Rookie skal i køkkenet....

#1| 0

Hey Pn...

Need some advice....

Jeg får imorgen besøg af en pige som betyder rigtig meget for mig, og jeg skal selvfølgelig servere noget lækkert mad for hende. Problemet er at jeg ikke er nogen ørn i køkkenet:-(

Er der en venlig PNér som kan give lidt tips omkring en evt. menu der er nem, men som scorer POINT:-D

PFT..

Jeffer

13-01-2011 09:26 #2| 0

Lav hvad du normalt ville lave til dig selv.

Hvorfor prøve at være noget du ikke er til dagligdag?

13-01-2011 09:28 #3| 0
gastromand.dk/opskrift-nemspaghetti-carbonara/

nemt og gør et fint indtryk.
Desuden får du lov til at drikke vin med hende ;o)
13-01-2011 09:30 #4| 0

Du skal ihvertfald passe på dine fingre!

bit.ly/eA1xWZ

13-01-2011 09:45 #5| 0

Den her laver jeg jævnligt. Nem, relativ sund, og smager fantastisk hvis man sørger for at bruge gode rejer og friske urter :)

www.opskrifter.dk/Opskrift_1114.100.0.html?g_load_recipie=1&page=74

(dog skal der nogen flere rejer i, end hvad opskriften siger! Jeg plejer at bruge lige så mange rejer til 2 som der står til 4 ;))

Ellers som Guldmageren. Det er fint nok at imponere, men lad nu være med at fx købe/lave sushi bare fordi det skal være fancy, hvis du aldrig spiser det selv.

13-01-2011 09:48 #6| 0

Plejer at server knippelsuppe i sådan en situation

13-01-2011 11:40 #7| 0

Carbonara er nok i den tunge ende, prøv evt. at kigge Gordon Ramsay's videoer igennem på Youtube, hans opskrifter er gode, og han er superdygtig til at forklare sig. Prøv f.eks. den her til daten:

www.youtube.com/watch?v=BfCU-1MMqnQ

Tørrede morkler er svære at få fat i, men du kan sagtens bruge tørrede kantareller eller Karl Johan i stedet. Desuden kan du pochere kyllingen og lave saucen i forvejen, så du bare skal brune kyllingebrysterne af i sidste øjeblik. Husk at vente med at komme den bredbladede persille i saucen til lige før servering. Servér evt. med små kartofler, som du skyller, forkoger i saltet vand i 10-15 min. og ovnsteger i bradepande med timian, hvidløg og olivenolie. En grøn salat ville måske også være på sin plads, når nu det er til en pige, men for guds skyld ikke Iceberg.

God fornøjelse :)

Kasper

13-01-2011 12:20 #8| 0

@Kadang
I lol'ed :D

@OP
Husk for guds skyld at læse opskriften igennem først. Det er så flabet når man står og er igang og der så står noget a la "snit de skrællede kartofler blablabla", når man endnu ikke har skrællet kartoflerne, for det fucking stod ikke i ingrediens-listen at de skal skrælles først.

Kan self. være andet end kartofler, men det ændrer ikke på at det er en fucked up måde at skrive en opskrift på.

13-01-2011 12:53 #9| 0

Hvis pigen holder af dig som du holder af hende, så betyder det absolut ingenting, hvad du serverer... bare I spiser det sammen.

Hvis du vil have forslag og opskrifter til noget 'lidt finere, men stadig hverdagsagtigt mad, som imponerer og er nemt at lave', så kan jeg sende dig nogle forslag\opskrifter på en old school men lækker 2-3 retters menu, som du selv kan tilberede med selv begrænsede køkkenskills, -plads og -redskaber!

13-01-2011 13:59 #10| 0

Jeg stod engang i samme situation, med min nuværende kæreste.. Havde dog snakket en del med hende inden, og vidste at hun godt kunne li' sushi, så det var selvfølgelig et must. Men menuen var som følger:

Forret:
Sushi (bare en 10-12 stykker) med en god mousserende vin til, gerne Asti (skal også bruges til desserten)

Hovedret:
2 gode slagterbøffer, stegt i hvidløg, olivenolie, krydret med salt og peber
Nye kartofler med skræl lavet i ovn sammen med olivenolie (gør dem sprøde), havsalt og rosmarin (de er nok svære at opdrive i ordentlig stand, årstiden taget i betragtning. Alternativt kan du tage almindelige kartofler, skære dem i både, komme dem i en pose sammen med olivenolie og krydderier efter eget ønske, ryste det godt sammen, på en bageplade, og 20-25 minutter i ovnen ved 200 grader)
Og slutteligt en let sommersalat. Drikkervarer: Budweiser eller en anden let og frisk øl

Dessert:
Chokoladefondue med friske frugter, hjemmelavet is og Asti :)

Så skulle den være bagged and tagged!

Ellers ville jeg gå med carbonara, det er også en vinder :)

13-01-2011 14:18 #11| 0

En lækker kylling går rent ind.

Piger er generelt ikke de store meateaters

13-01-2011 14:38 #12| 0

Tag noget persille og fin hak det, blandt det med rasp og parmesan ost... Dyp derefter nogle kyllingebryster i dette og steg dem på panden. Serveres med frisk pasta og champignon kogt i en lille smule fløde. Nemt og i forhold til en gang spaghette carbonade føler hun sig ikke helt oppustet bagefter=større chance for et knald:)

13-01-2011 14:39 #13| 0

Lasagne med salat og hjemmebagt brød/flute?

13-01-2011 14:44 #14| 0

med dyppe mener jeg obv. panere, ordet forsvandt bare lige fra min hjerne da jeg skrev det:)

13-01-2011 14:44 #15| 0

Hvis du laver carbonara, så brug groft pasta, og kog eventuelt pastaen sammen med 8-10 brocolli blomster, de sidste 3-5 minutter inden pastaen er færdigt - det gør carbonaraen lidt lettere :)

13-01-2011 14:52 #16| 0

Spaghetti carbonara tror jeg vil være no go.
Alle de kvinder jeg kender synes, at lige præcis dén ret er for klam..

Kulhydrater (pasta) vendt i en sauce af animalsk fedt og protein (fløde) fyldt med oversaltet og oftest røget animalsk fedt og protein (skinke\bacon) og i visse tilfælde legereret med ekstra kolesterol og animalsk protein (æg)...kun evt. Løg kan trække næringsværdien i positiv retning..


Jeg ville foreslå:
Sommersuppe (Vegetarisk, men med lidt fløde) + groft brød
Ovnbagt Pestofyldt og baconviklet kyllingbryst med pastasalat, mix salat og brød
Lun chokoladekage m. Hindbæriscreme

Eller

Avocado m. Rejer, asparges osv.
Ovnbagt, baconviklet svinemørbrad m. Bagt kartoffel, krydderurtedip og tøsesalat (ruccola, cherrytomater, pinjekerner osv..)
Chokoladefondue


Eller

Hvidvinsdampet laks m. Lidt salat, citron, dressing, asparges, brød osv
Skinke,tomat eller porre,broccoli tærte m. Salat og brød
pandekager m. Is og hindbærcoulis


Alt sammen noget, som er nemt at lave, ser appetitligt ud, rimeligt sundt med alle de grøntsager, kræver ikke så meget plads, grej, erfaring eller skills... det 'falder ikke så tungt i maven' og så er der stadig både kød, bacon og fløde til at tilfredsstille mandens smagsløg med...

13-01-2011 14:54 #17| 0

@Kasperis

jeg er skuffet - Carbonara i den tunge ende? ;)

Så knalder man da bare en salad Caprese til: www.italienskmad.com/?p=359

Jeg er i øvrigt ikke fan af fuldkornspasta, hvor end jeg gerne ville...

13-01-2011 14:58 #18| 0

Synes da du skal tage imod tuz tilbud mht opskrifter. Kommer da i det mindste med nogle brugbare forslag. Ihvertfald som jeg tidligere har læst.

13-01-2011 15:00 #19| 0

@Diedamm
Fuldkornspasta er toppen. Det kradser kun lidt.

@OP
Keep it simple. Du må for guds skyld ikke kaste dig ud i noget som du tror du godt kan, men som du ender med at fucke op. Det er ikke fedt at blive sendt ned efter cheeseburgers på McDonalds på en date.

13-01-2011 15:05 #20| 0

Lavede den her forleden, kan varmt anbefales. Dog er navnet ikke specielt appetitvækkende og nok heller ikke særlig franskklingende.

opskrifter.positivt.dk/opskrifterne/36.php

13-01-2011 15:07 #21| 0

Hvis hun er en keeper laver du stegt flaesk med persille og saa spiller i heads up om hvem der tager opvasken!

13-01-2011 15:19 #22| 0

@Diedamm

Er pointen ikke, at de skal 'make sweet love' bagefter? :) Pasta er da en mulighed, så skal det være noget lidt mere pigevenligt. Det kunne være sådan en svend:

www.foodfanatic.dk/spaghetti-med-svinem%c3%b8rbrad-i-cremet-hvidvinsauce

Serveret med en flaske god hvidvin til og masser af friskhakket, bredbladet perslle, behøver man sådan set ikke andet, det skulle da lige være chokoladefonduen (+ det løse) til dessert ;)

En bøf er mere en mandeting + det er pissesvært for en rookie at stege en bøf ordentligt. Fuldkornspasta skal man holde sig fra på dates, piger kan godt lide sunde ting i hverdagen, men skal der være fest, så lad der være fest. Spiser i øvrigt selv fuldkornspasta (prøv f.eks. Saltå Kværns fuldkornspasta, det er det bedste, jeg har smagt) men kun i hverdagen.

13-01-2011 15:20 #23| 0

Et godt råd: Sats 100% på en god hovedret. Det er meget bedre at lave en god hovedret, der smager suverænt, fremfor at skulle præstere tre-retters menu og det så hele bliver halvgodt pga. tidsmangel og stress. For når man ikke er nogen haj i et køkken er problemet ikke at følge en opskrift, det er at vurdere hvor meget tid man skal sætte af og hvor længe/hvordan de enkelte ting skal tilberedes.

Derudover skal det også være noget du virkelig selv føler for at spise/lave. Hvis du nu ikke synes laks er noget hit, så får du aldrig noget godt ud af at servere det. Det er ligesom lidt utroværdigt, hvilket som regel også smitter af på madoplevelsen.

Jeg synes selv ideen med lasagnen er god, da det er meget få mennesker der ikke sætter pris på en god lasagne. En lasagne er ligesom mange af de bedste retter i det italienske køkken oplagt simre mad, hvilket gør at 5 minutter fra eller til ikke har den store betydning for rettens smag. Her tænker jeg naturligvis på kødsovsen, men at sætte den ind i en halv time i ovnen er næppe det der giver de store problemer.

Så det ville jeg gøre. Og som Razga også skrev, så tilføj en frisk salat og noget godt brød til og du har en vinder.

Må jeg i øvrigt anbefale denne lasagne: carstensopskrifter.blogspot.com/2008/03/lasagne.html

Meget lækker lasagne, der er ret enkel at lave, hvis du bare følger opskriften nøje. Et andet godt råd er at snitte/hakke/whatever alt inden du sætter gang i komfuret.

GL med det.

13-01-2011 15:25 #24| 0

Lav noget der er til at spise på en civiliseret måde, kunne være tapas fx.

Undgå at lave 3 retter. Det kan du ikke overskue hvis du ikke har specielt store skils, så lav hellere en dejlig hovedret.

Drop store portioner, dem kan du køre ned når hun ikke er der.

Dessert er nice.

Hun vil nok hellere drikke hvidvin fremfor rødvin, så lav mad der passer hertil, kunne være laks fx.

13-01-2011 15:33 #25| 0

@Alonso

Lavede præcis den lasagne så sent som i forgårs da jeg ledte efter en lasagne som indeholder rødvin. Undlog dog blegsellerien. Den er ekstremt god og bliver dejlig cremet.

Og så må man ikke undervurdere værdien i lasagne-rester dagen efter.

13-01-2011 16:31 #26| 0

Ej hvor sjovt... det er præcis sådan jeg laver lasagne (dog uden bouillon.. det er ikke nødvendigt, hvis man bruger noget godt kød.. og rødvinen afhænger af, om Mikkmakk har tømt flasken eller ej) og jeg har aldrig brugt en opskrift til dét.. bare tilberedt det som jeg havde lyst til.

Men... man kan da ikke tilberede tomatsauce eller nogle former for kødsauce uden blegselleri? De to ting + løg og hvidløg er essentielt for en god sugo!

14-01-2011 10:17 #27| 0

@alle..

Tusind tak for de mange forslag:-)

Havent made my mind up, men nu er der sku noget at arbejde med!

GL ved det grønne filt..

15-01-2011 13:28 #28| 0

Update?

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar