Tilberedning tykstegsfilet

#1| 0

Søger hjælp hos PNs mad eksperter.


Fik impulskøbt en tykstegsfilet på 2,2 kg. Hvordan får jeg den bedste tilberedning af hele fileten?


Google lader til at ville skære kødet til bøffer eller wok strimler, hvilket ikke var min umiddelbare ide da jeg købte det.


Vil gerne holde kødet i et, så fremt man kan sikrer en ordentlig kvalitet stadig.


So what to do?

Redigeret af ktothep d. 13-09-2015 12:44
13-09-2015 12:53 #2| 1

smæk den i ovnen med salt, urter, hvidløg, rødvin og lidt fond ved 56 grader natten over.

Inden i skal spise giver du den et skral ved høj varme på panden med lidt olie så den får noget stegeskorpe. Velbekommen.

13-09-2015 13:00 #3| 0

https://henrikjbrandt.wordpress.com/2010/12/29/sadan-far-du-din-culotte-perfekt-hver-eneste-gang/


Den her fremgangsmåde er blevet skamrost (også her på PN), når det kommer til culottesteg - jeg har også brugt den, og stegen blev perfekt.

Han skriver i kommentarfeltet, at samme fremgangsmåde med fordel kan bruges på tyksteg.


(med en vægt på 2,2 kg. tager det nok 2,5-3 timer alt i alt - inkl. hviletid)

Redigeret af langeløg d. 13-09-2015 13:02
13-09-2015 13:00 #4| 0
OP

Er det ikke muligt at få en ordentlig kvalitet på stegen, uden langtids tilberedning?:)

13-09-2015 13:05 #5| 0

Snildt. Rist den først på panden, god skorpe. Tilsæt timian, rosmarin, hvidløg mm. Med en masse koldt smør i tern, lad det bruse rigtig godt. Fyr hele panden i oven med alt på. 180 grader 30 min. Lad den hvilke 30 min ude.

Redigeret af R4MB0 d. 13-09-2015 13:06
13-09-2015 16:53 #6| 1

Tykstegen består af to dele som som er ret forskellige i struktur. Den større del egner sig bedst til helstegning og jeg vil skyde på at den på en 2,2kg tyksteg vil veje omkring 1,4 kg. Den mindre del er rund og på tykkelse med den tykke ende af en oksemørbrad, den er finere i strukturen og egner fint til bøffer. Roastbeef skæres ofte af den runde del af tykstegen. Der sidder en tyk sene igennem tykstegen og når du fjerner den er den delt i de to dele, den er ret sej og derfor deler man altid tykstegen op inden tilberedelsen.


Man kan se senen som en hvid 'streg' på oversiden af fileten når den er afpudset. Man fjerner den ved at, med en skarp spids kniv, skære ned langs den hvide streg på den tykke side af stegen. Når man rammer senen skærer mad forsigtigt imellem senen og kødet uden at skære igennem senen, indtil det store stykke kød er fri for senen. Derefter gentager man på denne lille steg steg. Det lyder lidt indviklet, men det er ret simpelt. Og det kan absolut ikke anbefales at helstege den, ligesom den heller ikke egner sig til at langtidsstege pga det meget lave fedtindhold.

Redigeret af dondyhr d. 13-09-2015 16:54
13-09-2015 16:56 #7| 0
OP

Hmm.. Måske man skal købe noget andet, og så få lagt nogle bøffer i fryseren af denne.

13-09-2015 16:59 #8| 0

Hver for sig egner de sig fint som stege, ved ikke om det var uklart. Den lille del giver en rigtig god roastbeef.


13-09-2015 17:02 #9| 0
OP
dondyhr skrev:Hver for sig egner de sig fint som stege, ved ikke om det var uklart. Den lille del giver en rigtig god roastbeef.

Så jeg kan adskille dem, og putte dem I ovnen med et fint resultat?

Redigeret af ktothep d. 13-09-2015 17:02
13-09-2015 17:13 #10| 0

Ja det kan du fint

13-09-2015 17:15 #11| 0
OP

Har du et forslag til tilberedning af de to dele?

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar