Hvad menes der med stærk kaffe, når man feks skal lave Frappe? Er det ristningsgraden? Jeg har en pose arabica 100% der er ristet mellem. Kan det bruges til feks Frappe og Iskaffe? Jeg kan se man både kan lave Frappe med instant kaffe, og feks brygget og nedkølet stærk kaffe.
Stærk kaffe er hvad præcist?
Jeg skal sgu ikke have maling i min kaffe :D
Jeg har fint formalet 100% arabica, mellem ristet. Der står anbefaling 6-7 g pr 1½ dl. Er det ikke godt nok til 1½ dl stærk kaffe til en kaffedrik?
Det er ikke helt optimalt, hvis du skal bruge mellemristet frem for espresso bønner til iskaffe, er det bedst at lade det trække i 6-8 timer på køl.
Eksempelvis i en stempelkande hvor det undlades at trykke risten ned. Herved opnår du noget lignede espressoens intensitet.
Jeg har intet udstyr whatsoever, heller ikke en stempelkande. Måske skulle man investere i en sådan, eller bare en billig kaffebrygge-maskine, sådan en studenter bruger.
hvis du ikke er interesseret i at spendere alt for meget på grej, kan denne kan varmt anbefales.
http://www.aeropress.dk