Skal flytte hjemmefra - nye køkkenknive

#1| 0

Hej PN'er

Står og skal flytte hjemmefra og skal have købt nogle ordenlige knive for første gang. Så hvad vil I anbefale? Jeg har et budget der hedder 4.000 kr. max!



PS. Har søgt, men kunne ikke rigtig finde noget nyere på PN.

17-09-2012 17:55 #2| 0

Kan klart anbefale Kasumi knive - ægte japansk håndlavet, og de er bare KANON!
www.kasumi.dk - kan sikkert gøres billigere hvis man finder nogle udenlandske sider, skal ikke kunne sige det.

17-09-2012 18:03 #3| 0

En ordentlig kniv er klart at foretrække, og for mig var steppet fra random Føtex kniv til zwilling fransk kokkekniv kæmpe! Efter at være flyttet sammen med kæresten har jeg fundet ud af, at jeg bedre kan lide en kniv med en bladlængde på ca 15 cm. Da hendes knive også er random Føtex knive har jeg ledt flere steder efter en lækker kniv, som ligger godt i hånden.

Jeg er kommet frem til, at kniven af Shun premiere 1727 nok skal være min næste kniv. Jeg prøvede den i torvehallerne hos www.knifeforlife.dk

Jeg synes du skal prøve at shoppe lidt rundt og holde nogle forskellige knive i hånden. Og så skal du gøre dig nogle tanker om, hvilken slags kniv(e) du har brug for. Jeg regner med, at ovennævnte kniv kan bruges til det meste.

17-09-2012 18:05 #4| 0

Der er nogle ældre tråde her:
www.pokernet.dk/forum/gode-kokkeknive.html
www.pokernet.dk/forum/knivserie-pletter-paa-staalet.html
www.pokernet.dk/forum/koekkenknive.html
www.pokernet.dk/forum/hvilke-koekkenknive.html

edit: jeg er i øvrigt glad for mine knive fra Tojiro.

Redigeret af Don_T d. 17-09-2012 18:06
17-09-2012 18:11 #6| 0
Liger skrev:
En ordentlig kniv er klart at foretrække, og for mig var steppet fra random Føtex kniv til zwilling fransk kokkekniv kæmpe! Efter at være flyttet sammen med kæresten har jeg fundet ud af, at jeg bedre kan lide en kniv med en bladlængde på ca 15 cm. Da hendes knive også er random Føtex knive har jeg ledt flere steder efter en lækker kniv, som ligger godt i hånden.

Jeg er kommet frem til, at kniven af Shun premiere 1727 nok skal være min næste kniv. Jeg prøvede den i torvehallerne hos www.knifeforlife.dk

Jeg synes du skal prøve at shoppe lidt rundt og holde nogle forskellige knive i hånden. Og så skal du gøre dig nogle tanker om, hvilken slags kniv(e) du har brug for. Jeg regner med, at ovennævnte kniv kan bruges til det meste.


lidt sjovere priser her

www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=kai+shun+1727&_sacat=20625&_odkw=kai+shun&_osacat=20625
17-09-2012 18:19 #7| 0

Korrekt. Omtalte kniv kunne købes for 1600 med 20% rabat pga strøgets fødselsdag for et par uger siden. Det må en forsag at få 20% senere også, hvis talegaverne er i orden :-)

17-09-2012 18:38 #8| 0

Købte en Zwilling-blok med 4 knive og en saks for ca. 2k for et år siden. Er utrolig glad for dem og kan kun anbefale dem...

17-09-2012 19:25 #9| 0

Om den går for at være god ved jeg ikke.
Men fik denne i julegave fra arb. For en del år siden, bedste kniv jeg har haft mellem hænderne.


På modsatte side står der "mac superior" tror det er mærket.
Fulgte en masse med om vedligehold og speciel vinkel på æggen.
Jeg har bare brugt strygestål, og den er dælme skarp!
Kan klart anbefales.

Edit, fandt en lignende i simons link herunder, ser da ud til det er en udemærket kniv :)

Redigeret af grovfil d. 17-09-2012 19:35
17-09-2012 19:29 #10| 0

Når man skal flytte hjemmefra plejer knivkøbet ikke, at være det vigtigste.

Men når du nu spørger så vil jeg give et kort råd... knive er som så meget andet, du får hvad du betaler for, men du kan lave bedre handler nogen steder frem for andre.

Jeg vil anbefale dig at tjekke www.hwl.dk ud - jeg har købt mine kokkeknive igennem dem, og anbefaler alle mine kunder det, og er vel nok branchens bedste partner på området.

gå på opdagelse i deres udvalg.....

17-09-2012 19:56 #11| 17

Hvem fanden har et budget på 4000 kroner til køkkenknive, når man flytter hjemmefra?

Undskyld, at jeg ikke kan bidrage til noget som helst positivt, men jeg undrer mig bare gevaldigt. :)

17-09-2012 20:17 #12| 0
Moderator

Mac knive er absolut fine...


Køb hellere få gode knive, end et helt sortiment. Med få undtagelser, bruger jeg kun to knive. En kokkekniv og en ved-ikke-hvad-den-hedder-men-et-sted-mellem-kokkekniv-og-urtekniv ;) - en enkelt undtagelse er min filetkniv. Den kan jeg ikke undvære, når jeg udbener fisk.

17-09-2012 20:27 #13| 0

Zwilling is the shit! Der er en grund til, at det er kokkes foretrukne knive mange steder. Fandt mit sæt på bud i Imerco til 2k.

17-09-2012 20:32 #14| 0

Som Nanoq skriver, en kokkekniv og en lille (dog ikke for lille) så er du rimeligt dækket ind.
Resten behøver imo ikke være så fint, de kommer til at blive brugt til lidt af hvert ;)

Forresten, husk for guds skyld en god kartoffelskræller, ikke noget værre end at have skidt på den post! Du kommer til at bruge den mere end du regner med.

edit, Måske zwilling er nuts, men sku ikke de billige! Fik en fyldt knivblok i julegave for to år siden.
Kun den lille savtakkede og strygestålet er tilbage, resten fik hakker, bukkede spidser osv.
Pris ER vist lig kvalitet på dette område.

Redigeret af grovfil d. 17-09-2012 20:37
17-09-2012 20:59 #15| 0

1) Ved du hvordan du bruger et strygestål korrekt? Ellers lad være med at bruge mere end 200 kr på en kniv.

2) hvor meget og hvilken type mad laver du til hverdag?

3) hvilken type kniv er du vant til at arbejde med? Her tænker jeg dels let/tung og dels stor/lille

De fleste vil være godt dækket ind med en kokkekniv (eller santuko hvis du er til mindre knive), en universalkniv, en god brødkniv og et strygestål. Hvis du svarer på spørgsmål 1-3 vil jeg gerne komme med en anbefaling.

Ellers tag ind et sted der har styr på det og spørg til råds. Henry som har knives for life i torvehallerne er superskarp til japanske type knive, hw larsen er et rigtig fint all round sted med god rådgivning.

17-09-2012 21:00 #16| 0

Ps. En universalkniv er det nanoq taler om, størrelsesmæssigt midt i mellem en urtekniv og kokkekniv.

17-09-2012 21:18 #17| 0

Henrik,,
Med al respekt, jeg er "selvlært" i strygestål. Kører mod æggen skiftevis på hver side i en spids vinkel.
Kniven blver imo fint skarp, men kan da sikkert være bedre.. gir du nogle tip? :-)

17-09-2012 21:19 #18| 0

Vi vil have en video!

17-09-2012 21:21 #19| 0

Nemlig ja!!

17-09-2012 23:12 #20| 0
17-09-2012 23:17 #21| 0

On a more serious note

Vinklen skal være ca 15 grader mellem knivblad og strygestål (lidt mindre for japanske knive, lidt mere for europæiske knive). Lige mange strøg på hver side (som regel bare 3-5 stykker) og gør det hver gang du skal til at bruge kniven.

Hvis din kniv kun har vinkel på den ene side (som fx den der er billeder af i tråden) ville jeg bruge tre strøg på siden med vinkel hver gang jeg brugte et strøg på den anden side.

Gør det konsekvent enten udad fra kroppen eller indad mod kroppen, så du ikke "kryds-ridser" klingen.

Hold ordentligt på strygestålet, med tommelfingeren bag "stopklodsen" i toppen af håndtaget og alle fingre bag det punkt hvor strygestålet begynder.

Hvert strøg skal foretages i én jævn bevægelse, hvor hele skæret køres mod strygestålet fra bund til top.

Ellers kan jeg anbefale at tage ned i torvehallerne og snakke med Henry som har knives for life, han er ret skarp (bada bing, ægte far-humor!)

17-09-2012 23:24 #22| 3

Du er lige flyttet hjemmefra og har et budget på 4K på knive!?

17-09-2012 23:30 #23| 0

Takker Henrik!

17-09-2012 23:50 #24| 1

On topic, hvis jeg skulle ud og investere i helt nye knive fra bunden ville jeg købe følgende:

Santoku
hocho.dk/kokkekniv/moritake-japanske-kokkeknive/santoku-Japansk-kokkekniv/

Universalkniv
www.hwl.dk/products-mac-pro-%2811macpro%29/pyntekniv-%28874150%29.aspx

Brødkniv
www.hwl.dk/products-f-dick-premier-plus-%2811dickppl%29/dick-premier-plus-broedkniv-%28103921%29.aspx

Filetkniv
www.hwl.dk/products-f-dick-premier-nature-%2811dickpna%29/dick-premier-nature-filetkniv-%28145418h%29.aspx

Knivmagnet
hocho.dk/tilbehoer/adlon3-knivmagneter/knivmagnet-paduk/

Udskift santoku'en med en std kokkekniv (fra fx F Dick eller kokkekniven i Endeavour-serien, som jeg selv ret godt kan lide) hvis du er mere til en substantiel kniv med noget tyngde.

Dette holder sig også ca til 4k i budget, og så er du seriøst fucking godt kørende.

18-09-2012 00:39 #25| 0
CykelNille skrev:
Du er lige flyttet hjemmefra og har et budget på 4K på knive!?


Synes også det lyder vildt, har en brødkniv, det er alt :D
18-09-2012 00:55 #26| 0
henrikthing skrev:
1) Ved du hvordan du bruger et strygestål korrekt? Ellers lad være med at bruge mere end 200 kr på en kniv.



Nogle anbefalinger i den prisklasse? Ved godt man sikkert ikke får det vilde, men må alligevel være en del forskel på kvaliteten.. Tænker bare på en std. kraftig kokkekniv.
Redigeret af birdshake d. 18-09-2012 00:55
18-09-2012 01:04 #27| 0
birdshake skrev:
henrikthing skrev:
1) Ved du hvordan du bruger et strygestål korrekt? Ellers lad være med at bruge mere end 200 kr på en kniv.



Nogle anbefalinger i den prisklasse? Ved godt man sikkert ikke får det vilde, men må alligevel være en del forskel på kvaliteten.. Tænker bare på en std. kraftig kokkekniv.


Tre hurtige

www.hwl.dk/products-icel-technik-%2811iceltec%29/kokkekniv-%28271861025%29.aspx

www.hwl.dk/products-victorinox-fibroxskaefter-%2811victfib%29/kokkekniv-%28200322%29.aspx

www.hwl.dk/products-victorinox-traeskaefter-%2811victtra%29/kokkekniv-%28200022%29.aspx

Har selv prøvet at arbejde med den midterste og den er helt ok, men personligt ville jeg nok vælge den med træskæftet.
18-09-2012 01:26 #28| 0

Tojiro er absolut fine og med en bedre pris end Mac (som dog ogsaa er fremragende).

Invester i to gode slibesten og drop strygestaalet, hvis du koeber japanske knive.

Jeg har selv en lidt maerkvaerdig blanding af Global, Tojiro, Shun, Mac, Wusthof Ikon og Kasumi, men ville intet problem have med at anbefale Tojiro. Koeb en god kokkekniv og en god utilitykniv, det er IMO det vigtigste.

18-09-2012 08:07 #29| 0

Birdsshake, du kan finde flere knive af samme mærke som den midterste af henrik's anbefalinger på samme side under "udgåede varer".
Måske yderligere en sjat kan spares :-)

18-09-2012 08:29 #30| 0

takker, lidt træt af kun at have brødkniv, urtekniv og steak knives ;)

18-09-2012 10:48 #31| 0

Tojiro eller Mac er rigtigt fine, afgørende er det dog at du ikke køber Global - Ikke fordi at de er decideret dårlige knive, men fordi man af en eller anden årsag skærer sig på dem - Tror det er noget med skæftet.

Du skal bruge:
Kokkekniv
urtekniv
filetkniv
udbener
brødkniv - behøver ikke være tojiro eller Mac, Victorinox er fint
strygestål

(slagterkniv)

HW Larsen er stedet

18-09-2012 17:13 #32| 0

Jeg har 2 knive jeg er glade for. En 19cm kokkekniv fra Victorinox og en urtekniv fra Zwilling.

18-09-2012 20:27 #33| 0

Hold da op, havde slet ikke regnet med så meget respons. TAK!!
Jeg får lige kigget på det når jeg kommer og så skal jeg nok svare på hvert enkelt spørgsmål :-)


Til jer der undrer jer over mit budget:
4.000 er absolut max, men når man har sparet 1000 kr. op hver måned med hjemmeboende SU, er det alligevel blevet til en del. Og resten har jeg stort set allerede, 40" tv, bærbar, ok sofa, seng osv.

18-09-2012 21:20 #34| 0

Lyder som en god start. Men lad nu vær at bruge all pengene på knive, der kommer til at dukke mange ting op.
Lokumsbørste ;)

18-09-2012 21:23 #35| 0

Hmm, sen dobbel post..

Redigeret af grovfil d. 18-09-2012 21:24
18-09-2012 21:44 #36| 0
henrikthing skrev:
On a more serious note

Vinklen skal være ca 15 grader mellem knivblad og strygestål (lidt mindre for japanske knive, lidt mere for europæiske knive). Lige mange strøg på hver side (som regel bare 3-5 stykker) og gør det hver gang du skal til at bruge kniven.

Hvis din kniv kun har vinkel på den ene side (som fx den der er billeder af i tråden) ville jeg bruge tre strøg på siden med vinkel hver gang jeg brugte et strøg på den anden side.

Gør det konsekvent enten udad fra kroppen eller indad mod kroppen, så du ikke "kryds-ridser" klingen.

Hold ordentligt på strygestålet, med tommelfingeren bag "stopklodsen" i toppen af håndtaget og alle fingre bag det punkt hvor strygestålet begynder.

Hvert strøg skal foretages i én jævn bevægelse, hvor hele skæret køres mod strygestålet fra bund til top.

Ellers kan jeg anbefale at tage ned i torvehallerne og snakke med Henry som har knives for life, han er ret skarp (bada bing, ægte far-humor!)


jeg har fået en slibesten til denne kniv:
www.knives4cooks.com/miyabi-knives/miyabi-7000d-knives/miyabi-7000d-santoku-knife-15cm-p-351.html

Hvordan bruger jeg den "rigtigt"? stenen - ikke kniven
18-09-2012 21:56 #37| 0
Jones skrev:
jeg har fået en slibesten til denne kniv:
www.knives4cooks.com/miyabi-knives/miyabi-7000d-knives/miyabi-7000d-santoku-knife-15cm-p-351.html

Hvordan bruger jeg den "rigtigt"? stenen - ikke kniven


Lækker kniv. Forstår ikke helt hvorfor man ikke må bruge strygestål på den, men jeg er heller ikke specielt god til japanske knive endnu.

Jeg ved det faktisk ikke, jeg er ikke god til slibesten. Jeg vedligeholder med strygestål, og når det ikke holder længere (ofte kan der gå op til et år uden man behøver at få slebet sine knive) får jeg min lokale cykelhandler (mange hæle/låsebarer kan også) til at slibe mine knive.

Ville dog altid tage en gammel kniv jeg ikke er glad for og lade dem slibe først, så jeg er sikker på de ikke tager for meget af når de gør det. Min erfaring er, at fx H.W. Larsen tager rigtig meget af kniven, når de sliber den.

Men man kan finde masser af instruktionsvideoer på youtube, det ser ret simpelt ud. Mit gæt er fx at ham her er inde på noget af det rigtige:

18-09-2012 21:58 #38| 0

thx dude

20-09-2012 15:41 #39| 0

Så har jeg endelig haft tid til at læse jeres indlæg igennem og hvor var det bare dejligt!

henrikthing skrev:
1) Ved du hvordan du bruger et strygestål korrekt? Ellers lad være med at bruge mere end 200 kr på en kniv.

2) hvor meget og hvilken type mad laver du til hverdag?

3) hvilken type kniv er du vant til at arbejde med? Her tænker jeg dels let/tung og dels stor/lille


1) Jeg bruger et strygestål herhjemme i ny og næ og har arbejdet lidt i et slagteri, men det er selvlært fra videoer.
2) Hjemme laver jeg jo ikke rigtig mad, men regner med dagligt at lave noget, når jeg først er flyttet. Jeg gider ikke rugbrød eller spaghetti hver aften! Men det er for det meste gode bøffer og noget salat til.
3) Jeg kan godt lide store, halvtunge knive og så ser de lidt mere macho ud. Men det betyder egenligt ikke det store for mig.

Jeg har forresten søgt lidt på nettet og er stødt på denne side (http://www.koekkenknive.dk/gode-tilbud-paa-knive-paa-internettet/) og kan da se at der er ekstremt mange penge at spare. Ville det være dumt at købe det billige sæt der og så købe et par dyre, skarpe japanske knive ekstra?
20-09-2012 23:42 #40| 0
TheDarkKnight skrev:
1) Jeg bruger et strygestål herhjemme i ny og næ og har arbejdet lidt i et slagteri, men det er selvlært fra videoer.
2) Hjemme laver jeg jo ikke rigtig mad, men regner med dagligt at lave noget, når jeg først er flyttet. Jeg gider ikke rugbrød eller spaghetti hver aften! Men det er for det meste gode bøffer og noget salat til.
3) Jeg kan godt lide store, halvtunge knive og så ser de lidt mere macho ud. Men det betyder egenligt ikke det store for mig.


1) Ok :) Jeg vil anbefale dig at gøre det til en god vane at bruge strygestålet hver gang du skal bruge en kniv - bare lige give den 4-5 strøg på hver side før du går i gang. Det gør virkelig underværker i forhold til hvor ofte du skal have den slebet op.

2+3) Det lyder fornuftigt. Til helt almindeligt brug ville jeg anskaffe en kokkekniv, en universalkniv (mellemstørrelse mellem kokkekniv og urtekniv), en urtekniv og en brødkniv. Jeg ville ikke selv købe et helt sæt, i hvert fald ikke uden fysisk at have prøvet/mærket knivene først - du risikerer at ende med et helt sæt, som ligger dårligt i hånden.

Derudover er det min overbevisning, at du ikke har brug for mere end 3-4 knive i alt, til dagligdags brug. Så hellere bruge lidt ekstra på nogle lækre, gode knive, eller spare lidt og tage i byen i stedet :)

Hvis du er oppe i high end knive, så kan du ikke gå galt i byen med Shun, Mac og Tojiro (basically). Jeg ville finde et sted hvor jeg kunne se og mærke nogle forskellige modeller - for at få et præcist billede af størrelsen på kniven, størrelsen på skæftet, hvordan de ligger i hånden osv. Knives for life eller HW Larsen er et godt bud hvis du er i nærheden af København, resten af DK ved jeg ikke rigtigt hvad der er "the shit".

Hvis du bare gerne vil have nogle gode, solide knive som ikke behøver at være blærerøvsagtige, så laver både F Dick, Zwilling og Icel rigtig gode knive. En outsider kunne være Endeavour kokkekniven som er speciel, fordi "modellen" er en klassisk europæisk kokkekniv, men den er lavet efter damaskus-metoden, altså det vi kender som japansk foldestål. Den giver både wow-effekt og en substantiel kniv at arbejde med :) Jeg har den selv og er rigtig glad for den - og så er prisen overkommelig sammenlignet med de kendte japanske mærker.

www.inspiration.dk/produkt/96582/endeavour-big-chopper-kokkekniv

Alternativt synes jeg du skal overveje en santoku (som jeg også har linket til en version af længere oppe) i stedet for kokkekniven - det er sjældent (for ikke at sige aldrig), at du faktisk har brug for en kniv der er så stor som de klassiske europæiske knive, og en santoku-type er efter min mening lettere at arbejde med - både hurtigere og mere præcis pga. du ikke har 25 cm stål at holde styr på hele tiden.

Slutteligt: Husk at det vigtigste med sådan nogle knive her er vedligeholdelse - udover strygestålet, så skal de altså vaskes op umiddelbart efter brug og tørres af med det samme. Hver gang. Og må aldrig komme i opvaskemaskinen. Og skal opbevares ordentligt - enten på en knivmagnet (ikke af stål, men fx sådan en jeg har linket til længere oppe, hvor magneten sidder inde i en træplade), i en knivtaske, i en skuffe på en bund af et viskestykke, eller i en knivblok.
21-09-2012 02:04 #42| 0

Tag ud og prøv at kig og føl på nogle knive før du bestemmer dig og brænder 4k af. Det kan godt være mange af de japanske knive er i super kvalitet i stålet, men de er samtidig også utroligt lette mange af dem (du nævner du kan lide halvtunge). Jeg var ude i HWL i København da jeg skulle investere i nye knive, efter at have læst en masse om de forskellige knive på nettet, men når alt kom til alt faldt valget på dem, som je synes lå bedst i hånden, og det blev F. Dick Premier Nature serien, som er tungere end de japanske knive jeg prøvede som feks MAC.

IMO er at spørge om knive på internettet kun brugbart til at finde ud af hvilke mærker der er interessante, og hvor man skal lede henne. For at tage den endelige beslutning, må man ud og holde dem.

Jeg har selv brødkniven, kokkekniv 21 eller 23 cm, pyntekniv 12 cm, og santuko kniv 18 cm i den her serie og savner pt ikke yderligere knive overhovedet.

www.hwl.dk/products-f-dick-premier-nature-(11dickpna).aspx

Jeg vil ikke anbefale at købe flere knive med mindre de har et formål for dig, feks udbenerkniv eller filetkniv. Og så vil jeg anbefale en santuko kniv, da den er rigtigt god til grønsager, både pga udformining, og også pga luftskæret der gør at grønsagerne slipper kniven bedre.

22-09-2012 16:01 #43| 0
bajawa skrev:
Inspiration havde i sidste uge et 4 delt sæt Zwilling inkl magnetskinne på tilbud til 999. normalpris 2400. Aner ikke hvorfor jeg ikke fik det købt, for nu er det tilbud væk.
Hvis jeg var dig, ville jeg holde øje med tilbud fra de store kæder.


Jeg har lige købt et sæt på tilbud i inspiration, så nogle steder er det der åbenbart stadig.
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar