Stegeso

#1| 0

Hey PN


Jeg har fået en lækker stegeso af min svigermor i fødselsdagsgave, men min kæreste er ikke videre imponeret over den - så jeg tænker, at jeg vil imponere hende med noget jeg har kreeret i den!


Men hvad? Jeg har en oksemørbrad liggende - vil det være synd at smide den i en stegeso?



/tmk

11-05-2015 18:36 #2| 1

Kan du evt. fortælle PN-brugere under 30, hvad en stegeso er?

11-05-2015 18:40 #3| 0

Der er en lergryde


gastromand.dk/opskrift-lammekolle-stegeso/



11-05-2015 18:40 #4| 0

Der er åbenbart andre ting PN-brugere under 30 skal lære også, men værsgo'


stegeso

11-05-2015 18:43 #5| 2

Braiserede svinekæber!

11-05-2015 18:44 #6| 0
tastemykebab skrev:Hey PN

Jeg har fået en lækker stegeso af min svigermor i fødselsdagsgave, men min kæreste er ikke videre imponeret over den - så jeg tænker, at jeg vil imponere hende med noget jeg har kreeret i den!

Men hvad? Jeg har en oksemørbrad liggende - vil det være synd at smide den i en stegeso?


/tmk

Jeg lavede pulled okse i den, for nogle måneder siden, som indmad til burritos. Det er altså markant bedre end det hakkede kød, som de fleste ynder at maltraktere en burrito med.


Ellers er der en let lille pulled pork opskrift her. Tager max 10 minutter fra du starter til den er i ovnen.


http://thepioneerwoman.com/cooking/2011/03/spicy-dr-pepper-shredded-pork/


Jeg vil dog gøre det ved lavere temperatur end i ovenstående, og dermed flere timer i.e. max 120, og gerne 100-110 grader. Brug et stegetermometer, og tag den ud når den rammer 93 grader.

11-05-2015 18:53 #7| 4

sådan en bor jeg sammen med:)

11-05-2015 19:00 #8| 1

Ville bestemt ikke smide en oksemørbrad i lerpotten! Find en opskrift med kød der kræver lang tilberedningstid.

11-05-2015 19:50 #9| 0

svinekæber, kalvekæber, skank, alt hvad der bliver bedre af at få tid.


Evt kylling eller lammekølle som langtidsstegt.


Husk at gøre den våd først, og det ikke en joke :)

11-05-2015 20:56 #10| 0

Smut ned til slagteren og få fingrene i nogle Kalvekæber/Svinekæber/Lammeskank (NUTS).

Så i lergryden tilføjer du følgende:

Rødvin, Gulerødder, Selleri, Timian, Rosmarin, Løg, Hvidløg og lidt boullion af en art.

Steg kødet rigtig godt igennem på en pande, tilsæt lidt (Eller meget(NUTS))smør til sidst, så det bruser rigtig godt.


Sørg for elementet i lergryden er tildækket.

Glem den i ovnen i nogle timer ved 180 grader. Pas PÅ det ikke koger tørt, det må godt være lidt juice.

Lav en grov kartoffelmos med en masse smør og fløde, og tilsæt en masse friskhakket krydderurter lige til sidst (persille er lækkert)

Også lige en flaske eller 2 til, så garanterer jeg et godt godnat-knald ;-)


Lidt syltet ville være lækkert til, hjemmesyltet rødbeder, asier eller lign, og lidt franske kartofler.

11-05-2015 22:09 #11| 0

Som de andre skriver så er svinekæber lækkert!

Jeg har dog også med stor succes lavet gullasch i min.
Husk som også Repsak skriver, at sætte den i blød en times tid inden du tager den i brug!

11-05-2015 22:24 #12| 0

Grydebrød!

11-05-2015 22:40 #13| 0
hermod skrev:Grydebrød!

Det den også god til, støbejernsgryden er dog bedre da den opnår en højere temperatur til at gøre brødet sprødt.

11-05-2015 22:42 #14| 0

Har købt mig en halv ko, og går dagligt nuts med den stegeso. Det er virkelig klasse. Gammeldag oksesteg er nok favoritten. 4 timer ved 140 grader. Godt med grønt og evt en lille slat vin/væske.

11-05-2015 22:44 #15| 0

+ husk at smid den i en balje vand inden du bruger den.

11-05-2015 23:27 #16| 0
Repsak skrev:svinekæber, kalvekæber, skank, alt hvad der bliver bedre af at få tid.

Evt kylling eller lammekølle som langtidsstegt.

Husk at gøre den våd først, og det ikke en joke :)

Men jeg grinte.. Og tror sgu ikke jeg var den eneste :)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar