Hvordan kan det være at jeg ikke kan finde ud af at lave et spejleæg? :O.. det lignede en klump lort da jeg var færdig med det.. nogle der ved hvad mit leak kan være?
Spejleæg!
hvis du ikke kan varme noget fedtstof på en pande, slå et æg ud uden det går i stykker,så er jeg bange for du er uden for rækkevidde.
det kan jeg ikke :S.. ved bare ikke hvad jeg gjorde galt. Synes jeg havde en fin linje.
du må nok starte fra bunden,,, at koge et æg, går det galt, skal vi lige have fat på en fra kommunen, det skal nok gå altsammen.
jeg kan sagtens koge et æg.. så tænkte at et spejleæg var no problem.. men jeg troede forkert:(
måske skal du starte med at stege lidt mere faste emner, såsom pølser o.lign. så kan du måske over en årerække bevæge dig frem til at stege et æg.
Så du siger altså, at du ikke kan finde ud af at slå et æg ud på en pande, også lade det passe sig selv til det er færdigt????????
det var fordi at de hang sammen xD.. og så ville jeg lige fjerne dem fra hinanden osv xD.. kunne ikke holde nallerne væk :(
hvis du også kan lære at åbne en dåse makrel, så er du jo stort set istand til at klare dig selv.
INSTA vidensbank.
Post under bad beats?
"Spejleæg"
1 æg
1 Stegepande
Cirka 10g fedtstof.
Du starter med at sætte panden på komfuret og skruere op på det højest mulige niveau. Der efter tilsætter du dit valgte fedtstof (margarine er et godt valg). Når fedtstoffet er smeltet tager du dit æg, som du slår på panden kant, ved at gøre det kommer der en revne i ægget, hvor du kan hælde æggets indhold ud på panden. Når du har fået ægget på panden skruer du ned til en moderat varme så ægget ikke brænder på. Du lader derefter ægget stå mens du holder øje med at det ikke får for meget varme. Hvis du har problemer med at "hviden" omkring den gule blomme ikke gider at stivne kan det anbefales at vende ægget i 10-20 sekunder, hvor efter det burde være tilpas stift, det skal dog siges at blommen samtidig vil blive fast.
tak for rådet fednub.. det er altså ikke lige sådan lige til at lave..
Hvis du ikke føler at du er klar til at forsøge dig med at vende ægget, så kan du evt. vippe panden i en vinkel på 20 grader. Dette vil få fedtstoffet til at samle sig langs kanten af panden. Herfra kan det så opsamles med en spiseske og hældes ud over blommen. Det varme fedtstof vil derved få den restende æggehvide til at koagulere.
Processen må forventes at skulle gentages minimum 4 gange, dog meget afhængigt fedtstoffets tempratur.
GL
ryk op i limit
Når du nu alligevel er i gang med den store indlæringsproces, ville det måske være en ide at benytte lejligheden til at tilegne dig den rette stavemåde af det objekt, du forsøger at fremstille......
@fedenub
Da det er den bløde blomme der er spejlæggets værdi... er en vending haram (modsat halal).
Man tager et grydelåg der matcher til stegepandene-kanternes inderside, Når varmen under låget rammer et eller andet sted i 60'erne, så stivner hviden, men blommen gør ikke. (den stiger først ved højere temp)
Blommen er dog altid omgivet af en hinde af æggehvide... Således skal man "blot" benytte et grydelåg af glas, og så holde øje med hvornår blommens blanke overflade bliver hvid.
Eneste kunst er at eje en pastagryde med glaslåg
voila...
Haha - super sjovt i starten (især det med de faste emner, ekstyr ;) men blev faktisk lærerigt! Den med glas-låget skal prøves
Man får sig tit nogle gode grin og lærer noget nyt her på PN :)
God søndag
Ryk op i limit hvor de respekterer din kogekunst!