...og det bilver sjovere og sjovere at anmelde danmarks Juleøl anno 2009: abemad.blogspot.com/2009/11/lsmagning-anmeldelse-julel-julebryg.html
Så er vi halvvejs!
hmmm.. I blindsmager ikke ? Gør det ikke smagningen ubrugelig ?
Bortset fra det kan jeg godt li din blog og som følge af den .. og at følge et par links - så skal jeg prøve at lave bøffer "sous vide" en af de nærmeste dage.
I har i øvrigt ikke den bedste danske julebryg : Julemumme med. Men i har den dårligste - ikke bare juleøl - men dårligste ØL jeg har smagt længe med : Randers Julebryg.... pyh for pfyffer ... måtte smide halvdelen ud!
Nice blog!
Specielt din pulled pork! Det er jo så sindsygt lækkert!
Har i tænkt på at smække en opskrift med lasagne lavet fra bunden? Altså hjemmelavet plader, bechamel sauce osv? Laver selv en ond hj.lavet lasagne, men er altid åben for inspiration.
I mangler også St. feuilliens julebryg,
@ Zaphod - Så har du vist aldrig smagt Arrogant Bastard Ale!
Ingen mumme??? tilt.
Tak for kommentarerne! Da vi skulle igennem 15 øl, blev prisen det afgørende for valget af "klasse", derfor ingen Mumme og ingen St. feuilliens (som iøvrigt også er min favorit - også efter lørdag).
@Zaphood
Helt enig i at Randersøllen var direkte elendig!
@fijiviking
Jeg lover dig det VAR godt! Du kan glæde dig til opskriften på Heston Blumenthals 24-timers bøffer - i sandhed den perfekte bøf!
Ønsket om lasagne fra bunden er noteret - vi kunne jo evt. lave en afprøvning af din opskrift? :)
PS. De sidste billeder bliver smidt op senere.
Har aldrig hørt om Heston Blumenthals 24 timers bøf. Men efter en googling glæder jeg mig til at læse/se jeres resultat, samt prøve den selv :)
Mht. lasagne kan i da sagtens få min :) Jeg syntes selv den er blevet ganske god :)
Opskriften er som følger:
- 1 kg. magert oksekød
- 4 hakkede løg
- Hvidløg 4 - 8 fed. Alt efter hvad man er i humør til :)
- 8 gulerødder, revne
- 4 revne pastinakker
- 4 revne selleri
- 2 stor dåser tomatpuré
- 4 dåser økologisk flåede tomater
- 2 dl rødvin
- 8 dl vand
- Self. salt, peber, oregano - på gefulen (mulig staveplade :) )
Fremgangsmåden for kødsaucen er simpel. Brun kødet i noget oliven olie, tilsæt løgene og steg lidt af. Kom derefter alle ingredienserne i, hvorefter det skal stå og simre i 4-6 timer, jo længere jo bedre :) Undervejs checker man regelmæssigt til saucen, og supplere med rødvin, vand, flåedetomater, salt, peber osv. Alt efter hvordan man syntes det smager eller hvordan konsistensen er.
Lasagne plader
Her bruger jeg opskriften fra nedenstående link.
www.lasagne-eksperten.dk/lav-dine-egne-lasagneplader-af-hjemmelavet-frisk-pasta-22.htm
De blev sindssyg gode! Jeg købte noget italiensk pasta mel i en special forretning. Hvis i har mulighed for det ville det være godt at bruge en maskine til at rulle pladerne flade, det kan godt være lidt svært med en kagerulle :)
Kig evt. dette link: politiken.dk/tjek/dagligliv/forbrugguider/guidermad/article539849.ece
Bechamel/mornay saucen:
Her bruger jeg også nedenstående link fra lasagneekspertens hjemmeside. Forskellen på bechamel og mornay, er at i mornaysaucen er der ost i:
www.lasagne-eksperten.dk/lav-din-egen-bechamelsauce-46.htm
Jeg kan godt lide at saucen smager af ost, så derfor putter jeg ca. 300 g. revet mozzarella ost i så det bliver til en mornay sauce.
Når kødsaucen er færdig med at koge, så kender man jo 'the drill'. Altså først kødsauce så mornay... osv. Jeg putter fadet/ene i ovnen, som er forvarmet til 200 grader, i ca. 30 min. Herefter tager jeg dem ud, smider lidt revet mozzarella på toppen, og putter dem så ind i en 10 minutters tid igen. Bare pas på at osten ikke bliver brændt af, det er sku anti-klimaks efter så lang tids kokkereren ;)
Ved siden af plejer jeg at servere en helt rolig dansksalat, med iceberg, tomat, agurk vendt i lidt olivenolie og hvidvinseddike. Simpelt så det ikke tager fokus fra lasagnen :)
Hvis man er helt i overskudshumør, så kan man evt. smække et rustiks italiensk landbrød sammen, og servere det til :)
Det ser sgu godt ud!
Jeg har forfattet et lille indlæg med link til billeder af 24-timers bøfferne her: www.pokernet.dk/forum/show.asp?tid=202530