god pris .


Husk at få en aftale om,at du kan levere uåbnet flasker retur.

29-07-2015 22:51 #8| 0

prøv at skriv en pm til hahila. Han havde en god oplevelse, tror det var hos vinoble, men ikke sikker. Han har dog hænderne fulde disse dage. Men giv det et skud og se om han ser den :-)Ellers tag forbi smag først og se om de har noget du synes smager godt. God menu forresten, lyder klart over avg til hvad der plejer at blive serveret til brullypper

Redigeret af Turbofluen d. 29-07-2015 22:51
29-07-2015 23:01 #9| 0

jeg synes denne vin er god, og kan også ofte fås til en god pris.. mellem 50 og 80 kr..



La Mascota Malbec 2010


Redigeret af TCNUtodeath99 d. 29-07-2015 23:01
29-07-2015 23:25 #10| 0

14 hands fra Det nordvestlige USA er en klassevin til omkring de 100 kr.

Kan fås her:
www.vinkyperen.dk/shop/koeb-roedvin-fra-washington-state-her/2010-14-hands-hot-to-trot/

Som også plejer at ville handle lidt ved storkøb.

God jagt!
Og tillykke i øvrigt 😊

30-07-2015 00:27 #11| 0

100 kr er et fint budget!


Jeg vil anbefale du tager ned til en vinhandler der tilbyder du kan smage lidt forskelligt. Der er mange at vælge i mellem og det handler om at finde noget som i begge synes om.

30-07-2015 00:43 #12| 0

Fra Odense?

Jeg ville holde igen med både Carbanet Sauvignon og Malbec. Det er svært at generalisere men jeg tror oftere at du rammer en allround vin med andre druesorter. Hvis du er fra Odense, så kig ned i den Portugisiske vinhandel på Allegade. De portugisiske vine er ofte meget allround med value for money. Medbring menuen og køb en flaske med hjem af deres forslag.

30-07-2015 00:55 #13| 0

Prøv med denne evt www.portugisiskvinkaelder.dk/product.asp?product=296

30-07-2015 07:39 #14| 1

Smut i din lokale HJ Hansen (vinspecialisten) og smag denne super Italiener fra Umbrien:

http://www.hjhansen-vin.dk/2010-sassogrande-rosso-3/4-ltr-docg-sagrantino/


Smager vanvittigt godt og vil imo gå godt til Jeres menu. Samtidig er der super god value-for-money at hente i Umbrien kontra de mere kendte steder.


God fornøjelse! =)


E: Her får 08'eren nogle pæne ord med på vejen: http://www.winelab.dk/vinanmeldelser/sassogrande_rosso_montefalco_sagrantino_2008.html

Lidt mere her: finansbureauet.dk/saftig-sagrantino.99731.html

Redigeret af MichaelFabiano d. 30-07-2015 07:41
30-07-2015 08:47 #15| 0

Personligt kan jeg godt lide en god Shiraz eller Malbec til oksekød. Men det er måske for kraftigt for tante Olga... Til en stor fest synes jeg det er ok at vælge en let drikkelig flaske. Den her tror jeg alle kan lide:

http://www.andrupvin.dk/il-sapiente-rubicone-2013.html

Forstå mig ret, det er altså en kanon lækker vin, som vil smage både tante Olga og eventuelle vinkendere til festen.

30-07-2015 09:29 #16| 1

Jeg ville som udgangspunkt også styre udenom en Cabernet Sauvignon, hvis jeg skulle ramme en lidt bredere smag i et større selskab. Nu er denne dog fra Napa Valley, hvorfor druerne alt andet lige opnår en betydeligt større modningsgrad end i f.eks. Frankrig, og da den samtidig er fra 2010, burde tanninerne efterhånden være blødet lidt ud. Jeg tror dog stadig, at den måske er en tand for kraftig/tanninrig til den helt brede smag.


På den ene side vil du selvfølgelig gerne have noget kraftigt, der kan matche oksekødet (hvilket kunne tale for f.eks. oversøisk Malbec, der i varmere egne i højere grad bliver fyldig end kraftig), men på den anden side har det meste af tilbehøret umiddelbart en del syre (vinaigrette, stikkelsbær, rebs og lime), hvorfor en fyldig blød vin måske godt kunne fremstå lidt dvask. Derfor må vinen gerne have en vis portion syre for at skabe balance (nok ikke alt for meget, hvis man igen skal ramme den brede danske smag, der umiddelbart er til fyldige og lidt søde rødvine), hvis ikke det kun er et relativt begrænset syreindspark.

Hvad der så lige præcis rammer, skal jeg ikke kunne sige. Det kunne måske godt være noget australsk Shiraz eller italiensk Sangiovese (kan variere meget i både kvalitet og smagsudtryk). Men da de forskellige druesorter kan variere meget i smagsindtryk alt efter producent (selv indenfor et meget begrænset geografisk område), så kan jeg som flere andre i tråden kun opfordre til, at du tager forbi en lokal vinhandler med menuen. Her kan du så prøve at smage på et par forskellige vine, som han/hun foreslår. Skulle du have tid/lyst kan du jo tage en flaske med hjem, af den vin du nu finder frem til, og så teste sammen med noget mad, der repræsenterer noget fra menuen, så du lige kan se, hvordan det spiller sammen.

30-07-2015 10:01 #17| 0

+1 til sagrantino di montefalco. Superlækkert. Har hørt flere mene, at det måske er det bedste vin i Italien. En rosso lillebror er sikkert også virkelig klasse. Kan måske også være lidt sjovt at have en bryllupsrødvin, der ikke er midt i mainstream.
Forstår ikke, hvorfor folk siger CS ikke er en drue, der rammer bredt.
Dit forslag med CS fra Napa V lyder i øvrigt ret fornuftigt, godt ... og safe. Men ellers må man jo snakke med sin pusher.

30-07-2015 10:55 #18| 0

Enig - min umiddelbare mening er også, at CS er allemands drue.

30-07-2015 12:41 #19| 0

Min svigerfar er vinimporter samt kok. Skriv pm for hans nr. Han kan helt sikkert finde den rigtige vin til jeres bryllup.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar