Lad os se om det ik kan blive sjovt med billeder.
Krav:
Billeder
Maks 20 min at lave
Let at lave
Lavt budget, så der ik skal handles 217 ting ind.
Jeg ligger ud på trods af jeg ikke er nogen haj i et køkken.
de 3 vigtige ting:
Kyllinge fillet
buko pikant smørost
frisk pasta/kartofler stortset alt passer til.
tag kyllinge filleten og mas den en smule flad, skær den op, smør med buko pikant og fyld div ind, i dag valgte jeg rødløg, men stortset alt kan gå. luk den til med 2-3 tandstikker, giv den lidt krydderi og smid på panden.
meget fin som tøm køleskabet/fryseren ret.
Studentermad tråd
Indkøb:
bøffer
portobellosvampe
asparges
gedeost
lufttørret skinke
whatever pasta you like (i mit tilfælge ravioli)
gør sådan her:
gedeost på svampe
skinke om asparges
kog pasta
steg resten.
Spejlæg på rugbrød skal man ikke kimse af! Især ikke, hvis man får to blommer i ét æg.
@OP
du skriver:
de 3 vigtige ting:
Kyllinge fillet
buko pikant smørost
frisk pasta/kartofler stortset alt passer til.
For mig at se er der bacon ovenpå pastaen, hvordan kan det IKKE(!) være en af de tre vigtigste ting? :)
Ellers tak for tippet :)
Morten, bacon er lidt ligesom salt, det er der bare og obv nødvendigt.
Hermod, det ser faktisk lidt spændende ud.
http://arla.dk/opskrifter/minipizza-med-kylling/
Disse minipizzaer med kylling kan også varmt anbefales. Der bliver 12 af en portion, så der er rigeligt til frokost og aftensmad dagen efter.
+mange for grandiosa, vidste dog ikke man kunne få dem i DK. Spiste dem meget i Norge :D
filurn skrev:
+mange for grandiosa, vidste dog ikke man kunne få dem i DK. Spiste dem meget i Norge :D
Du kan købe dem i Kiwi! ♥
Pasta med en dressing af mayonaise og dijonsennep. Meget simpel dressing men super god. Tilsæt så grønsager efter smag. Tomat, agurk og grøn/rød peber foretrækker jeg. Har købt en tacosauce som også er en god blanding. Noget krydderi ville også være godt. Nemt, billigt og lækkert.
Kanon tråd eftersom jeg lige er gået på SU.
Frokost nye kartofler rå løg mayo HAPS HAPS og nyt rugbrød fra bagerne :)
alt andet er ligemeget da denne ret også kan spise som aften/nat/morgenmad
hermod må have haft en super studentertid... for der var sgu da råd til noget ordentligt mad :D
LOL når man er studerende laver man da ikke mad, man har hverken tid eller overskud.
Tager under 20 min: Justeat, Salatbarer, Bones, spyd fra 7/11. Det er hvertfald det 9/10 af mine måltider står på hvis vi ikke snakker morgenmad for der spiser jeg altid sukker med havregryn og sødmælk ♥
morjen skrev:
LOL når man er studerende laver man da ikke mad, man har hverken tid eller overskud.
morjen skrev:
Får virkelig fjer af at høre på andy schleck. Generelt whiner han jo konstant, om det så er over at han taber kæden eller hvad det er. Træn noget mere og bliv bedre, det er jo ikke til at høre på det tuden!
♥
Damn I spiser noget crap, nogle af jer :-) Sjov tråd - Jeg har faktisk dyrket dette område en del, også da jeg selv studerede - Jeg skal nok prøve at komme med nogle flere retter...
Æggekage:
4-6 Øko æg
Kartofler fra i går
Tomater
Bacon
Purløg
Mælk
Tabasco
Steg først bacon 3-4 min. tilsæt herefter kartofler og steg videre. Imens pisker du æg med salt, peber, (tabasco) og lidt mælk eller fløde. Tilsæt tomater til panden, steg kort tid. Giv æggene et sidste pisk, og hænd dem i panden, og skru ned på halvt blus. Tænd ovnen på 250 grader. Steg æggene i 3-5 min. indtil du fornemmer de er gyldne i bunden. Stil nu panden i ovnen og tag æggekagen ud når den er gylden på toppen og souffleret op. Drys med purløg og server med rugbrød og sennep. Av av, panden er varm!!
Jeg stemmer iøvrigt også lige for en kartoffelmad...
morjen skrev:
LOL når man er studerende laver man da ikke mad, man har hverken tid eller overskud.
Tager under 20 min: Justeat, Salatbarer, Bones, spyd fra 7/11. Det er hvertfald det 9/10 af mine måltider står på hvis vi ikke snakker morgenmad for der spiser jeg altid sukker med havregryn og sødmælk ♥
1. Det sender et rystende ringe signal til ens omgangskreds, kæreste/potentielt tøsepigebarn.
2. Det er for dyrt for netop en studerende i længden
3. Man bliver latterligt ulækker af det.
Lad nu please være med at sige at jeg er ulækker når halvdelen af forslagene herinde inkludere kød med OST i??!
Her var min aftensmad incl min keramikugle:
Btw synes jeg kartoffelmadden ser über nice ud, rugbrødsmadder spiser jeg da også til tider nu skal jeg heller ikke gør mig værre end jeg er :)
Mad er generelt så fucking dyrt når man er alene at det praktisk talt ikke kan betale sig for en madlavningsnoob som mig at begynde at gå igang med det. De gange jeg har gjort det kunne jeg tage på restaurent eller lignende for de samme penge + alt den tid jeg ville spare.
Så er det billigere at tage på Bones? :D
Nu behøves det jo ikke at være bones hver dag, men man kan jo også æde sig mæt i en luksusburger til 60 kroner eller en gang salat til 40 kr hvorimod fx Hermods forslag minimum vil koste 100 kroner.
Jeg er faktisk stadig studerende :-) og jeg har råd til god mad hver dag. Det er vel bare et spørgsmål om at være arbejdsom og prioritere god mad frem for dyre byture. Jeg gætter på at mange studerende bruger 500-1000 kr i byen i weekenderne. Det gør jeg så ikke så ofte.
Tror at mange af de retter der er lavet, afhænger af om vedkommende lige har haft en dårlig eller god session ..
En utrolig undervurderet ret. Tilsæt evt salt hvis du er fint på den.
@morjen
Hvis du bor i Odense eller omegn, så skal jeg sgu nok give dig et kursis i sund, lækker og billig madlavning.
Det eneste jeg forlanger, er en keramikugle.
playern skrev:
Damn I spiser noget crap, nogle af jer :-) Sjov tråd - Jeg har faktisk dyrket dette område en del, også da jeg selv studerede - Jeg skal nok prøve at komme med nogle flere retter...
Æggekage:
4-6 Øko æg
Kartofler fra i går
Tomater
Bacon
Purløg
Mælk
Tabasco
Som i en tidligere tråd - hvorfor skal kun æggene være øko?
Men spas tråd - skal lige se om der er noget på menuen i løbet af ugen der kan gå under OP.
Alt det andet er naturligvis også øko... Men med netop æg, gåes der ikke på kompromis.
Der er ufatteligt mange grunde til jeg skriver øko æg - don't get me started :-)
Men den korte version - smag og dyrevelfærd.
@Playern
Kan du smage øko?
@ Imstilla - ja, i mange tilfælde, i nogle tilfælde ikke. Men nu er det også en del af mit job, at smage på ting og vurdere.
Du kan jo selv prøve at teste øko æg vs bur - du burde kunne smage og se forskel. :-)
playern skrev:
@ Imstilla - ja, i mange tilfælde, i nogle tilfælde ikke. Men nu er det også en del af mit job, at smage på ting og vurdere.
Du kan jo selv prøve at teste øko æg vs bur - du burde kunne smage og se forskel. :-)
enig - jeg kan især smage det på mælk - her i tyskland er der meget stor forskel på "alm" mælk og øko mælk.
Men det er endnu mere sygt på ferie i østrig hvor man lige får æg og mælk der er hentet direkte fra baghaven - Nice.
playern skrev:
@ Imstilla - ja, i mange tilfælde, i nogle tilfælde ikke. Men nu er det også en del af mit job, at smage på ting og vurdere.
Du kan jo selv prøve at teste øko æg vs bur - du burde kunne smage og se forskel. :-)
Jeg orker ikke at diskutere med dig, for jeg tror vi grundlæggende er enige. Ja de æg vi også får engros i kasser med 240 stks der kan jeg godt smage forskel. Men i forhold til et fritlandsæg jeg får fra min familie privat, der kan jeg ikke smage forskel.
Og ja det er også en del af mit job ;)
Jeg synes bestemt også det er let at smage forskel på øko mælk og konventionelt mælk. Æg kan jeg ikke rigtig smage forskel på, men det er heller ikke så ofte jeg spiser æg.
MadsR skrev:
Tror at mange af de retter der er lavet, afhænger af om vedkommende lige har haft en dårlig eller god session ..
Tror at mange sessioner afhænger af, om vedkommende lige har fået en god eller dårlig ret :)
Følger der en opskrift med den kartoffelsalat diedamm, den ser lækker ud :)?
bump
diedamm skrev:
Letkogte kartofler, der er kølet ned
Radiser
Jeg ænser purløg.
Jeg gætter på det røde er rød peber og ikke tomat.
Det kunne godt ligne smøre det hele ind i en let cremefraiche med salt&peper og et lille klem af noget citron.
(så kommer han jo nok og retter på mig)
lidt finthakket citronmelisse er nice i Kartoffelsalat :) Det giver grønt drys OG en let, frisk citronsmag.
Jeg planlægger som regel efter ugen.
En travl uge i studiets tegn:
- 1kg hakket oksekød (8-12% er fint)
- 1 pakke familielasagne fra knorr
- 2 poser ost (400-500 gram)
Hele lortet laves søndag. Så er der mad til mandag, tirsdag onsdag og måske torsdag.
Kan også godt laves med lasagnette (som jeg er mere til).
Fredag må den hedde frysepizza. Enten fra Good Fellas eller dr. Oetker.
En stille uge i studiets tegn står gerne på kylling med frisk pasta, hjemmelavede burgers, noget kartoffelmos med en gryderet af en art over osv. Den "gode" mad spiser jeg i weekenden istedet.
lol jeg æder sådan en lasagne om dagen Bad3xo :) til aftensmad vel og mærke.
Fantastisk tråd drenge! virkelig meget info! THX!
@Jones
det var ikke helt ved siden af:)
Du fejler dog ved at skrive LET creme fraiche - det skuffer mig;) Hjemmelavet mayo er naturligvis også et must...
@Tuz
Tak - var lige offline et par dage - skræmmende oplevelse:)