Søger fifs til at få sprødt skind på kylling i grill.

#1| 0

Mojn PN.


Skal i aften lave en lækker 3.5kg øko kylling på grillen (Weber Spirit 210, med 2 brændere på langs).

Jeg har mange gange før lavet kylling af den størrelse i grillen. Bruger et rotesseri. Og plejer at have citron + diverse krydderurter inde i skroget.

Kødet bliver altid awesome, men jeg kan bare ikke få det skide skind til at blive sprødt - når det lykkes er det oftest på lårene.

Jeg sørger altid for at duppe skindet af med køkkenrulle, samt gnide med salt og peber.

Hvad kan jeg gøre for at få lækker sprødt skind?

Er det citronerne som væsker for meget? Eller er vi ude i noget helt andet?


På forhånd tak for hjælpen!


Mvh.

CraekZ

01-08-2017 13:39 #2| 1

når jeg laver det er der altid sprødt skind jeg bruger også rotesseri på en kuglegrill smider kun krydderurter i og salt på den når den køre rundt

01-08-2017 13:40 #3| 2

Jeg er lige lidt skamløs og linker til noget af mit eget content på min madblog. Det smager åndssvagt godt, kødet bliver mørt og skindet bliver sprødt.

https://madsvin.com/gourmet-kylling-pa-grill/

01-08-2017 14:08 #4| 0
OP

Har også forsøgt mig med smør under skindet. Dog stadig uden at det bliver sprødt.

Den får altid en god temperatur i Weberen (ikke af Bartz'iske dimensioner vel at mærke).

Kan simpelthen ikke greje hvad det er der gør, at jeg ikke kan få det skind sprødt?

01-08-2017 14:59 #5| 0

Jeg oplever normalt ingen problemer, jeg putter dog ikke citron i - så om det giver problemet har jeg ingen ide om. Holder altid grillen (Q3200) på omkring 180-200 graders varme. Ved ikke om fordelingen af varme i grillen har noget at skulle have sagt.

01-08-2017 16:19 #6| 1
OP

Nu er den kommet på, med mindre citron end vanligt.

Temperatur på ca 200.

Wish me luck!

Jeg takker for budene.

Plejer i at gi den noget højere varme til sidst, eller kører den bare ved de ca 200?

01-08-2017 16:27 #7| 0

jeg plejer at spraye olie eller magerine på et par gange undervejs når jeg griller, det plejer at give sprødt skind hver gang.

01-08-2017 16:33 #8| 0
CraekZ skrev:Har også forsøgt mig med smør under skindet. Dog stadig uden at det bliver sprødt.
Den får altid en god temperatur i Weberen (ikke af Bartz'iske dimensioner vel at mærke).
Kan simpelthen ikke greje hvad det er der gør, at jeg ikke kan få det skind sprødt?

Tag for tag.


Personligt bruger jeg cirka 3-4 skeer salt, så er du kørende. Når kyllingen er færdig så fjern overskydende salt.


Andet trick er stødt paprika

01-08-2017 17:49 #9| 0
CraekZ skrev:Nu er den kommet på, med mindre citron end vanligt.
Temperatur på ca 200.
Wish me luck!
Jeg takker for budene.
Plejer i at gi den noget højere varme til sidst, eller kører den bare ved de ca 200?

Det kan hjælpe at skrue lidt op til sidst, hvis skindet ikke er blevet sprødt - du kan godt give den god gas, så længe du holder skarpt øje med kyllingen.

01-08-2017 18:12 #10| 0

Jeg skal lave to kyllinger på lørdag på grillen og kæresten havde samme ide med citronerne. Vil du lige opdatere om skindet bliver sprødt denne gang når nu du har skruet ned for mængden af citroner?

01-08-2017 19:15 #11| 1
xitaah skrev:Jeg er lige lidt skamløs og linker til noget af mit eget content på min madblog. Det smager åndssvagt godt, kødet bliver mørt og skindet bliver sprødt.


https://madsvin.com/gourmet-kylling-pa-grill/

Fed side den skal da helt klart tjekkes ud.

01-08-2017 20:55 #12| 0
OP
Ravie skrev:Jeg skal lave to kyllinger på lørdag på grillen og kæresten havde samme ide med citronerne. Vil du lige opdatere om skindet bliver sprødt denne gang når nu du har skruet ned for mængden af citroner?

Det blev mere sprødt denne gang.

MEEEEEN det kan stadig blive sprødere.

01-08-2017 21:10 #13| 0
xitaah skrev:Jeg er lige lidt skamløs og linker til noget af mit eget content på min madblog. Det smager åndssvagt godt, kødet bliver mørt og skindet bliver sprødt.


https://madsvin.com/gourmet-kylling-pa-grill/

Bookmarked.

01-08-2017 21:15 #14| 0
xitaah skrev:Jeg er lige lidt skamløs og linker til noget af mit eget content på min madblog. Det smager åndssvagt godt, kødet bliver mørt og skindet bliver sprødt.


https://madsvin.com/gourmet-kylling-pa-grill/

æv.tjekkede din side..blev helt lækkersulten

tak for det :)

01-08-2017 21:58 #15| 0

varm luft 200 grader 1 t, 30 mins smule mere temp

01-08-2017 22:12 #16| 0
DoubleAcesDK skrev: Fed side den skal da helt klart tjekkes ud.

Mange tak - jeg håber, at du finder noget af indholdet spændende :-)

CraekZ skrev:
Det blev mere sprødt denne gang.
MEEEEEN det kan stadig blive sprødere.

Hvilken type kylling bruger du? Hvis det er de lidt billigere (læs: pumpede) udgaver, kan det også være sværere at få sprøde.

fukdifuk skrev:
æv.tjekkede din side..blev helt lækkersulten
tak for det :)

Jamen velbekomme - håber du kan blive inspireret :-)

01-08-2017 23:01 #17| 0
CraekZ skrev:Mojn PN.

Skal i aften lave en lækker 3.5kg øko kylling på grillen (Weber Spirit 210, med 2 brændere på langs).
Jeg har mange gange før lavet kylling af den størrelse i grillen. Bruger et rotesseri. Og plejer at have citron + diverse krydderurter inde i skroget.
Kødet bliver altid awesome, men jeg kan bare ikke få det skide skind til at blive sprødt - når det lykkes er det oftest på lårene.
Jeg sørger altid for at duppe skindet af med køkkenrulle, samt gnide med salt og peber.

Hvad kan jeg gøre for at få lækker sprødt skind?
Er det citronerne som væsker for meget? Eller er vi ude i noget helt andet?

På forhånd tak for hjælpen!

Mvh.
CraekZ

En kylling på 3,5 kg.?

Det må være en and :-)

01-08-2017 23:21 #18| 0
OP
xitaah skrev: Mange tak - jeg håber, at du finder noget af indholdet spændende :-)

Hvilken type kylling bruger du? Hvis det er de lidt billigere (læs: pumpede) udgaver, kan det også være sværere at få sprøde.

Jamen velbekomme - håber du kan blive inspireret :-)

Jeg henter den direkte ude hos en økologisk opdrætter. Så kvaliteten fejler bestemt ikke noget.

Det er enten mig eller min grill der ikke fatter en bjælde :)



JesperJesper skrev:
En kylling på 3,5 kg.?
Det må være en and :-)

True true. Kan faktisk godt være det hedder en poulard i den vægtklasse (er ikke sikker). Men han sælger dem som kyllinger, de får lov at leve længe og får godt fodder - så skal de jo blive større end dem nede fra grillen :)

Men på trods af størrelsen, så er de ALTID møre og saftige i kødet.

01-08-2017 23:55 #19| 0

synes ikke jeg kan vedhæfte billeder :(

02-08-2017 10:05 #20| 1
CraekZ skrev:
Det blev mere sprødt denne gang.
MEEEEEN det kan stadig blive sprødere.

Okay. Tak for updaten :)

02-08-2017 11:11 #21| 0

Jeg ville prøve at gi den et skud af den Lurpak på spraydåse de har reklameret med. Den har virket fint i ovnen for mig :)

02-08-2017 14:00 #22| 0
OP
XSUPERBULLX skrev:Jeg ville prøve at gi den et skud af den Lurpak på spraydåse de har reklameret med. Den har virket fint i ovnen for mig :)

Det fik den også. Og tror faktisk den hjalp. Brugte også stødt paprika. Så rigtig mange bud fik et skud.

Det skal nok lykkes mig en gang.

Syntes faktisk det virkede ret sprødt, indtil jeg skar kyllingen ud.

02-08-2017 14:35 #23| 1

Har svært ved at se hvorfor paprika skulle hjælpe. Sørg for din kylling er tør før tilberedning. Dup den af og lad den stå uden emballage så lang tid så muligt - evt på køl allerede dagen før. Dup igen inden du salter grundigt og hvis du vil have fedtstof på så brug olie. Hvis det fortsat kikser så prøv at gi' den en tur med ukrudtsbrænderen til slut.

02-08-2017 15:05 #24| 0

hvad med salt? Ligesom til flæskesvær, ved ikke om det virker, blot en tanke.


Samsung skrev det så først :)

Redigeret af grovfil d. 02-08-2017 15:06
02-08-2017 15:10 #25| 0

hvad med salt? Ligesom til flæskesvær, ved ikke om det virker, blot en tanke.

CraekZ skrev:
Det fik den også. Og tror faktisk den hjalp. Brugte også stødt paprika. Så rigtig mange bud fik et skud.
Det skal nok lykkes mig en gang.
Syntes faktisk det virkede ret sprødt, indtil jeg skar kyllingen ud.

du pakker den ikke ind for at hvile eller den slags? Det dræber i hvertfald alt "chrunch" er min erfaring.


Flæskesteg kan sværene faktisk holdes rimelig sprøde i flere dage, ved kun at pakke kødet i stanniol ikke sværen, og så i en plastpose og suge luften ud før lukning.



02-08-2017 18:25 #26| 0
OP

Salt fik den selvfølgelig også dygtig af, ligesom den blev duppet grundigt.

Og nej jeg pakker den ikke ind for at hvile.

Tager i skindet af brystet inden i skærer dette? Kunne tænkes at det var her min fejl ligger, nu jeg tænker over det!

03-08-2017 09:24 #27| 0

Olie og ukrudsbrænder all day...

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar