Studentermad tråd

#1| 4

Lad os se om det ik kan blive sjovt med billeder.

Krav:

Billeder
Maks 20 min at lave
Let at lave
Lavt budget, så der ik skal handles 217 ting ind.

Jeg ligger ud på trods af jeg ikke er nogen haj i et køkken.

de 3 vigtige ting:
Kyllinge fillet
buko pikant smørost
frisk pasta/kartofler stortset alt passer til.


tag kyllinge filleten og mas den en smule flad, skær den op, smør med buko pikant og fyld div ind, i dag valgte jeg rødløg, men stortset alt kan gå. luk den til med 2-3 tandstikker, giv den lidt krydderi og smid på panden.

meget fin som tøm køleskabet/fryseren ret.





Redigeret af Live d. 19-07-2011 13:32
19-07-2011 13:28 #2| 1

Maggie Stegeposer! Smæk kylling i posen og kog en grydefuld broccoli!

19-07-2011 13:32 #3| 1

Indkøb:
bøffer
portobellosvampe
asparges
gedeost
lufttørret skinke
whatever pasta you like (i mit tilfælge ravioli)

gør sådan her:
gedeost på svampe
skinke om asparges
kog pasta
steg resten.

19-07-2011 13:33 #4| 5

Spejlæg på rugbrød skal man ikke kimse af! Især ikke, hvis man får to blommer i ét æg.

Redigeret af Razga d. 19-07-2011 13:34
19-07-2011 13:38 #5| 7

@OP
du skriver:

de 3 vigtige ting:
Kyllinge fillet
buko pikant smørost
frisk pasta/kartofler stortset alt passer til.

For mig at se er der bacon ovenpå pastaen, hvordan kan det IKKE(!) være en af de tre vigtigste ting? :)

Ellers tak for tippet :)

19-07-2011 13:41 #6| 3

Morten, bacon er lidt ligesom salt, det er der bare og obv nødvendigt.

Hermod, det ser faktisk lidt spændende ud.

Redigeret af Live d. 19-07-2011 13:42
19-07-2011 13:44 #7| 0

@live
Haha, godkendt forklaring :)

19-07-2011 13:58 #8| 7

Tænd ovnen på 200 grader.

Smid:



- i ovnen..

= Let og elegant

19-07-2011 14:00 #9| 0


http://arla.dk/opskrifter/minipizza-med-kylling/
Disse minipizzaer med kylling kan også varmt anbefales. Der bliver 12 af en portion, så der er rigeligt til frokost og aftensmad dagen efter.
Redigeret af Razga d. 19-07-2011 14:02
19-07-2011 14:09 #10| 0

+mange for grandiosa, vidste dog ikke man kunne få dem i DK. Spiste dem meget i Norge :D

19-07-2011 14:33 #11| 0
filurn skrev:
+mange for grandiosa, vidste dog ikke man kunne få dem i DK. Spiste dem meget i Norge :D


Du kan købe dem i Kiwi!
19-07-2011 17:33 #12| 0

Pasta med en dressing af mayonaise og dijonsennep. Meget simpel dressing men super god. Tilsæt så grønsager efter smag. Tomat, agurk og grøn/rød peber foretrækker jeg. Har købt en tacosauce som også er en god blanding. Noget krydderi ville også være godt. Nemt, billigt og lækkert.

Kanon tråd eftersom jeg lige er gået på SU.

Redigeret af short3 d. 19-07-2011 17:34
19-07-2011 17:42 #13| 1

Frokost nye kartofler rå løg mayo HAPS HAPS og nyt rugbrød fra bagerne :)



alt andet er ligemeget da denne ret også kan spise som aften/nat/morgenmad




Redigeret af nikzz d. 19-07-2011 17:43
19-07-2011 18:58 #14| 4

hermod må have haft en super studentertid... for der var sgu da råd til noget ordentligt mad :D

19-07-2011 19:10 #15| 0

LOL når man er studerende laver man da ikke mad, man har hverken tid eller overskud.

Tager under 20 min: Justeat, Salatbarer, Bones, spyd fra 7/11. Det er hvertfald det 9/10 af mine måltider står på hvis vi ikke snakker morgenmad for der spiser jeg altid sukker med havregryn og sødmælk

19-07-2011 19:18 #16| 6
morjen skrev:
LOL når man er studerende laver man da ikke mad, man har hverken tid eller overskud.


morjen skrev:
Får virkelig fjer af at høre på andy schleck. Generelt whiner han jo konstant, om det så er over at han taber kæden eller hvad det er. Træn noget mere og bliv bedre, det er jo ikke til at høre på det tuden!


19-07-2011 19:25 #17| 8

Damn I spiser noget crap, nogle af jer :-) Sjov tråd - Jeg har faktisk dyrket dette område en del, også da jeg selv studerede - Jeg skal nok prøve at komme med nogle flere retter...



Æggekage:

4-6 Øko æg
Kartofler fra i går
Tomater
Bacon
Purløg
Mælk
Tabasco

Steg først bacon 3-4 min. tilsæt herefter kartofler og steg videre. Imens pisker du æg med salt, peber, (tabasco) og lidt mælk eller fløde. Tilsæt tomater til panden, steg kort tid. Giv æggene et sidste pisk, og hænd dem i panden, og skru ned på halvt blus. Tænd ovnen på 250 grader. Steg æggene i 3-5 min. indtil du fornemmer de er gyldne i bunden. Stil nu panden i ovnen og tag æggekagen ud når den er gylden på toppen og souffleret op. Drys med purløg og server med rugbrød og sennep. Av av, panden er varm!!

Jeg stemmer iøvrigt også lige for en kartoffelmad...


19-07-2011 19:27 #18| 10
morjen skrev:
LOL når man er studerende laver man da ikke mad, man har hverken tid eller overskud.

Tager under 20 min: Justeat, Salatbarer, Bones, spyd fra 7/11. Det er hvertfald det 9/10 af mine måltider står på hvis vi ikke snakker morgenmad for der spiser jeg altid sukker med havregryn og sødmælk


1. Det sender et rystende ringe signal til ens omgangskreds, kæreste/potentielt tøsepigebarn.
2. Det er for dyrt for netop en studerende i længden
3. Man bliver latterligt ulækker af det.
19-07-2011 19:41 #19| 5

Lad nu please være med at sige at jeg er ulækker når halvdelen af forslagene herinde inkludere kød med OST i??!

Her var min aftensmad incl min keramikugle:



Btw synes jeg kartoffelmadden ser über nice ud, rugbrødsmadder spiser jeg da også til tider nu skal jeg heller ikke gør mig værre end jeg er :)

Mad er generelt så fucking dyrt når man er alene at det praktisk talt ikke kan betale sig for en madlavningsnoob som mig at begynde at gå igang med det. De gange jeg har gjort det kunne jeg tage på restaurent eller lignende for de samme penge + alt den tid jeg ville spare.

Redigeret af morjen d. 19-07-2011 19:44
19-07-2011 19:48 #20| 1

Så er det billigere at tage på Bones? :D

19-07-2011 19:54 #21| 0

Nu behøves det jo ikke at være bones hver dag, men man kan jo også æde sig mæt i en luksusburger til 60 kroner eller en gang salat til 40 kr hvorimod fx Hermods forslag minimum vil koste 100 kroner.

19-07-2011 20:47 #22| 0

Jeg er faktisk stadig studerende :-) og jeg har råd til god mad hver dag. Det er vel bare et spørgsmål om at være arbejdsom og prioritere god mad frem for dyre byture. Jeg gætter på at mange studerende bruger 500-1000 kr i byen i weekenderne. Det gør jeg så ikke så ofte.

19-07-2011 20:50 #23| 1

Dog spiser jeg heller ikke røde bøffer hver dag :-)

19-07-2011 21:05 #24| 2

Tror at mange af de retter der er lavet, afhænger af om vedkommende lige har haft en dårlig eller god session ..

19-07-2011 22:20 #25| 5


En utrolig undervurderet ret. Tilsæt evt salt hvis du er fint på den.
19-07-2011 22:55 #27| 1

Mælk + Havre Fras = Det er en god kombo ;)

19-07-2011 22:58 #28| 1

@morjen

Hvis du bor i Odense eller omegn, så skal jeg sgu nok give dig et kursis i sund, lækker og billig madlavning.

Det eneste jeg forlanger, er en keramikugle.

19-07-2011 22:59 #29| 0

Rugbrød every day

19-07-2011 23:41 #30| 0
playern skrev:
Damn I spiser noget crap, nogle af jer :-) Sjov tråd - Jeg har faktisk dyrket dette område en del, også da jeg selv studerede - Jeg skal nok prøve at komme med nogle flere retter...



Æggekage:

4-6 Øko æg
Kartofler fra i går
Tomater
Bacon
Purløg
Mælk
Tabasco


Som i en tidligere tråd - hvorfor skal kun æggene være øko?

Men spas tråd - skal lige se om der er noget på menuen i løbet af ugen der kan gå under OP.
20-07-2011 00:43 #31| 1

Alt det andet er naturligvis også øko... Men med netop æg, gåes der ikke på kompromis.

Der er ufatteligt mange grunde til jeg skriver øko æg - don't get me started :-)

Men den korte version - smag og dyrevelfærd.

20-07-2011 01:35 #32| 7

@Playern

Kan du smage øko?

20-07-2011 08:56 #33| 0

@ Imstilla - ja, i mange tilfælde, i nogle tilfælde ikke. Men nu er det også en del af mit job, at smage på ting og vurdere.

Du kan jo selv prøve at teste øko æg vs bur - du burde kunne smage og se forskel. :-)

20-07-2011 09:06 #34| 0
playern skrev:
@ Imstilla - ja, i mange tilfælde, i nogle tilfælde ikke. Men nu er det også en del af mit job, at smage på ting og vurdere.

Du kan jo selv prøve at teste øko æg vs bur - du burde kunne smage og se forskel. :-)


enig - jeg kan især smage det på mælk - her i tyskland er der meget stor forskel på "alm" mælk og øko mælk.

Men det er endnu mere sygt på ferie i østrig hvor man lige får æg og mælk der er hentet direkte fra baghaven - Nice.
20-07-2011 15:13 #35| 0
playern skrev:
@ Imstilla - ja, i mange tilfælde, i nogle tilfælde ikke. Men nu er det også en del af mit job, at smage på ting og vurdere.

Du kan jo selv prøve at teste øko æg vs bur - du burde kunne smage og se forskel. :-)


Jeg orker ikke at diskutere med dig, for jeg tror vi grundlæggende er enige. Ja de æg vi også får engros i kasser med 240 stks der kan jeg godt smage forskel. Men i forhold til et fritlandsæg jeg får fra min familie privat, der kan jeg ikke smage forskel.

Og ja det er også en del af mit job ;)
20-07-2011 23:00 #36| 1
20-07-2011 23:10 #37| 0

Jeg synes bestemt også det er let at smage forskel på øko mælk og konventionelt mælk. Æg kan jeg ikke rigtig smage forskel på, men det er heller ikke så ofte jeg spiser æg.

20-07-2011 23:44 #38| 1
MadsR skrev:
Tror at mange af de retter der er lavet, afhænger af om vedkommende lige har haft en dårlig eller god session ..


Tror at mange sessioner afhænger af, om vedkommende lige har fået en god eller dårlig ret :)
21-07-2011 00:08 #39| 0

obv er der ihvertfald en sammenhæng den ene eller anden vej !

21-07-2011 00:48 #41| 1
21-07-2011 00:55 #42| 0

Følger der en opskrift med den kartoffelsalat diedamm, den ser lækker ud :)?

25-07-2011 22:07 #43| 0

bump

25-07-2011 22:49 #44| 0
diedamm skrev:

Letkogte kartofler, der er kølet ned
Radiser

Jeg ænser purløg.
Jeg gætter på det røde er rød peber og ikke tomat.

Det kunne godt ligne smøre det hele ind i en let cremefraiche med salt&peper og et lille klem af noget citron.

(så kommer han jo nok og retter på mig)
25-07-2011 22:56 #45| 0

lidt finthakket citronmelisse er nice i Kartoffelsalat :) Det giver grønt drys OG en let, frisk citronsmag.

26-07-2011 02:03 #46| 0

@emik

Den er fra Gastromand.dk

Opskrift

26-07-2011 02:04 #47| 0

Jeg bliver helt vildt lækker sulten så sent om natten pga alt det mad...

26-07-2011 03:27 #48| 0

Jeg planlægger som regel efter ugen.
En travl uge i studiets tegn:
- 1kg hakket oksekød (8-12% er fint)
- 1 pakke familielasagne fra knorr
- 2 poser ost (400-500 gram)

Hele lortet laves søndag. Så er der mad til mandag, tirsdag onsdag og måske torsdag.
Kan også godt laves med lasagnette (som jeg er mere til).



Fredag må den hedde frysepizza. Enten fra Good Fellas eller dr. Oetker.



En stille uge i studiets tegn står gerne på kylling med frisk pasta, hjemmelavede burgers, noget kartoffelmos med en gryderet af en art over osv. Den "gode" mad spiser jeg i weekenden istedet.

26-07-2011 03:34 #49| 0

lol jeg æder sådan en lasagne om dagen Bad3xo :) til aftensmad vel og mærke.

Fantastisk tråd drenge! virkelig meget info! THX!

26-07-2011 12:52 #50| 0

@Jones

det var ikke helt ved siden af:)

Du fejler dog ved at skrive LET creme fraiche - det skuffer mig;) Hjemmelavet mayo er naturligvis også et must...

@Tuz
Tak - var lige offline et par dage - skræmmende oplevelse:)

26-07-2011 12:55 #51| 3
Croque Madame

Endnu et bud - en simpel men tømmermandsdræbbende lille satan:)



Opskrift
Redigeret af diedamm d. 26-07-2011 12:56
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar