Kære PN.
Består mange af jeres aftensmåltider også af rugbrød + en eller anden form for æg? Vil gerne høre hvad jeres yndlings "biksemad" er, når I ikke lige har overskud til at lave den helt store fem-retters menu.
Indtil videre kan disse lækre måltider vinkles af:
- Scramble Eggs
- Omelet
- Kogt Æg
- Æggekage
- Spejlæg (måske med bacon!?)
Tør rugbrød med leverdreng IGEN til aftensmad!?
Toast selvfølgelig!
Cupnudler og cola
Kør med Gordon Ramsays scrambled eggs. Slår alle andre former for æg. Check youtube.
Hytteost, blandet med 3-4 blødkogte æg, lidt krydderi og du har den lækreste æggesalat
Nu nævner du selv 'biksemad' - så hvorfor ikke lave biksemad, nemmere bliver det næppe.
Find fx frikadeller og pølser i køledisken, en masse løg og kartofler og spejlæg.
Kææft nogle lækre input!
@Don_t dem har jeg allerede lavet! De sgu meget lækre!
Tror specielt æggesalaten skal prøves. Den lyder ikke helt dum!
Laver omelet til morgenmad hver eneste dag, det er nemt og lækkert, og tager max 10 min at lave.. Plejer at lave den sådan her, og så med lidt forskelligt fyld, som regel noget kylling, pølse eller andet kød fra dagen før, og så ost, peber, frisk spinat, champignon, løg, hvidløg og obv salt og peber. Det kan man jo gøre som man vil og efter hvad man lige har at smide i :)
Til aftensmad er jeg blevet utrolig glad for min wok-gryde, man kan lave alt i den.. Du kan prøve at skære nogle kartofler og guleroder i tynde skiver og stege dem lidt i noget olie, og efterhånden som konsistensen er lidt blødere så fylde alt muligt i, ligesom med en omelet kan man nærmest ikke putte noget i der smager dårligt, og hvis man bruger en masse forskellige grøntsager er der faktisk ikke engang behov for noget kød til, selvom det selvfølgelig er at foretrække :)
I det nyeste afsnit af køkkenkrisen på TV3 laver Bo Bech en let boller i karry med æbler og selleri, den er mega nem og det er NUTS, opskriften er et eller andet sted på deres hjemmeside.
Ellers er der selvfølgelig også en gammeldags kødsovs hvor du også bare fyrer alt muligt i, og så en meljævning, og så lader den simre i nogle timer så den bliver rigtig god. Udover at skære grøntsagerne er der ikk ret meget arbejde i det.
Tre hårdkogte æg
1 ds tun
Rødløg
Feta
Citronsprøjt
salt og peber
bland sammen. bum
En flok grøntsager på panden i 5 min og så noget hakket oksekød på panden i 10-15 min, så er der mad.
17 indlæg og ikke en eneste foreslår manden at stege noget bacon.....
Diverse retter med kylling + grøntsager på panden og så med en nem og hurtig dressing lavet på skyr + hvidløg og salt/peber er noget jeg ofte laver herhjemme, hvis det skal gå stærkt eller jeg ikke gider bruge tid i køkkenet. Generelt er skyr bare lækkert og sundt og jeg bruger det også af og til til morgenmad/dessert med frosne blåbær, hakkede mandler/musli, noget akacie honning + evt noget mørkt hakket chokolade som drys. Toplækkert og sundt.
En anden nem favorit: Avocado, skyr, tun, citron saft, rødløg og hvidløg i en skål og så bland det godt sammen = lækker nem sund og hurtig tun mousse
Når det skal være nemt men det skal være CHEF: Ribeye 1,5-2 min på hver side på brandvarm pande, varm noget bearnaise sauce og pommes 20 min i ovnen et voila!
JesperA skrev:
Laver omelet til morgenmad hver eneste dag, det er nemt og lækkert, og tager max 10 min at lave.. Plejer at lave den sådan her, og så med lidt forskelligt fyld, som regel noget kylling, pølse eller andet kød fra dagen før, og så ost, peber, frisk spinat, champignon, løg, hvidløg og obv salt og peber. Det kan man jo gøre som man vil og efter hvad man lige har at smide i :)
Til aftensmad er jeg blevet utrolig glad for min wok-gryde, man kan lave alt i den.. Du kan prøve at skære nogle kartofler og guleroder i tynde skiver og stege dem lidt i noget olie, og efterhånden som konsistensen er lidt blødere så fylde alt muligt i, ligesom med en omelet kan man nærmest ikke putte noget i der smager dårligt, og hvis man bruger en masse forskellige grøntsager er der faktisk ikke engang behov for noget kød til, selvom det selvfølgelig er at foretrække :)
I det nyeste afsnit af køkkenkrisen på TV3 laver Bo Bech en let boller i karry med æbler og selleri, den er mega nem og det er NUTS, opskriften er et eller andet sted på deres hjemmeside.
Ellers er der selvfølgelig også en gammeldags kødsovs hvor du også bare fyrer alt muligt i, og så en meljævning, og så lader den simre i nogle timer så den bliver rigtig god. Udover at skære grøntsagerne er der ikk ret meget arbejde i det.
Bo Beck er episk ;-)! Kan jo ikke lade vær med at lave hans mad, så længe han forklarer med sin dejlige kantede, men dog bestemt stemme.
mille117 skrev:
Diverse retter med kylling + grøntsager på panden og så med en nem og hurtig dressing lavet på skyr + hvidløg og salt/peber er noget jeg ofte laver herhjemme, hvis det skal gå stærkt eller jeg ikke gider bruge tid i køkkenet. Generelt er skyr bare lækkert og sundt og jeg bruger det også af og til til morgenmad/dessert med frosne blåbær, hakkede mandler/musli, noget akacie honning + evt noget mørkt hakket chokolade som drys. Toplækkert og sundt.
En anden nem favorit: Avocado, skyr, tun, citron saft, rødløg og hvidløg i en skål og så bland det godt sammen = lækker nem sund og hurtig tun mousse
Når det skal være nemt men det skal være CHEF: Ribeye 1,5-2 min på hver side på brandvarm pande, varm noget bearnaise sauce og pommes 20 min i ovnen et voila!
Skyr lyder som det nye sort.
Det skal der eksperimenteres med!
Har lavet hjemmelavet leverpostej i dag.... Det bliver man ikke træt af skulle jeg hilse at sige !
hit-med-dem skrev:
Har lavet hjemmelavet leverpostej i dag.... Det bliver man ikke træt af skulle jeg hilse at sige !
Tvivler jeg på! Dog har jeg ikke fået det så tit, men så meget variere det vidst heller ikke med en god bacon-peberpostej ;)!
Jeg finder ofte inspiration på pinterest.com. Der er så sindssyg mange lækre opskrifter, at det er helt sick.
kan anbefale app'en "Aftensmad" (Rødt logo med kniv og gaffel over kors). Du skriver en ingrediens, som du lige har/har lyst til at æde, og bum, den kommer med en masse opskrifter. Tillige muligheder for at vælge "hurtig mad" hvis det' det...
Brændende kærlighed er klart undervurderet!
Elsker også omeletter!
Anden hurtig yndling er: spaghetti, mens den koger tager du en pande hvor du "smelter" ansjoser i olie tilsætter hvidløg, lidt chili og friske tomater i chunks, gerne frisk basilikum eller merian. Swing panden lidt og kom spaghettien direkte over fra gryden, så du får noget vand med. Klat smør, parmesan - swing panden igen. Bum mad på 15 min.
Derudover kan du putte alt muligt ekstra fyld i. Skaldyr, den gode tun fra glas, bacon/panchetta, spinat... Etc.