Sortfodsskinke. Online køb?

#1| 0

Hej. Jeg går og pusler lidt med at købe sortfodsskinke. Den skulle efter sigende være fremragende, den røgede skinke. Lavet af små grisebasser der vandrer rundt i Spanien et eller andet sted :D.
Hvad kender i til den slags? www.jamonarium.com/en/51-iberico-bellota-pata-negra-spanish-ham.html
Her koster 7,5kg 233 euro incl fragt. Men hvad er god kvalitet indenfor denne form for skinke? Er det med eller uden ben der er at foretrække, og hvor lang modningstid? Den jeg linker til har 36 måneder på bagen. Det skulle efter sigende give en fantastisk smag.

15-10-2012 22:00 #2| 0

Hvad skal det bruges til? For hvis det er noget du skal bruge til en fin middag forret/efterret så har jeg noget med bedre :)



Slik for voksne ;)

Redigeret af Poketless d. 15-10-2012 22:01
15-10-2012 22:02 #3| 0
OP

Den skal bruges både til supper, pålæg, risotto, kødretter, og så bare som snack. Men den skal fordeles imellem 4-5 personer regner jeg med.

15-10-2012 22:07 #4| 0
OP

Hvad er på billederne? Jeg kan faktisk ikke genkende det. Er det røget flæsk eller mørbrad?

15-10-2012 22:47 #5| 0

Det er røget oksekød af forskellige udskæringer, det bedste er selvfølgeligt mørbrad. Det laves i en hytte, hvor der graves 1 meter jord op, og så røges den med nogen specielle ting, ved ikke lige hvad og hvordan.

Det kan ikke bruges i supper, men kan med fordel bruges som pålæg, risotto, kødretter, snack, forrest med ost osv :)

15-10-2012 22:51 #6| 0
Moderator

Naaahh.... oksekød KAN ganske enkelt ikke nå en GOD skinke. Sorry - men det er et uomtvisteligt faktum :)

15-10-2012 23:30 #7| 0
spotdeal.dk/Tilbud/1741-st-en-gte-spansk-sor
15-10-2012 23:40 #9| 0
OP

Det giver jo ikke meget mening at købe igennem spotdeal, i stedet for direkte. Det er bare et ekstra fordyrende led. Men jeg vil gerne høre om i kender til skinker og den slags, og kan anbefale en bestemt sortfodsskinke?

16-10-2012 00:03 #10| 0
OP

Har fundet denne her side, med en fantastisk oversigt over iberiske skinker.
www.lacasadeljamon.com.es/en/3-iberian-ham
Den dyreste koster 350€ incl shipping :D.
Hvad siger eksperterne til disse skinker? Hvad er god value for money?

16-10-2012 00:32 #11| 0

ærh til supper? du skriver at det efter sigende skulle være godt, har du smagt det?


16-10-2012 00:51 #12| 1

Røget?

16-10-2012 00:51 #13| 0

Altså bellota (stavebøf) er bomben her. Det der spotdeal var bare hvis nogen ville prøve det billigt.
Det er ret vigtigt at købe en holder (stativ) til, da den eller kan være rimeligt svær at håndtere.

Men skinke på den her måde er sygt godt. Dog vil jeg måske råde dig til at købe den billige der til at starte med, da man lige skal lære at skære tynde nok skiver, hvilket er noget sværere end man lige regner med, og så kan man ligeså godt øve sig på noget billigt.

16-10-2012 00:52 #14| 0

Den er ikke røget, men tørret :-) Der er en væsentlig forskel

16-10-2012 01:34 #15| 0

NanoQ så har du ikke prøvet noget der er godt :)

16-10-2012 09:21 #16| 0

Hvis din skinke skal bruges til supper, risotto, kødretter etc. er sortfod overkill.
Brug bare en god serrano.

Dog en rigtig god idé at bruge tørrede skinker i ovenstående retter.
Også godt substitut til bacon, hvorend det måtte bruges.


I "rå" tilstand smager sortfod bedre end f.eks. serrano.

Jeg har kigget på hamlovers.dk, der i min optik ser ret legit ud.
Har dog aldrig fået bestilt der, selvom jeg tit har tænkt tanken.

16-10-2012 09:35 #17| 0

Jeg vil anbefale jer at bage den skiveskårede skinke, det bliver lidt som bacon, bare med bedre smag.

16-10-2012 10:41 #18| 0

Hvis du bor i nærheden af Århus skal du bare tage i Salling Super. De har det (nogle gange).

16-10-2012 11:03 #19| 0

Hej Isaac,

De spanske skinker ikke er røgede, men kun lufttørrede. Jeg er helt enig i, at det er en fantastisk spise, både "rå" og stegt/bagt som hermod foreslår. Hvis du ikke har smagt det før, vil jeg egentlig anbefale at starte med en, der ikke har modnet i alt for lang tid (de kan modne i hvert fald op til 48 mdr., måske også længere end det i nogle tilfælde). Jeg synes de fedeste og mest modnede har en helt fantastisk smag og en tekstur, der næsten kan minde om de fedeste og bedste stykker røget laks, hvor fedtet nærmest driver af (på en god måde), men den er meget kraftig og kan for nogle virke en kende "fordærvet" og kan derfor lidt være en "acquired taste". Det undgår du ved at tage en skinke med kortere modning.

Jeg tror det bliver svært at købe en hel skinke, og så bare dele den i 4-5 stykker. Den skæres normalt i tynde skiver fra den hele skinke, men hvis I er ligeglade med serveringen, kan det selvfølgelig nok lade sig gøre.

@poketless: Jeg er sikker på, at dit forslag smager rigtig godt, men hvad røget okse har at gøre i tråd vedr. lufttørret svinekød, kan jeg ikke helt følge;o)

Redigeret af Borge d. 16-10-2012 11:03
16-10-2012 11:28 #20| 0

jeg er ret sikker på at udskæringen er en ret væsentlig del af processen hvis man køber en hel skinke. Jeg har prøvet at ikke kunne købe skinke et sted, før deres medarbejder der var uddannet til at skære skinken mødte ind på arbejde.

Edit: Uddanelse er måske et lige stort ord nok, en ekspert siger tager cirka 8 timer før du har styr på det:

But tourists need more than one lesson to learn how to slice a ham perfectly. “It take three hams before you can cut it properly,” says Foucaud at his speciality food and wine shop Zapore Jai. “You have to do a lot of practice, around eight hours, to get it right.”

www.eitb.com/en/news/life/detail/797367/it-takes-three-hams-you-can-slice-it-properly/

Men som det er nævnt er det ret væsentligt at have et stativ.

Her er en guide til at skære den:
www.lopezortega.com/files/consumption_cutting.php

16-10-2012 11:29 #21| 1

@Borge

Hvorfor bliver jeg bare altid sulten og særdeles "tørstig" hvergang du laver et indlæg :-)

16-10-2012 11:42 #22| 0
klondike skrev:
@Borge

Hvorfor bliver jeg bare altid sulten og særdeles "tørstig" hvergang du laver et indlæg :-)


Det glæder mig og det tager jeg som en kompliment:-)
16-10-2012 11:48 #23| 0

@Borge Det var bare et forslag til hvad han kunne prøve ellers :) Blev introduceret til det af en ven som kender en udlænding der laver det i Danmark, og det smagte giga godt :)

Hvis nogen skulle få lyst til at prøve det så er det desværre ikke noget man kan købe i den lokale butik, men jeg har intet i mod at fortælle hvornår han laver det næste gang. Så vidt jeg husker er det årstid nu for det :)

16-10-2012 11:53 #24| 0


Inden i er kødet meget blødt og mør. Man kan lave det på mange forskellige måder, men fra ham jeg køber det af har det en blid smag af røg,salt,peber,hvidløg og et par andre ting jeg umiddelbart ikke kan smage. Smager rigtigt godt. Specielt hvis du kan få fat i et stykke med lidt fedtkant, det giver lige lidt ekstra smag :)
16-10-2012 12:03 #25| 0
Poketless skrev:


Inden i er kødet meget blødt og mør. Man kan lave det på mange forskellige måder, men fra ham jeg køber det af har det en blid smag af røg,salt,peber,hvidløg og et par andre ting jeg umiddelbart ikke kan smage. Smager rigtigt godt. Specielt hvis du kan få fat i et stykke med lidt fedtkant, det giver lige lidt ekstra smag :)


Det ser godt ud, I'll give you that:)

Jeg er da nysgerrig for at blive hooket op med et stykke. Hvor meget skal man tage af gangen og hvad skal man regne med at betale?

16-10-2012 12:27 #26| 0
Borge skrev:
Poketless skrev:


Inden i er kødet meget blødt og mør. Man kan lave det på mange forskellige måder, men fra ham jeg køber det af har det en blid smag af røg,salt,peber,hvidløg og et par andre ting jeg umiddelbart ikke kan smage. Smager rigtigt godt. Specielt hvis du kan få fat i et stykke med lidt fedtkant, det giver lige lidt ekstra smag :)


Det ser godt ud, I'll give you that:)

Jeg er da nysgerrig for at blive hooket op med et stykke. Hvor meget skal man tage af gangen og hvad skal man regne med at betale?



+1
16-10-2012 12:38 #27| 0

Altså det er ikke noget man spiser vildt meget. Det noget man kan få et par stykker til ost eller snack, evt med noget baguette stykker osv. Vi plejer at skærer cirka 100g pr person, men det er selvfølgeligt forskelligt fra person til person, har da et par venner der kan blive ved med at spise det :). Billedet ovenover er nok til 3-4 personer vil jeg sige :).

Jeg skal nok forhører mig hvornår han laver det næste gang. Kommer an på hvilken del du skal have, det bedste er nakke/kam/mørbrad, men inderlår er skam hellere ikke dårligt. Prisen variere fra 120-450 kr kg, så det er ikke fordi det er dyrt :) Jeg har prøvet alt fra flank til mørbrad, jeg må sige mørbrad/kam er bare ekstra mørt, men alt andet er næsten ligeså godt.

Hvor kommer i fra?

Redigeret af Poketless d. 16-10-2012 12:39
16-10-2012 12:48 #28| 0

Kbh. og synes ikke prisen er afskrækkende:-)

Jeg vil nok ikke købe mere end et helt kg, hvis jeg kan købe mindre, men synes 100 g. er alt for lidt, da jeg gerne vil have til mere end en portion, og forventer at jeg tilhører dem, der godt kan spise mere end 100g :o)

Skal vi evt. aftale nærmere over pm, så vi ikke derailer tråden mere end højst nødvendigt?

16-10-2012 13:11 #29| 0

Det kan vi sagtens :). Bare lige send mig dit navn og telefon nummer, så skal jeg nok kontakte dig næste gang han laver det :)

16-10-2012 13:12 #30| 0
Poketless skrev:
Det kan vi sagtens :). Bare lige send mig dit navn og telefon nummer, så skal jeg nok kontakte dig næste gang han laver det :)


fik trykket send til pm'en nogenlunde samtidig med din post.. vi tager den bare pr. pm:-)

sry for derail op
16-10-2012 13:15 #31| 0
OP

Boneless ham er nok det jeg starter med. Og så kan jeg læse at bellota noblanza er den med den mildeste smag. Jeg prøver at finde en boneless eller helst en der allerede er udskåret i en blok, til 3-4 kilo.
www.shopwiki.es/l/jamon-iberico-bellota-noblanza
Her er en god oversigt over forhandlere og forskellige varianter.

Redigeret af isaac d. 16-10-2012 13:17
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar