Hej alle mad"nørder " på Pokernet.
Jeg har, via en god kollega, anskaffet mig en lækker røget krondyrkølle som jeg glæder mig til at servere en dag.
Men hvad skal der serveres til den?
Min kollega serverer det "bare" med lækkert brød og noget lyserød cremefraiche dressing.
Men hvis foreslår I?
Røget krondyr kølle.. Tilbehør?
Royal og salater med en vinaigrette på tyttebær og trøffelolie.
Hvad vejer sådan en fætter?
Røræg er altid godt til dyrekølle.
Det ville næsten være synd at putte creme fraiche på sådan noget godt kød.
Den vejer 1700gr. Og er udbenet inden røgning.
Min kollega serverer det normalt med hjemmebagt brød, salat og en dressing med cremefraiche og tyttebær.. Der er til at dyppe brødet i :-)
Hvis det er som hovedret skal der vel mere end salat og tyttebær til
Vi spiser det altid som forret og der bliver det "bare" serveret med noget godt rugbrød, evt et salatblad og så ellers æggestand.
Hvis den vejer 1700 gr. så er det enten ikke korndyr eller en udskæring fra krondyrkøllen. Med det er sådan set også lige meget. Det er lækkert any ways.
Nu gik rådene her i tråden lidt op i æggestand og tyttebær, så jeg syntes lige jeg vil smide et par andre alternativer selvom mit forslag i #2 altid vil være mit førstevalg.
Flødestuvet spinat. En rigtig klassiker der går godt til næsten alt der er koldtrøget
Estragon-mayonnaise og syltede skalotter. En kombination hvor fedmen fra mayonnaisen spiller fint sammen med røgen fra køllen og syren fra løgene. De syltede løg laver du ved at give løgringe/både af skalotter et opkog i en syltelage af 1 del eddike og 1 del sukker, og lader dem trække i lagen til dagen efter. Du kan evt. tilsætte et par stjerneanis for at binde smagen yderligere sammen med estragonen. Mayonnaisen skal selvsagt være hjemmelavet, og vær endeligt ikke næring med dijonsennepen
Så vidt jeg ved skyder min kollega kun krondyr, men jeg er ikke 100% sikker.
Køllen er dog udbenet, så det er 1700gr reelt kød.
Æggestand bliver det i hvert fald ikke - og syltede løg når jeg ikke at lave.
Det bliver nok bare en salat, godt brød, tyttebær og et en bagt kartoffel... Mest fordi jeg elsker bagte kartofler og mener de kan passe til alt :-)
Bagt kartoffel? Gaaaaaab :)
Jeg kunne sø forstå hvis du havde bagt nogle kartofler, skrabet indmaden ud af skralden og lavet en lækker fast mos ... Kølet den ned, skåret den i skiver og stegt den sprød på panden sammen med noget hvidløg og rosmarin .. Men sådan er der jo så meget.
Jeg syntes lidt der mangler en klassisk waldorfsalat her. Det ville være perfekt.
Måske en æble/rødløgskompot