Hey
Vi er 5 der skal se Super Bowl på søndag.
Vi skal naturligvis have noget mad.
Derfor er der nogen der har lidt inspiration og evt. opskrifter til mad til både og efter kampen
GG
Super bowl middag - inspiration søges
Jeg prøvede lige hurtig at google det. Der er virkelig mange interssante menuer. SÅ en hurtig google søgning burde kunne gøre det.
Som GodteTerkel.
Google er din ven. Men ellers hvis i ikke har prøvet det før, så en amerikansk omgang burger og dertil hørende.
Virker oplagt. Nogle fritter til, og så kører det.
Boys... Saints er ikke i Super Bowl i år, så hvorfor skal vi pludselig have cajunmad?
(Pulled pork tager i øvrigt en evighed at lave ordentligt)
Hmm jeg mangler også lidt inspiration.
Pulled pork, er der simpelthen ikke mulighed for, da jeg bor i lejlighed, og har indendørsaltan, så kan ikke bruge min weber.
Roethlisburgeren får jeg på månedligt basis, så den er der heller ikke meget krudt i.
Vi overvejer at gå all-in med buffet, af alt muligt.
Burgers, hjemmelavede fries, nachos, wings, ribs, hotdogs og pies osv, men ville synes det var federe, hvis vi kunne lave et eller andet fancy.
Så - hjælp :) ?
Ligesom OP, søger jeg til selve hovedretten og snacks.
Madlavnings-skills er på en solid 10'er. (:D)
pulled pork kan da godt laves i en ovn
Som stubbessluts - jeg lavede selv PP i ovn sidste år og det var et stort hit!
Følg i øvrigt med på GM, hvor vi går i Super Bowl Mode op mod søndag:)
YAY, endelig kan jeg linke til denne fantastiske hjemmeside:
www.cheeseandburger.com/
Vi laver nr, 30 - The Macho Nacho
Og så en Banana Toffee Cream Pie til dessert, og uanede mængder snacks.
@Jacob
Du kan jo lave den famøse Sauce de Frambois Agneau? ;)
Haha, jeg lavede Sauce de Frabois Agneau til Beef Wllington for ikke så lang tid siden. Den er stadig fantastisk!
Den passer dog ikke helt ind i temaet.
Har tit luret på cheeseandburger.com, men synes måske bare burger er for regulært til SB.
@diedamm
Følger selvfølgelig med, og kan kun tilslutte mig dem, der håber I er ude i god tid.
@Jacob
Er relativt enig med dig. Vi har bare tradition for en overdreven stor burger (~1,5kg total). Og vi gider ikke Roethlisburgeren, så nu giver vi den gas med et andet projekt, og tiløjer tilmed en dessert til årets menu :)
@Jacob
Er relativt enig med dig. Vi har bare tradition for en overdreven stor burger (~1,5kg total). Og vi gider ikke Roethlisburgeren, så nu giver vi den gas med et andet projekt, og tiløjer tilmed en dessert til årets menu :)
@Jones og Jacob
Har netop flyttet indlæggene et par dage frem - tak for rådet.
Jeg plejer at servere klassiske hotdogs når jeg hold NFL night. Og det gør jeg nok også igen på søndag :)
Skrub
Har ikke selv haft lejlighed til at lave den endnu, men en dag vil jeg prøve. Men Super Bowl er da oplagt til en gang Baconcheese roll...
En baconcheese roll er vel egentlig bare en tøseversion af en Baconeksplosion?
@MacP
Nej.
Bachon Cheese Roll er snacks ala hotwings/nachos (hvis det står til mig) - Bacon Explosion er en forret/hovedret (alt eftet størrelse)
@Diedamm
Vi er flere der venter spændt på jeres SB menu som inspiration, i stedet for 'godt læsestof' :)
Jenson
OOOOMMMMFFFFFFFFGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Det ser godt ud!
Hahaha det er jo genialt
www.youtube.com/watch?v=0rUEpmbdZLw&feature=channel
www.youtube.com/watch?v=3lF_w3im90M
@Xitaah
Jeg kan da lige smide menuen:
Snacksene
Nachos med Guacamole og Salsa
Atomic Buffalo Turds
Hovedmåltidet
Pulled pork burger med BBQ-sauce
Hot Wings med Blue Cheese dip
Blueberry-Chipotle Ribs
Coleslaw
Desserten
Snickers Pie
Opskrifterne må du vente med til kl 00.05 - you know where...
GO PACKERS!
Er jo let nok at skrive man skal google eller linke til en menu hvor hver ret tager et døgn.
Realistisk er det jo et fåtal af dem der holder Super Bowl der bruger hele dagen i køkkenet.
Personligt er menuen Roethlisburger med Fries.
Senere en røvfuld Nachos med hjemmerørt Guago og Salsa.
Dertilhørende Coronas.
Skulle noget tilføles må det være Wings og Ribs, problemet med Wings er at man ikke lige har en ønskebrønd stående i ethvert dansk hjem.
Og er man neutral fan bruger man Wisconsin cheddar i sin Roethlisburger ;)
@BobbyOlsen
Du kan sagtens bruge en stor gryde og en hulske til Wings! Du kan faktisk bruge et hvilket som helst redskab til at fiske dem op med, bare det er i metal.
Ribs
Deviled Eggs
I kan google sidstnaevnte, som er haardkogte aeg hvor blommen er mixet sammen med mayo/sennep og andet.
@Klakk
Vi er nu ude i en endnu vildere menu i år! :)
Link: gastromand.dk/gastromands-super-bowl-menu-2011/
Har lige bestilt 6-7 kg kamben (hedder det vist) til ribs. Det er vist bare en flæskesteg med benene på, og sværet skåret af. De deles så i ca. 3-4 cm skiver, som der er et ben med hvert stykke.
Koger det i lige under en time.
Smører det godt ind i barbecue sovs, og så ryger det en tur i ovnen under grillen.
Dog lige et par spørgsmål hvis der er nogle kyndige.
1. Hvis man skal have lidt smag i, er der så ide i at koge dem i en suppe (den hurtige løsning, fremfor selv at smide løg, grøntsager og diverse kryderier i gryden).
2. Jeg har en større Weber Gas grill som jeg endnu ikke har brugt. Hvor meget giver det mere at lave det her, fremfor i ovnen (ved at det var et hit sidste gang med ovnen, så ikke helt lun på at risikere noget, nu drengene er inviteret)?
3. Tilbehøer i den lette end? Mit bedste bud er coleslaw, som jeg dog synes er røvkedeligt, og nok heller ikke noget jeg er tændt på at bruge tid på at lave. Fritter gider jeg ikke, men overvejer om en fed gang flødekartofler (vist første gang i 10 år at jeg falder i den fælde) til. Spiller det?
@diedamm (bliver til duefalk på iPhone i øvrigt)
Lækre snacks, resten har jeg givet udtryk for på jeres jeres site:)
I det mindste er jeg enig med Packers;) - god super bowl!
@ Diedamm
I Banana Toffee Pie opskriften, er det så korrekt forstået at man hælder 100g sukker op i en skål, og når man er færdig med at lave kagen hælder man sukkeret i skraldespanden, eller..... :-)
gastromand.dk/gastromands-super-bowl-menu/
@ jensen
Jeg tænker det skal sammen med smøren og kiksen således det bliver karameliseret? Skal selv lave den imorgen, så måske meget godt at være helt sikker:)
@ Diedamm
Well, sukkeret står stadig på bordet, men hvad med smøret. Der er ikke angivet mængde her i ingredienslisten. Måske fair at antage at det er 100g smør istedet for sukker, og pludselig giver det hele mening.
Anyway, mon ikke jeg klarer den med lidt hjælp fra google :-)
Du har ret jensen.
www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=24425
@ Stubbesluts
Jeg måtte forøvrigt give op. Føtex har ikke kondenseret mælk, og et hurtigt check på nettet indikerer at det kun er grønthandlere (indvandrerbutikker) som fører det. Så på et søndag bliver det nok lidt en killer, desværre.
Så er der købt ind til gastromand.dk/gastromands-super-bowl-menu-2011/
Bliver nice!
@Diedamm - hvis du har tips iløbet af dagen imorgen med nogle af opskrifterne, så del lige ud af dem - jeg kan slet ikke overskue hvor lang tid det hele tager???
@Jensen
HAHA, der har sgu sneget sig en fejl ind - der er naturligvis tale om 100g smør - jeg retter med det samme:)
@Culcasi
Nej det er nok lidt svært at overskue, men planen må helt sikkert være at gå i gang i god tid og efterfølgende varme tingene op når der skal frådes:)
@ jensen
Superbest forhandler det også. Købte det i hvert fald selv i superbest på vestrebro tæt på ludwigsen
Jeg må se om den lokale SuperBest kan klare det i morgen (er ikke så glad for at skulle over kanalen til Sjææland) :-)
Har lige brugt et par timer tidligere på aftenen med at koge mine spareribs og herefter marinere dem. Jeg var lun på at gå ud og smide dem på grillen med det samme.
Vi skal ud i Baconeksplosion(Ikke mig der har valgt menu'en) Ser ok klamt ud, men hvad fanden.
www.youtube.com/watch?v=UBFGPFnzFmA
@Bakerizzle
Håber du tager et par billeder om denne sagnomspundne ret... :)
@Diedamm og andre der har gang i Gastromands superbowl menu
Det bliver da en overordentlig farverig Guacemole?
@Bakerizzle
den skulle være rigtigt god - pics og fortælling når den er spist tak
Det er også en overordentlig farverig begivenhed:) koriander kan med fordel udelades...
Da jeg lavede den sagnomspundne ret Baconexplosion, blev jeg også slemt skuffet. Vores endte ud med at blive ufatteligt salt.
The Bacon Cheese Roll er dog for sindsyg. Hold nu op det er fråderen.
@ Bakerizzle
Fucking epic video!
Kæft det ser sygt ud!.. Og fuck om den var skuffende.. Det så macho at have lavet og (forsøgt) have spist sådan en "Xplosion" :D
baker@
Du skulle bare have fulgt den rigtige opskrift?
Jeg har personligt lavet den med stor succes, og resterne dagen efter smagte for sygt godt, og var perfekt tømmermandsspise.
Som Jacob. Den blev ekstremt salt! Og den lå simpelthen så tæt på forloren hare smagsmæssigt, at jeg ikke kunne se bort fra det fact :)
Jeg kendte ikke selv opskriften, så jeg fulgte bare instruktioner,HMN :)
Tilt!! Gastromand er nede når nu jeg skulle lave banana pie???
100g smør smeltes, blandes med 250g kiks og smides i en springform og køles en halv time?
2 dåser kon mælk koger i 3 timer, står lige lidt efterfølgende og når kølnet af åbnes dåserne og karamellen hældes udover, og kagen køles ned igen??
Herefter bananer, flødeskum og chokolade på toppen?
Sådan jeg husker den, er jeg way off??
Vandet koger med dåserne i, så håber på jeres hjælp :)
du er spot on jungle...
God fornøjelse.
@ Ritter
Any idea hvor længe den skal køle af efter karamellen er hældt over? Og bananer vel først på når den er kold ik?
@Jungle
Du kan sagtens hælde bananer på når den er lunken, hvilket den bliver ret hurtigt.
Den er spiseligt kold efter 45 min ca. (min erfaring)
Som xitaah.... jeg vil dog vente 1½-2 timer før jeg vil spise den..
Til min smag er 1 dåse nok. Meget sødt, men godt.
Ok. Tak client.
Tror det bliver med 2 dåser og ca. 150g smør og 400g kiks osv.
Vi er vist en 7 voksne...
Westergaard er spot on.
Jeg ville kun lave den med en dåse næste gang.
Da jeg lavede den var det til 8 personer og der var et pænt stykke tilbage bagefter.
Smider du op hvordan den blev?
@Diadem
Du må gerne lægge den op :P
Den blev god!
Bunden smuldrede dog en del, ved ikke rigtig om jeg ikke pressede den nok, eller brugte for lidt smør.
2 dåser fungerede godt til 400g kiks, men en hel plade mørk marabou var lige i overkanten.
Men alle spiste op og var glæde for kagen :)
@Jungle
Skandale at side var nede netop den dag! :/
Det kunne dog godt lyde som om du skal have lidt ekstra smør i næste gang:) Smør er jo godt!
Har netop kogt den kondenserede mælk i 3 timer, men den er stadig flydende. Har fået toffee-farve, men burdte den ikke have ændret konsistens eller kommer det når den køler lidt af?
På forhånd tak!
Den skulle gerne være lidt karamelagtigt i konsistensen.
Altså lidt "sej" i det.
Jeg havde den under vand i 3½ time og den var rigtig god.
Smid den på bunden og i køleskabet med bananer på.
Så må du se hvad den bliver til..