Nu fik jeg set filmen, og det morede mig lidt, at dem der promoverer plantebaseret kost, smider ting i hovedet der på ingen måde er sunde, som hvidt brød/toast, pasta, burgerboller mm. Det er processerede fødevarer med masser af stivelse og hvedemel, som er virkeligt dårligt i kosten. Pasta kan godt bruges af atleter, som har brug for ekstra kulhydrater, men for almindelige mennesker, er det et relativt skidt råd.
Jeg faldt også over en youtube video der ret nøje gennemgår "dokumentaren", og advarer mod dens rigtighed - lidt sjovt at ham her Dr.Ryan Lowery selv har været med til at lave et af de studier der er med i filmen, men hvor deres konklusion var noget helt andet, end hvad filmen bruger studiet til. Jeg synes umiddelbart denne debunk er mere værd end selve filmen:
https://www.youtube.com/watch?v=cuMoEnqd3EQ
Ja, jeg har googlet ham, og han er fortaler for ketogenisk diæt. Det ville selvfølgelig få mange til at afvise hans debunk, men han går videnskabsligt til værks i sit debunk, og giver for mig langt mere mening, end filmen..
los_champ skrev:
Som kødelskere bekymrer det mig, at flere studier konkluderer, at der er sammenhæng imellem kødforbrug og risikoen for diabetes 2. Det forholder læger sig med rette til, selvom der er mange variable, som fx hvad man spiser sammen med kød, der ikke synes tilstrækkeligt belyst.
Kød i sig selv er ikke skidt at spise mht. risiko for diabetes 2 - det er blodsukkeret du skal prøve at holde stabilt, for at undgå diabetes 2. Som jeg nævner i mit indlæg ovenfor, anbefaler Anette Sams en kost, hvor hovedparten af kulhydrater kommer fra kål, men hvor kål og grønt gerne suppleres med kød. Hun advokerer for (maksimalt) 3 måltider om dagen, og 12 timer mellem aftensmad og morgenmad, samt "pulssnacks" (korte stunder på dagen, hvor du laver noget aktivt, for at få pulsen op), og daglig træning af en eller anden slags.
Seneste bog hedder "ud af diabetes 2", som er skrevet i samarbejde med Thomas Rode, og inkluderer en masse gode opskrifter. Den er absolut ikke kun for folk med diabetes 2.
Anette Sams er (tidligere) forsker i diabetes medicin for Novo.
GuldsmedeN skrev:
Alene kødindustrien står årligt for over 15% af den samlede drivhusgasudledning på verdensplan. Det er mere end hele verdens biler, lastbiler, skibe og fly til sammen udleder. Du kan vel ikke med rette sind sige, at det ingen forskel vil gøre og at det intet hjælper at skære ned på kød? Hvordan i alverden? Du godeste gud! :D
Jeg kender ikke din kilde, men hvis man se den debunk af dokumentaren jeg nævner ovenfor, nævner han 2 tal for USA, hvor den ene kilde er EPA:
Det ene tal er, at 9% af udledninger af drivhusgasser i USA i 2017 kom fra landbruget (hvor kødproduktion altså kun udgør en del af) - til sammenligning udgjorde transport 29% af udledning af drivhusgasser.
Den anden statistik han har med er den fra EPA omkring metangasser:
3,9% af udledningen af metangasser stammer fra livestock (hvoraf de 2% er fra køer), og 28,5% af udledningen af metangasser stammer fra transport.
Det er selvfølgelig kun fra USA det her. Men det ville undre mig meget, hvis tallene for verden adskiller sig væsentligt.