Slibe køkkenkniv?

#1| 0

Jeg har en rigtig lækker MAC kniv, noget japansk foldet stål, og vist nok med en lidt speciel vinkel på æggen??

Den er nu dsv. blevet sløv efter en del års strygestål.
Jeg har så en ven der er mester i en fiske handel, han mener bare den kan køres igennem hans slibemaskine, tør jeg det?
han indrømmer blankt han ikke kender til det med vinkler på æggen, og meget sjælendt bruger andet end stålet, og ny kniv når det ikke rækker..

Jeg er bange for at ødelægge den, hvad gør man?

edit, det er en kniv til omkring en tusse(gave), er vild med den og villig til at betale for at få den god igen..

Redigeret af grovfil d. 20-02-2014 19:01
20-02-2014 19:01 #2| 0
20-02-2014 19:01 #3| 0

Hvor bor du?

20-02-2014 19:04 #4| 0
OP

Nivå, nord for kbh.
kører gerne et pænt stykke hvis det er! Kan også sende..

slibesten er no go ;) eller hvad er det der? Ikke en sten vel?

Redigeret af grovfil d. 20-02-2014 19:05
20-02-2014 19:09 #5| 0

H W Larsen?

20-02-2014 19:09 #6| 0

H W Larsen i kødbyen, hwl.dk

20-02-2014 19:11 #7| 0
OP

Wzup, gør de den slags for private?
pinligt jeg ikke havde tænkt det, har før anbefalet dem som et godt sted at købe knive..

edit, en til siger det, jeg må starte bilen op, mon man kan komme ind, og så få den med med det samme?

Redigeret af grovfil d. 20-02-2014 19:12
20-02-2014 19:12 #8| 0

Hvorfor er slibesten no go?

20-02-2014 19:14 #9| 0

Sus du ind til HW Larsen i kødbyen og tag resten sf dine knive med i samme omgang. Det koster ikke meget og så er du sikker på at det bliver gjort ordentligt.
www.hwl.dk/da/products/slibning-af-knive-og-sakse

PS. Hvis du er køkkengearnørd og let begejstres over lækkert grej vil jeg råde dig til at lade Dankortet blive hjemme. Det ksn let blive en dyr omgang :-)

20-02-2014 19:15 #10| 0

Har præcis noget lignende den du snakker om, mener den er foldet 67 gange eller sådan noget.
Fik den i gave af den gamle (gammel slagter). Jeg tager den bare med hjem til ham, han har en fin båndpudser, og giver den en tur med den! Og så får den en tur med stryge stålet.
Men han gør det hele i fri hånd, og har aldrig haft en skarpere kniv!
Så tvivler på du skal køre den igennem en maskine, der er vinklen styret? Men kan lige høre ham af med vinklen, om det er noget han tænker over? Om der forskel på alle de andre knive han sliber?

Redigeret af Kamstrup d. 20-02-2014 19:16
20-02-2014 19:15 #11| 0

Hehe.. Xpost ftw

20-02-2014 19:19 #12| 0

Et par sten og en time brugt paa youtube er en god investering ift slibning af egne knive.

20-02-2014 19:20 #13| 0

^^

20-02-2014 19:44 #14| 0

Vådsliber, men den skal dreje væk fra æggen.
Hvis du virkelig er en knivnørd, så køb din egen sliber, og giv dem en omgang hver 1-2 uger.

Har selv arbejdet 5 år på Danish Crown, hvor en døv kniv giver dig varige skader, men en skarp ekstra smør på brødet :)

Hvis du kender en i slagterbranchen, så lyt til dem, bed evt. Vedkommende om at gøre det for dig.

Redigeret af lassen81 d. 20-02-2014 19:45
20-02-2014 19:45 #15| 0

Som de to andre. Kører mine knive til HW Larsen og betaler gerne hvad det koster. Meget professionelle og mine knive er altid mega skarpe.

20-02-2014 19:59 #16| 0

Vi har en knivsliber fra Scanpan, til vores Scanpan knive og den fungerer aldeles glimrende.

Er dog usikker på om den kan(bør) bruges til dine.

20-02-2014 20:06 #17| 0

brug ikke en knivsliber til din kniv grovfil...

Jeg mener at der er et svar fra ....henrikthing i en tidligere tråd om hvordan man sliber lige nøjagtig den slags knive...

20-02-2014 20:20 #18| 0
OP

Jeg er ikke knivnørd! Har bare fået en god julegave i ca. År 2000.

silbestenen gider jeg ikke, forestiller mig timers arbejde for et resultat jeg ikke er tilfreds med.
Jeg kører til H.W. Larsen en af dagene.

når jeg altså har søgt i henriks' poster :)

Redigeret af grovfil d. 20-02-2014 20:47
20-02-2014 22:56 #19| 0

Jeg ville få den slebet hos foodgear/knife for life i torvehallerne frem for HW Larsen. HW er lidt for slemme til at tage for meget af bladet når de sliber, hvilket jo især er ærgerligt med sådanne fine knive. Desuden er foodgear specialiseret i knive med foldestål, og efter min mening sliber de dem bedre. Prisen er den samme og måske endda lidt billigere (50 kroner lige ud - jeg mener HW Larsen tager fra 30-45 plus moms afhængig af størrelse, og 50 plus moms hvis du vil have den slebet med det samme).

For vedligeholdelse er det jo bare at bruge et strygestål, det findes der mange fine instruktionsvideoer til på youtube. Med den type japanske knive mener jeg standard er at stryge én gang på den flade side af æggen hver gang du har strøget tre gange på den vinklede - men hold mig ikke op på det, jeg foretrækker selv at bruge almindelige, europæisk-type kokkeknive.

Søg på noget a la "how to use a honing steel" på youtube, og vær opmærksom på at der er forskel på den vedligeholdelse (skærpelse) du bruger strygestålet til, og så en rigtig slibning.

21-02-2014 07:06 #20| 0
OP

Takker!

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar