Spejleæg!

#1| 0

Hvordan kan det være at jeg ikke kan finde ud af at lave et spejleæg? :O.. det lignede en klump lort da jeg var færdig med det.. nogle der ved hvad mit leak kan være?

02-05-2009 19:24 #2| 0

hvis du ikke kan varme noget fedtstof på en pande, slå et æg ud uden det går i stykker,så er jeg bange for du er uden for rækkevidde.

02-05-2009 19:25 #3| 0
OP

det kan jeg ikke :S.. ved bare ikke hvad jeg gjorde galt. Synes jeg havde en fin linje.

02-05-2009 19:26 #4| 0

Fold preflop imo.

02-05-2009 19:27 #5| 0
OP

ja.. det overvejede jeg også lidt..

02-05-2009 19:28 #6| 0

du må nok starte fra bunden,,, at koge et æg, går det galt, skal vi lige have fat på en fra kommunen, det skal nok gå altsammen.

02-05-2009 19:29 #7| 0
OP

jeg kan sagtens koge et æg.. så tænkte at et spejleæg var no problem.. men jeg troede forkert:(

02-05-2009 19:36 #8| 0

måske skal du starte med at stege lidt mere faste emner, såsom pølser o.lign. så kan du måske over en årerække bevæge dig frem til at stege et æg.

02-05-2009 19:37 #9| 0
OP

god ide! tak for tippet.

02-05-2009 19:46 #10| 0

Så du siger altså, at du ikke kan finde ud af at slå et æg ud på en pande, også lade det passe sig selv til det er færdigt????????

02-05-2009 19:50 #13| 0

husk at skrue ned for varmen når ægget kommer på panden

02-05-2009 19:50 #12| 0
OP

det var fordi at de hang sammen xD.. og så ville jeg lige fjerne dem fra hinanden osv xD.. kunne ikke holde nallerne væk :(

02-05-2009 19:51 #14| 0
OP

nåååååååååååååååår ja.. hov

02-05-2009 19:56 #15| 0

jeg tror der er håb, hvem ved måske ser vi dig i TOP CHEF endag.

02-05-2009 19:58 #17| 0
OP

tak for opbakningen.. det håber jeg !

02-05-2009 19:58 #16| 0

hvis du også kan lære at åbne en dåse makrel, så er du jo stort set istand til at klare dig selv.

02-05-2009 21:43 #18| 0

GL

02-05-2009 21:45 #19| 0

INSTA vidensbank.

02-05-2009 22:15 #20| 0

PN har svaret på alle dine problemer!

02-05-2009 22:29 #22| 0

INSTA vidensbank.

02-05-2009 22:29 #21| 0

Post under bad beats?

02-05-2009 22:30 #23| 0

Schultz @ Du kan ikke engang stege en pingvinbøf "well-done"..


Ps

03-05-2009 00:50 #24| 0

"Spejleæg"

1 æg
1 Stegepande
Cirka 10g fedtstof.

Du starter med at sætte panden på komfuret og skruere op på det højest mulige niveau. Der efter tilsætter du dit valgte fedtstof (margarine er et godt valg). Når fedtstoffet er smeltet tager du dit æg, som du slår på panden kant, ved at gøre det kommer der en revne i ægget, hvor du kan hælde æggets indhold ud på panden. Når du har fået ægget på panden skruer du ned til en moderat varme så ægget ikke brænder på. Du lader derefter ægget stå mens du holder øje med at det ikke får for meget varme. Hvis du har problemer med at "hviden" omkring den gule blomme ikke gider at stivne kan det anbefales at vende ægget i 10-20 sekunder, hvor efter det burde være tilpas stift, det skal dog siges at blommen samtidig vil blive fast.

03-05-2009 02:08 #25| 0

@fedenub. sofisticated.

03-05-2009 02:19 #26| 0
OP

tak for rådet fednub.. det er altså ikke lige sådan lige til at lave..

03-05-2009 03:32 #27| 0

Hvis du ikke føler at du er klar til at forsøge dig med at vende ægget, så kan du evt. vippe panden i en vinkel på 20 grader. Dette vil få fedtstoffet til at samle sig langs kanten af panden. Herfra kan det så opsamles med en spiseske og hældes ud over blommen. Det varme fedtstof vil derved få den restende æggehvide til at koagulere.

Processen må forventes at skulle gentages minimum 4 gange, dog meget afhængigt fedtstoffets tempratur.

GL

03-05-2009 03:45 #28| 0
OP

haha, mange tak hr. køkkenchef :)

03-05-2009 05:34 #29| 0

ryk op i limit

03-05-2009 10:27 #30| 0

Når du nu alligevel er i gang med den store indlæringsproces, ville det måske være en ide at benytte lejligheden til at tilegne dig den rette stavemåde af det objekt, du forsøger at fremstille......
03-05-2009 12:04 #31| 0

@fedenub

Da det er den bløde blomme der er spejlæggets værdi... er en vending haram (modsat halal).

Man tager et grydelåg der matcher til stegepandene-kanternes inderside, Når varmen under låget rammer et eller andet sted i 60'erne, så stivner hviden, men blommen gør ikke. (den stiger først ved højere temp)

Blommen er dog altid omgivet af en hinde af æggehvide... Således skal man "blot" benytte et grydelåg af glas, og så holde øje med hvornår blommens blanke overflade bliver hvid.

Eneste kunst er at eje en pastagryde med glaslåg

voila...

03-05-2009 13:47 #32| 0
www.youtube.com/watch?v=qPuk0-3YNYw&feature=related

GL
03-05-2009 14:05 #33| 0

Haha - super sjovt i starten (især det med de faste emner, ekstyr ;) men blev faktisk lærerigt! Den med glas-låget skal prøves

Man får sig tit nogle gode grin og lærer noget nyt her på PN :)

God søndag

03-05-2009 14:11 #34| 0

Ryk op i limit hvor de respekterer din kogekunst!

03-05-2009 14:19 #35| 0

kunne vi ikke lave et follow-up i næste uge, hvor du skal prøve at varme en gang herregårdsgryde, og åbne en cultshaker.=(son of a bitch)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar